Hírek

Magyar amatőr siker

A magyar amatőr válogatott 2-0-ra legyőzte azerbajdzsáni ellenfelét az olaszországi Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA Régiók Kupája olaszországi nyolcas döntőjét magabiztos sikerrel kezdte Feczkó Tamás együttese – tudósít az MLSZ honlapja.

Az NB III keleti csoportjaiban szereplő játékosokra épülő magyar amatőr válogatott az azeri Qarachala régió együttese ellen kezdte meg szereplését az UEFA Régiók Kupája nyolcas döntőjének csoportküzdelmeiben.

A délutáni kezdési időpont ellenére óriási hőségben, 35-36 fokban megrendezett meccsen a magyar együttes végig meggyőző fölényben játszott, már másodpercekkel a kezdő sípszó után vezetést szerezhettek volna, de két nagy helyzet is kimaradt. Az azeriek a 10. percben nagy bravúrra késztették Tóth Szilveszter kapust, ezt követően azonban nem jelentettek komolyabb veszélyt a kapunkra, miközben a mieink több kecsegtető lehetőséget is kidolgoztak.

A vezetést a 39. percben szereztük meg, a Lakatos László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt jogos büntetőt Domokos Imre váltotta gólra (1-0). A félidő hosszabbításban Domokos került helyzetbe, az azeriek csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától, a megítélt tizenegyest a sértett értékesítette (2-0).

A folytatásban is több nagy helyzetet kialakított a magyar csapat, ezúttal inkább már kontrákból veszélyeztettünk, de a befejezések nem voltak pontosak. Az ellenfél a 80. percben járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám a szépítés elmaradt, így a mieink magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

– Feszült hangulatú, kiélezett meccset játszottunk egy igen kellemetlen stílusban játszó azeri csapat ellen – mondta a meccs után az MLSZ honlapján Feczkó Tamás. – Végig mi irányítottuk a játékot, akár több gólt is szerezhettünk volna, de ellenfelünk az utolsó percig küzdött, így az óriási hőség ellenére egészen a lefújásig végig nagy csatát hozott a találkozó. A játékunk még nem volt a legjobb, tudunk ennél jobban játszani, viszont pozitívum, hogy nem sérült meg senki, néhány kulcsembert pihentetni is tudtunk, és hat újoncunk közül öten bemutatkoztak a nemzetközi színtéren.

A csoport másik meccsén az olaszok 4-1-re legyőzték az északíreket. A magyar amatőr válogatott kedden az északír regionális csapat ellen lép pályára.

Amatőr Európa-bajnokság

Magyarország (keleti régió) – Azerbajdzsán (Qarachala) 2-0 (2-0)
Magyarország: Tóth Szilveszter – Patály János, Tóth György, Ricsei Ferenc, Kaszás Norbert – Lakatos László (Ungi Lajos, 64.), Fodor András, Hadházi Dávid – Less Krisztián (Benke Bálint, 55.), Domokos Imre (Laurinyecz Ákos, 61.), Pálvölgyi Balázs. Edző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Domokos (39., 45., mindkettőt tizenegyesből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik