Hírek

A szivárvány is ünnepelte a bajnokot

Atombalhé az ifimeccsen, máshol sörlocsolásért szakadt félbe a mérkőzés. Több helyen persze bajnokot is avattak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Izgalmas, bajnokavatós hétvégén vannak túl az amatőr csapatok. És persze volt balhé is sok felé…

Pest megye

Mórahalmon hiába várták az Üllő együttesét az NB III utolsó fordulójában. A Pest megyeiek meglehetősen sportszerűtlenül spórolták meg az utazási költséget… Az utolsó forduló már csak a Monornak volt matematikai esélye arra, hogy megfossza bajnoki címétől a listavezető Soroksárt az Alföld-csoportban. A Pest megyeiek győztek Tökölön, de mivel a XXIII. kerületi együttes is nyerni tudott, a Monornak az ezüstérem jutott, ami ugyancsak remek eredmény. A sokáig éllovas Dunaharaszti csak a negyedik lett, de amúgy sincs NB II-es licence.

A Mátra-csoportban a Tura és Tápiószecső a mezőny második felében végzett, a Maglód viszont újabb szép győzelemmel odaért a hatodik helyre, ami a gyakorlatban az ötödiket jelenti, hiszen az MTK II jövőre nem indul. A Duna-csoportban a Diósd nem tudott felkapaszkodni a második helyre, de tavaszi bravúros szereplésre előtt így is le a kalappal. A bajnok Budaörs győzelemmel búcsúztatta a szezont.

A megyei első osztályban egy héttel ezelőtt a Halásztelek hazai pályán 2-1-re megnyerte az előrehozott bajnoki döntőnek beillő rangadót a Veresegyház ellen, így a két együttes helyet cserélt a tabella élén. Már akkor is tudni lehetett, hogy az újdonsült listavezető halásztelkiek csak akkor lesznek bajnokok, ha az utolsó napon nyerni tudnak Hévízgyörkön. A motiváció tehát adott volt, mégsem sikerült! Bár a szünetben még s vendégek vezettek, a folytatásban fordítottak és győztek a hazaiak, így a Pécel visszalépése miatt szabadnapos, tehát automatikusan három ponttal gazdagodó Veresegyház ismét a tabella élén találta magát, és bajnok lett!

A Veresegyházi VSK csapata a település labdarúgásának történetében az egyik legnagyobb sikert érte el azzal, hogy megnyerte a Pest-megyei első osztályt.

A megyei másod- és harmadosztályban már korábban eldőlt az elsőség kérdése mindegyik csoportban.

Részletek: www.pestmegyeifoci.hu

Nógrád megye

Az NB III-ban ismét csak egy pont jött össze két meccsen. A Nagybátony a Turától kapott ki odahaza 1-0-ra. Érdekesség, hogy a hazaiak játékosa, Alapi második sárgáját egy néző szidalmazásáért kapta. Az SBTC is otthon ikszelt: a Rákosmentével játszott 2-2-t. A NOSE a 13. helyen helyen zárt, jövőre tehát a megye I-ben szerepelhet. A hetedik helyen végző Stécé körül még nagyon sok a kérdőjel. A vezetők mindent meg fognak tenni, hogy jövőre is az NB III-ban szerepeljenek. A megye I-ben a bajnok Berkenye 8-0-val végezte ki a Karancslapujtőt, és készülhet a REAC elleni osztályozóra. A Karancskeszi lett az ezüst-, a Mátranovák pedig a bronzérmes. A Rimóc követte Bercelt a megye kettőbe, miután 2-1-re kikapott Szurdokpüspökin a kiesési rangadón.

A megye kettő Nyugati-csoportjában a Nógrádsáp zárt kapuk mögött 8-2-re kikapott a Szügy csapatától. A Diósjenő elleni megnyilvánulások miatt kapták ezt a büntetést, a többi között. Az első két helyezett csatájában 5-3-ra nyert a már bajnok Bánk a Szendehely otthonában. Fordulatos meccs volt, három piros lappal. A szomszédok derbijét az Ipolyszög nyerte 1-0-ra a Dejtár vendégeként. Keleten a Karancsalja 3-2-re győzte le a Kazárt, így valószínű, hogy legrosszabb esetben is második helyen zár, bár még bajnok is lehet a listavezető Cered otthonában. A Cered legutóbb Zagyvarónán hengerelt, 8-0-ra nyert. A megye három Keleti-csoportjában a Felsőtold meglepő módon kikapott 3-0-ra Egyházasgergén, így a Magyargécet heroikus küzdelemben, 5-4-re elintéző Mátraverebély kétpontos fórba került két körrel a vége előtt. A hétvégén éppen a két első helyezett fog megütközni Felsőtoldon. A Közép-csoportban a második Ipolytarnóc meglepő módon csak egy pontot szerzett odahaza a középmezőnyhöz tartozó Mohora ellen (4-4). Szécsény második számú együttese és a Nógrádsipek könnyedén nyert. Nyugaton a Szirák 4-3-ra nyert a Keszeg ellen, így matematikailag is bajnok. A dobogóért több csapat is tülekedik.

Részletek: www.nogradifoci.hu

Tolna megye

Az NB III Dráva-csoport utolsó fordulójában érvényesült a papírforma. A Dunaújváros nem botlott a sereghajtó otthonában, így megnyerte a bajnokságot a Nagyatádon döntetlent játszó Szekszárd előtt. A Tolna megyei első osztály bajnoki címe az utolsó pillanatban dőlt el. A Majos a 90. percben lőtt tizenegyessel megfordította a már elveszettnek hitt mérkőzést a Tamási ellen. A vége 2-3 lett, a Tamási a második félidőben 2-0-ra is vezetett. Így egy ponttal a Tevel és két ponttal a Bátaszék előtt megnyerte a bajnokságot a Majos! A megye kettő Nyugati-csoportban a két élcsapat, a Kéty és a Simontornya egymás ellen játszott ki-ki meccset a bajnoki címért. A Kéty egy ötössel küldte haza a Tornyát, így valószínűleg megnyerte a bajnokságot.

Részletek: www.tolnafoci.hu

Zala megye

Ezüstérmet ünnepelhetett az Andráshida az NB III Bakony-csoportjában, miután a Dorog győzelmével biztosította az aranyérmet. A megye I-ben a Lenti és a Csesztreg versenyfutása is véget ért, előbbi végzett a második pozícióban, míg utóbbinak be kellett érnie a bronzéremmel. Bajnokot avattak mindkét megye II-es csoportban is, északon a Gyenesdiás, délen pedig a Letenye diadalmaskodott az üldözők legnagyobb bánatára. A legalsó ligában csak a Petrivente tekinthető bajnoknak, a többi csoportban folyik még a versenyfutás.

Részletek: www.zalafoci.hu

Csongrád megye

Csongrád megyében hatalmas csatában nyerte meg a megye egyet a Tápé! A csongradfoci.hu ott volt a meccsen és a lovaskocsin történő ünneplésnél is, mindkét eseményről képgaléria készült. A megye kettőben a Szőreg nehezen mentett pontot a Makó II. ellen a rangadón, a Szentes-Csengele meccset pedig le sem játszották – a felnőttek összecsapása előtt az ifik mérkőzésére ki kellett hívni a rendőrséget…

Részletek: www.csongradfoci.hu

Győr-Moson-Sopron megye

Megyei III. A 28. játéknapon a megye három több csoportjában “tartottak” bajnokavató hétvégét. Idegenben győzött a Csikvánd SE, az Ásványráró pedig hazai pályán gyűjtötte be a három pontot, így a csapatok bajnok címet ünnepelhettek vasárnap.

A győri csoportban nagy érdeklődés és fokozott izgalom követte a Pázmándfalu – Csikvánd összecsapást, hiszen ismert volt: ha a csikvándi csapat nyer, bajnoki címet ünnepelhet. Gács Róberték nem is húzták tovább a bajnoki cím kérdését, és vasárnap kiütéses győzelemmel ünnepelték a bajnoki aranyat. Csikvándiak igazi örömfoci játszva, Kincses Gedeon vezetésével (a csatár ezúttal háromszor villant) 6:2-re ütötték ki ellenfelüket.

A győri-mosonmagyaróvári csoport csapatai futószalagon gyártották a hétvégi fordulóban a gólokat. A listavezető Abda II hazai pályán 10:3-ra ütötte ki a Rajka tartalékcsapatát, a hazaiaknál Takács Péter négyszer talált a kapuba.

Örömünnep volt vasárnap Ásványrárón, a csapat ugyanis négy góllal tömte ki a várbalogikat kapuját, a három pont pedig bajnok címet is jelentett egyben. A bajnokcsapat a második félidőben sziporkázott, és a mérkőzés véghajrájában sikerült eldönteni a három pont sorsát.

A csornai csoportban továbbra sem tud hibázni az éllovas Rábatamási és Bágyogszovát, a csapatok egyaránt begyűjtötték a három pontot a hétvégi fordulóban, így továbbra is egyenlő pontszámmal vitézkednek a tabella élén. Érdekesség, hogy vasárnap mindkét együttes öt-öt gólos diadalt aratott. Vajon melyik csapat hibázik előbb?

Megye II. Míg a győri és a soproni csoportban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, addig a mosonmagyaróvári kvartettben az élcsapatok tovább üldözik egymást. Két fordulóval a vége előtt továbbra is három csapat áll harcban az aranyéremért.
A bajnok cím már fordulók óta nem kérdés a győri csoportban, a listavezető Loland Nyúl SC pedig a hétvégén sem hibázott, és könnyedén gyűjtötte be a három pontot. A szenvedő fél ezúttal a Bajcs SE volt. Visszatért a győzelem útjára a DAC 1912 SE, a csapat idegenben szoros mérkőzésen diadalmaskodott a Pér otthonában.

A Felpéc–Győrújfalu mérkőzés félbeszakadt, igaz nem az esőzések miatt. Kellemetlen incidens miatt szakadt félbe a megye kettő győri csoportjában a vasárnapi Felpéc – Győrújfalu mérkőzés. Ahogy megtudtuk a csapatok idő előtt fejezték be az összecsapást, hiszen egy felpéci szurkoló sörrel öntötte le a partjelzőt.
A soproni csoportban már bajnok Répcementi SE a 28. játéknapon sem talált legyőzőre, ezúttal az ágfalvaiakat szórta meg a bajnokcsapat. A tabella első és utolsó helyezettjének derbije gólparádéval zárult, igaz csupán a listavezető répcementieknek volt okuk az örömre.

A csoport rangadóján, a Szany SE – Lövő SE összecsapáson igazi gólzápornak örülhetett a hazai publikum, a szanyiak hét góljára csak egy lövői találat érkezett. Két fordulóval a szezon vége előtt a hazai csapat győzelmével három pontos előnyt épített ki elsőszámú riválisával szemben.

A mosonmagyaróvári csoport rangadója, a Győrzámoly-Bősárkány mérkőzés döntetlennel zárult, ezzel a vendég és listavezető együttes bajnokavatója tovább csúszik. A mérkőzésen a vendégek korán megszerezték a vezetést, ám a hazaiak Szombathelyi László góljával egyenlíteni tudtak, így mindkét csapat egy ponttal lett gazdagabb.

Részletek: www.kisalfoldifoci.hu

Budapest

Az Alföld-csoportban a bajnoki címért küzdő soroksáriak, magabiztosan győztek a Makó ellen, ezzel fantasztikus tavaszt produkálva megnyerték az Alföld-csoportot. A Duna-csoportban megszerezte a második helyet az ESMTK miután magabiztosan játszva legyőzte a már biztos kieső III. Kerületi TVE-t. Nem sikerült viszont a bennmaradás a csepelieknek, akik 0-0-s döntetlent játszottak a Diósddal. Ezzel az eredménnyel biztossá vált, hogy nem tudják megszerezni a két legjobb hatodik hely egyikét. A Mátra-csoportban ugyan győzött a REAC, de mivel az előtte lévő csapatok is nyertek csak a harmadik helyen végeztek a rákospalotaiak. Az MTK II idegenben tudott győzni, ezzel a negyedik helyen végeztek, míg az RKSK döntetlent játszott és az ötödik helyen zárta a bajnokságot. Szintén az ötödik helyen végzett az Újbuda is.

Bajnokot avattak a Budapest-bajnokság első osztályában. Az Ikarus hazai pályán 800 néző előtt fantasztikus meccsen, drámai csatában, a 97. percben (!) lőtt góllal legyőzte a Voyage együttesét, ezzel ők nyerték meg a BLSZ I-et. Érdekesség, hogy a mérkőzés öt góljából három a rendes játékidő hosszabbításában, a 92., a 95. és a 97. percben született.

A BLSZ II-ben Csillaghegyen szenvedett vereséget a már bajnok Testvériség. Az élmezőnyből egyedül az Internationale CDFSE tudta begyűjteni a három pontot, amely ezzel már biztosan a második helyen zárja a bajnokságot, ezzel az ezüstérem mellett a feljutást is kiérdemelték. Bajnokot avattak a harmadosztályban is. A 2. csoportban az Újbuda KFT egy fordulóval a vége előtt már behozhatatlan előnyre tett szert, így csatlakoztak a korábban már aranyérmet szerző Közterülethez. A negyedosztályban két csoportban dőlt el az aranyérem sorsa. A 2. csoportban a Hunicorn, a 3. csoportban BVSC-Zugló nyerte meg a bajnokságát.

Részletek: www.budapestifoci.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Aki király akart lenni, annak öt gólt kellett rúgni!
Négy góllal, vacak mesterhármassal, nevetséges duplákkal ebben a bajnoki fordulóban nem lehetett menőzni. A megye kettőben a nyírlugosi Szilágyi Zoltán és a megyehármas Vitka SE-ben Kormos Ádám ugyanis öt gólt vágott – megint „elfelejtettek” védekezni a fiúk.

Fácánföldön már csak Fehérgyarmaton és Kisvárdán küzdenek a bajnoki címért, de ott nagyon: előbbi csoportban három, utóbbiban két pont a különbség üldözött és üldöző között.

A megye kettő Díjözön-csoportjában Volán-Sényő sokadszor idétlenkedte el a bajnoki cím ünneplését. Nyírerdőben Dombrád alatt már gyakorlatilag ott a vonal: három meccséből egyet kellene megnyernie, de az is elég Kozma Zsoltéknak, ha kétszer ikszelnek. Előbbi variáció talán könnyebb, arról nem is beszélve, hogy gyorsabb, hatékonyabb. Carmóban Csenger áll hasonlóképpen, annyi a különbség, hogy nekik eggyel kevesebb meccsük van a bajnoki cím bebiztosítására.

A megye egyben a bajnok Kemecse már az osztályozóra készült, amennyit csak tudtak, pihentek is a Nyírmada ellen. Mátészalka meg lehet, hogy a másodosztályra készülhet: Szilágyi Bertalan csapata nem bírt otthon Kótajjal, így ha Asztalos Krisztiánék elbukják az osztályozót és maradnak a megye egyben, akkor Szalka bizony kiesik. Balkány ugyanis lenyomta a tavasz csalódását okozó Nagykállót és simán bennmaradt.

Az NB III-ban egyelőre egy szabolcsi csapat van, de az csont nélkül ott lesz jövőre: Nyírbátor ugyanis nyert a Fehérgyarmaton a már kiesett Szatmár Unió ellen, második lett, így nem kell osztályozót játszania a harmadik vonalért.

A Spartacus különösebb erőlködés nélkül legyőzte idegenben a Putnokot, ezzel ötödik helyen zárt a Keleti csoportban, így biztosan tagja a jövő évi másodosztálynak, ahova várja maga mellé a Várda SE-t. Már ha kiderül valaha, melyik csapattal játszik, elvileg a Szeged 2011-gyel.

Részletek itt: www.nyirsegfoci.hu

Békés megye

Békés megyében a Méhkerék 800 néző (!) előtt ünnepelte a megyeegyes bajnoki címét, eldőltek továbbá a kieső helyek is. A hétvége fotóját egy tótkomlósi szurkoló készítette – mondhatjuk, hogy a szivárvány is szurkolt nekik a bennmaradásért.

További részletek: www.bekesfoci.hu

Baranya megye

A PMFC szépen búcsúzott a szezontól, hiszen a Videoton otthonában Márkvárt Dávid és Koller Krisztián góljaival nyertek. A PMFC kisöccse a Kozármisleny idén újra ezüstérmes lett az NB. II-ben. Eldőlt, hogy a Komló búcsúzik az NB. II-tól, míg a PMFC II és a Szentlőrinc is osztályozót játszik. Érdekesség, hogy a Szentlőrinc a megyei bajnok Pécsváraddal találkozik.
A megye I-ben nem történt izgalom, hiszen már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Pécsvárad lett a bajnok, míg a második helyet a Siklós csapata szerezte meg. Az osztálytól búcsúzik a Boda és a Szigetvár. A megye II-ben viszont nem dőlt el még semmi. A Somberek és a Hosszúhetény fej-fej mellett halad. A hetényiek a héten pótolják az elmaradt meccsüket, így izgalmas hétvége lesz.
Az alacsonyabb osztályban több mérkőzést rendeznek a napokban, így a tabellák gyorsan változnak.

További részletek: www.baranyafoci.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az NB III Duna-csoportjában szereplő Jászapáti utolsó mérkőzését Sárisáp ellen játszotta, ahonnan a papírforma, illetve az eddigi eredmények alapján győzelemmel kellett volna távozniuk. A labda viszont gömbölyű volt, és a hazai gárda a véghajrában nem volt rest a lehetőségeket gólokra váltani. Vagyis, a három pont Sárisápon maradt, a jászsági csapat pedig az ötödik helyen zárta a bajnokságot, ami így is szép teljesítmény.

A megyei első osztályban is zavartalanul lezajlott az utolsó, mindent eldöntő forduló. A Tiszafüred pezsgőt bonthatott bajnoki címéhez, akit Csépa és Karcag csapata követ a dobogón. Mezőtúr és Martfű viszont zsebkendős csomagot, mert nekik jutott a lista utolsó két helye. Vagyis ők búcsúznak az első osztálytól.

A másodosztály szerényebb találkozói közül kiemelkedik a Kunhegyes ESE – Tiszapüspöki FC (7-2) és a Jászkiséri SE – Jászboldogházi SE (7-0) páros mérkőzése. A listavezető Rákóczifalva ezúttal csak döntetlenre vitte mérkőzését, ahogyan az utána következő Cibakháza is. A dobogó alsó fokán álló Jászfényszaru pedig – meglepő módon – arányban alulmaradt zagyvarékasi ellenfelével szemben (3-4).

A harmadosztály találkozói többségében a jóslatoknak megfelelően alakultak. A második helyért küzdő Tiszagyenda és Tószeg nem bírt egymással, ahogyan a jászdózsaiak sem a határozott Kenderessel, akik egyoldalú 3-0-s győzelmet arattak otthon. Az osztály legjobban örülő gárdája a cserkeszőlői lett, ugyanis megszerezték első tavaszi győzelmüket.

További részletek: www.jaszkunfoci.hu

Komárom-Esztergom megye

A Tatabánya a tavasz végi elsöprő formájának köszönhetően ismét nyert, a Budaörs ellen fognak osztályozót játszani.

Az NB III-ban bajnok lett a Dorog, és hatalmas hangulatot csináltak a szurkolók. (képek ITT) A Sárisáp-TASK búcsúzásképpen legyőzte a volt NB I-es játékosokkal felálló Jászapátit, így Bozsik Péter együttese emelt fővel búcsúzott az NB III-tól. A Magyar Kupa megyei döntőjében még érdekeltek, hiszen a Bábolna ellen védhetik meg címüket. A Komárom egy éves harmadosztály után újra a megye egyben fog játszani, ugyanis nagyon simán estek ki a Bakony-csoportból.

A megye egy bajnoka az utolsó fordulóban derült ki. A vértesszőlősiek hiába nyertek öt góllal, a kecskédieknek elég volt egy Esztergom elleni döntetlen, így aztán ők örülhettek. A harmadik helyre a Tokod állhatott fel.

A megye kettőben is hétvégére maradt a bajnokavatás, ám ott még van két forduló. A hétvége rangadója a Lábatlan-Vértessomló volt, tehát a második fogadta a listavezetőt. Mivel a vendégek nyertek, így ünnepelhetnek, viszont a lábatlaniaknak sincs okuk a panaszra, hiszen könnyen ők is feljutó és ezüstérmes helyen fejezhetik be a bajnokságot. A rangadó feszültségét jelzi, hogy három piros lap is kiosztásra került.

A megye három déli csoportja az egyetlen, ahol még nincs bajnokunk. A forduló előtt három alakulat állt egy ponton belül. A Mocsa és a Bakonyszombathely nyert, ám a Dad nem tudta hozni a kötelezőt, így már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre. Még két forduló van, jelenleg a Mocsa áll az élen, jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Az északi régióban már rég eldőlt, hogy az “újonc” Tata lesz a bajnok. Gyakorlatilag osztálykülönbség van köztük, és a csoport többi tagja között. Ezt jelzi, hogy mindössze 3 alkalommal értek el döntetlent, és hat gólt kaptak. A második helyre fellépett a Felsőgalla, ezért a pozícióért lehet itt még harc. Rodolfo, a szomódi varázsló ismét tette a dolgát, csereként beállva két góllal segítette csapatát.

További részletek: www.kefoci.hu

Olvasói sztorik