Hírek

Velencébe utaznak az amatőrök

Az őszi bravúr megismétlését tervezi a magyar amatőr-válogatott a velencei döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végleges a magyar amatőr-válogatott kerete, a Feczkó Tamás vezette együttes június végén Velencében, az UEFA Régiók Kupája döntőjében lép pályára az amatőr Európa-bajnoki címért.

A keleti régió futballistára épülő magyar csapat az elmúlt ősszel Csehországban harcolta ki az UEFA Régiók Kupája döntőjében való részvételt, így ott lesz a kontinens legjobb nyolc amatőr-válogatottja között a június 22-én kezdődő viadalon. A csapat felkészülése tavasz elején megkezdődött, Feczkó Tamás vezetőedző edzőmérkőzéseken figyelte meg kiszemeltjeit, majd a napokban nyilvánosságra hozta az Olaszországba utazó keretét.

– Nagyon nehéz helyzetben voltam, mert a bő keret valamennyi tagja megérdemelte volna, hogy velünk utazzon az Olaszországban megrendezésre kerülő amatőr Európa-bajnokságra – mondta az MLSZ honlapján a szakvezető. – Az elmúlt félévben számos mérkőzést láttam a keleti országrészben, így elmondható, hogy hosszas válogatás előzte meg a keret kihirdetését, az edzőmeccseken nyújtott teljesítményeken kívül a saját csapatban nyújtott teljesítmények is befolyásolták a végleges keret kialakítását.

A vezetőedző hozzátette: a csapat erősségét eddig is a jó közösségi szellem volt, az új játékosok érkezésével ez csak tovább erősödött minden egyes összetartás alkalmával.

A tornán csak olyan labdarúgók vehetnek részt, akik pályafutásuk során soha nem játszottak az élvonalban és nem rendelkeztek profi szerződéssel sem.

A szakmai stáb az osztályozón nem érdekelt 13 játékossal a héten megkezdi a felkészülést Nyírbátorban, majd június 16-án, Lentiben már a teljes keret folytatja a munkát. Onnan június 20-án utazik Velence tartományba a válogatott, és június 22-én, Azerbajdzsán ellen kezdi meg szereplését az amatőr Európa-bajnokságon.

A magyar amatőr-válogatott kerete

Kapusok: Makó Róbert (Nagyecsed), Tóth Szilveszter (Nyírbátor)

Védők: Patály János (Nyíregyháza Spartacus), Markos János (Dabas), Ricsei Ferenc (Nyírbátor), Jeddi Béla (Nyírbátor), Fülöp András (Ebes), Tóth György (Kisvárda), Szűcs Ádám (Felsőtárkány)

Középpályások: Kóka Róbert (Nyírbátor), Lakatos László (Nyírbátor), Hadházi Dávid (Nyírbátor), Fodor András (Kisvárda), Ungi Lajos (Hajdúböszörmény), Mészáros Dániel (Dunaharaszti), Benke Bálint (Monor)

Támadók: Domokos Imre (Ebes), Laurinyecz Ákos (Gyula), Pálvölgyi Balázs (Nyírbátor), Less Krisztián (Tura)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik