Hírek

Csehországban játszanak az amatőrök

A magyar amatőrválogatott a csehekkel, a skótokkal és a németekkel meccsel az UEFA Régió Kupában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA 1998-tól kezdődően minden évben megrendezi az amatőr labdarúgás nagy seregszemléjét UEFA Régió Kupa néven. A játékosok részvétele szigorú feltételtelek között szabályozott, csak olyan labdarúgók szerepelhetnek a sorozatban, akik soha nem léptek pályára a hazai bajnokság legmagasabb osztályában, és pályafutásuk során nem írtak alá még profi szerződést – írja az MLSZ honlapja.

Az idei tornán való szereplésre – egy hazai „selejtező” megnyerésével – a keleti régió amatőrválogatottja szerzett jogot, így részt vehet a nyolcszor négycsapatos elitkörben. A magyar együttes a 3. csoportba került a cseh, a skót és a német csapat mellé. A csehországi torna első mérkőzését október 24-én, szerdán játsszuk a házigazdákkal, két nappal később a skótok, végül a németek ellen lépünk pályára. A sorozat döntőjébe a csoport első helyezettje kerül.

A magyar amatőr válogatott: Tóth Szilveszter, Nagy Zoltán, Patály János, Jeddi Béla, Fülöp András, Mészáros Dániel, Ricsei Ferenc, Szűcs Ádám, Markos János, Kóka Róbert, Orgován György, Ungi Lajos, Lakatos László, Fodor András, Domokos Imre, Pálvölgyi Balázs, Marics Gábor, Less Krisztián. Edzők: Feczkó Tamás és Fogarasi Zoltán

Olvasói sztorik