Hírek

Zidane ellen focizott a bundavádlott

Egy nemzetközi kispályás tornán a francia világsztár ellen szerepelt a bundaügyben érintett Ponczók Csaba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyarországi bundaügy vádlottai között szereplő Ponczók Csaba a magyar színeket képviselve vett részt egy nemzetközi kispályás tornán. A gyanú szerint megpróbálta befolyásolni a 2010. augusztusi Videoton-PFLA – Ferencváros U19-es bajnoki meccs eredményét, ezért 2012 februárjában felfüggesztették a játékjogát. Az adidas sportszergyártó cég által támogatott, illetve az annak kozmetikumait forgalmazó Coty által szervezett Team Five bajnokság európai döntőjén ettől függetlenül szerepelhetett, miután csapata, a Mates Team megnyerte a hazai selejtezősorozatot – írja a Blikk.

Érdekesség, hogy a Mates Team keretében nem Ponczók az egyetlen bundaügyben érintett szereplő, hiszen a csapat tagja M. Tamás játékvezető is, akit örökös eltiltással sújtottak. A gárda tagja még a székesfehérvári teremlabdarúgók játékos-edzője, Reveland Zoltán; a MAFC edzője, Csernai Gábor; valamint két élvonalbeli játékos, Simon Ádám és Simon Zsolt is. Ugyancsak a hobbicsapatban szerepel Vernes Richárd és Beliczky Gergő.

A csapat Facebook-odaláról kiderül, hogy a kilencvenes évek végén alakultak, CBF Bakó néven. Az évek során, rengeteg bajnokságon, tornán indultak, és a siker sosem maradt el. Legemlékezetesebb győzelmeik közé tartozik, amikor megnyerték az utolsó TOP18 nevezetű kispályás bajnokságot. Lengyel Attila játékosai az évek során beírták magukat a magyarországi kispályás foci történelmébe. 2011 végén fordulat állt be a csapat életében: Lengyel Attila távozását követően a csapat vezetését Kristóf Gábor és Iszák Gábor vette át. Innentől már Mates Team néven futott tovább a brigád. A játékoskeret némiképp átalakult, az öt régi motoros (köztük Ponczók mellé) folyamatosan építették be a fiatalokat. Megnyerték az Erste Bajnokságot, az országos döntőben kapott gól nélkül hódították el a 700 ezer forintos fődíjat.

A fogadási csalási ügy gyanúsítottjai ilyen tornákon részt vehetnek, ehhez hasonló csapatokban minden további nélkül játszhatnak, mert eltiltásuk csak az MLSZ versenyrendszerére vonatkozik.

Olvasói sztorik