Hírek

Múzeumok éjszakája a stadionban

Idén is bemutatkozik a Puskás Ferenc Stadion a Múzeumok éjszakáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi nagy sikert követően idén is csatlakozik a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és a Magyar Sportmúzeum a június 22-i Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.

Az NSK szerdai közleménye alapján csoportos túravezetéssel, interaktív játékokkal és sok-sok focival várja a Puskás Ferenc Stadion a látogatókat.

A Sportlegendák a Puskás Ferenc Stadionban elnevezésű program látogatói mindent megtudhatnak a legnagyobb magyar bajnokok életútjáról és sikereiről. Több mint 50 világhírű magyar sportoló (Hajós Alfrédtől a világverő vívókon, az Aranycsapat tagjain, a Nemzet Sportolóin, vagy a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókon és az aranyakat halmozó úszókon át egészen az utóbbi évek kiváló kajakosaiig) ember nagyságú tablójával találkozhatnak majd az érdeklődők, akik akár a Magyar Sportmúzeum munkatársai által vezetett túrákhoz is csatlakozhatnak a stadionban.

A nagyközönség által hétköznapokon nem látogatható területen megtekinthető lesz a Rákosi-páholy, az elzárt részeken található építészeti emlékek, az alagút, valamint az öltöző, amelyet az Aranycsapat is használt.

Idén sem marad el a Fűre lépni szabad! mottóval meghirdetett program: számos játékkal és sportolási lehetőséggel várják a látogatókat, akik például tizenegyesrúgásban, lövészetben, vívásban és 100 méteres síkfutásban is felmérhetik tudásukat a Puskás Ferenc Stadion legendás küzdőterén.

A rendezvény június 22-én 10 órától 24 óráig látogatható. Az utolsó csoportvezetés 21 órakor kezdődik. Az érkezők az Ifjúság útja felől juthatnak be a létesítménybe.

Olvasói sztorik