Hírek

Sorsdöntő meccsek hétvégéje

A megyei I. osztályokban véget érnek a küzdelmek a hétvégén, ám több megyében az utolsó körre maradt a döntés. Olvassa el, hol lehet futballdrámára számítani június első hétvégéjén!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pest megye: kétesélyes a megyei I. osztály

Az NB II-es csapataink közül a keleti Ceglédre mindenképpen osztályozó vár, a nyugati Szigetszentmiklósnak ehhez még hoznia kell a kötelezőt a Paks II ellen.

Utolsó fordulójához érkezett az NB III küzdelemsorozata. Az Alföld-csoportban bajnok lesz a Monor, ha győzni tud Tökölön, a Soroksár viszont nem veri meg hazai környezetben a Makót. Erre a forgatókönyvre meglehetősen kevés esély mutatkozik… A Duna-csoportban a parádés tavasz produkáló Diósdnak akár egy csepeli döntetlen is elég lehet az ezüstérem megszerzéséhez, de lehet, hogy a győzelem sem garantálja a második helyet, hiszen az ESMTK a III. Kerülettel találkozik. A Mátra-csoportban a Tura és a Tápiószecső már elvérzett, de mivel az MTK II nem indul jövőre, a hatodik helyezett Maglód minden bizonnyal osztályozót játszhat.

A megyei első osztályban pofonegyszerű a helyzet: ha a Halásztelek bajnok akar lenni, győznie kell a Hévízgyörk otthonában. Minden már esetben a Veresegyház végez az első helyen. A másod- és a harmadosztály összes csoportjában már korábban eldőlt az elsőség kérdése.

A futsal NB I-ben az alapszakaszt meglehetősen gyatrán kezdő Üllő FC Cső-Montage végül simán bennmaradt, de a Rubeola FC Csömörnek osztályozót kell játszania a székesfehérváriak ellen. Az élvonalban a budaörsi Aramis a harmadik, a Gödöllő pedig az ötödik helyen zárt. A másodosztály Nyugati-csoportját megnyerte a Dunakeszi, tehát feljutott a legjobbak közé, a keleti Nagykátára viszont osztályozó vár a Debrecen ellen.

Minden a megye futballjáról itt.

Heves: a megyében marad a bajnoki arany

Heves megyében már mindenki a Gyöngyös – Felsőtárkány mérkőzést várja, hiszen ez már nem csak egy megyei rangadó lesz az NBIII Mátra-csoportjában, hanem ez a találkozó dönt a bajnoki címről. A Felsőtárkánynak “csak” nyerni kell és akkor ő a bajnok. Amennyiben botlik, annak az ellenlábas a szintén Heves megyei Hatvan örülne a legjobban. Gálvölgyi István együttese hétvégén a Tápiószecsőt fogadja és várja a számára kedvező eredményt a megyei rangadón.

A megyei első osztályban a bajnoki cím már eldőlt.A Markaz lett a megye legjobbja. Azonban a dobogóért nagy harc várható. A Nagyréde, a Gyöngyöshalász, a Pétervására és az Egerszalók is érmes pozícióban szeretne végezni.

A megyei másodosztályban is avathatunk bajnokot. A nyugati csoportban a Heréd, keleten pedig a Domoszló várja kedvező előjelekkel a hétvégét.

A megyei futballjának hírei itt.

Borsod: küzdelem a dobogóért

Megyei I.-ben is túl vagyunk a bajnokavatáson, de a dobogós helyekért nagy a küzdelem. A Tállya az Edelény és a Felsőzsolca is odaérhet az érmes pozíciókba. Legnagyobb esélye az Edelénynek és a Tállyának van, hiszen a Felsőzsolcának a bajnok otthonából kéne elhozni a három pontot. Ez a bravúr még senkinek nem sikerült idén.

A megyei II. a három csoportjából már csak kettőben nyílt a helyzet. Keleten már bajnok a Sátoraljaújhely, északon bajnok lehet a Szalonna, a közép csoportban pedig a Bőcs.

Borsodi futballhírek itt.

Budapest: utolsó kör az NB III-ban és az I. osztályban

A hétvégén az utolsó fordulókat rendezik az NB III-ban és a BLSZ I-ben, de a fővárosban továbbra is több nyitott kérdés is maradt. A harmadosztály Alföld-csoportjában az utolsó előtti Makó legyőzésével lehet bajnok a Soroksár. Amennyiben sikerül a három pont megszerzése a fővárosi csapatnak akkor a többi eredménytől függetlenül megnyeri a bajnokságot. Amennyiben döntetlent játszik vagy esetleg kikap, akkor is esélyük van még a győzelemre, de akkor a Monor a Tököl ellen nem szerezhet egy pontnál többet. A Duna-csoportban sem dőlt el még minden. Az ESMTK a második hely megtartásáért, a Csepel az osztályozót jelentő legjobb hatodik helyért lép pályára. Ehhez mindkét együttesnek három pontra van szüksége. Az erzsébetiek a III. Kerület ellen lép pályára, a Csepel a jó formában lévő Diósddal találkozik.

Még a Mátra-csoportban szereplő REAC-nak is megmaradtak a bajnoki esélyei, igaz ez már csaknem a csoda kategóriába tartozna. Ehhez az kell, hogy a Felsőtárkány kikapjon, a Hatvan pedig maximum döntetlent játsszon a hétvégén, a rákospalotaiak pedig győzzenek az Eger II ellen.

A Budapest-bajnokság első osztályában bajnoki döntőt rendeznek az utolsó fordulóban. Szombaton 17 órakor fogadja az Ikarus a Voyage SE csapatát. A képlet egyszerű, amelyik csapat győz, az lesz a bajnok. Döntetlen esetén a Budapest Kupát is megnyerő Voyage SE szerzi meg az első helyet. Minden bizonnyal az FTC NB I-es csapata is kilátogat a Ferencváros FC utolsó bajnoki meccsére, melyen a Budatétényt fogadják a Népligetben. A szurkolói csapat családi napot szervez, ahol a régi Fradi meccsek hangulatát szeretnék megidézni.

A másodosztályban bár még két forduló hátra van a lényegi kérdések hét közben már eldőltek. Azzal hogy a Testvériség szerda este legyőzte a KISE-t eldőlt, hogy a hátralévő két fordulótól függetlenül megnyerték a másodosztályt. Csütörtökön pedig az Internationale CDFSE tett nagy lépést az ezüstéremért, miután paprikás hangulatú meccsen 3-0-ra legyőzte az Építőket.

Jász-Nagykun-Szolnok: győznek és megszűnnek

Utolsó fordulójához érkezett az NB III Duna- csoport, így a tabella ötödik helyén rostokoló Jászapáti VSE is. A csapat az eddigi bajnokságban 51 pontot gyűjtött, amelyhez hétvégén könnyen csatlakozhat újabb három, hiszen sárisápi ellenfeleik jelentős pontszámhátránnyal rendelkeznek. Ha a latolgatásaink nem tévednek, akkor a Budaörs mindenképpen bajnok lesz a csoportban, melyet az ESMTK és Diósd csapata követ a dobogón. Ráadásul, ha Jászapáti győzelemmel zárja utolsó mérkőzését, akkor a negyedik helyre, vagyis dobogó közelbe kerülhet. Tehát bőven van okunk egyetlen NB III-as csapatunknak szurkolni!

Szintén az utolsó forduló következik szombaton a megyei első osztályban, ahol a Tiszafüred bajnoki címe néhány forduló óta már biztos. Amennyiben a papírforma érvényesül, a füredieket Csépa és Karcag követi a dobogón, de nem kizárt, hogy a törökszentmiklósiaknak sikerül mégis betörniük az első háromba. Az osztály utolsó két helye még mindig kérdéses, de a martfűiek veszélyben vannak. Kiderül, hogy Szajol vagy Mezőtúr csatlakozik hozzájuk.

Az alsóbb osztályokban még folyik a harc. Ugyan ezekben a hétvégivel együtt még három forduló van hátra, a másodosztály dobogósai még mindig nem tekinthetőek véglegesnek. Habár Rákóczifalva határozott és egyértelmű játékot produkál idén is. Kérdés, hogy győzelemre viszi-e a hátra lévő három találkozóját vagy sem. A második helyen álló cibakházi egyesület sem nyugodhat még meg, hiszen Jászladány és Kunhegyes elleni meccsük szintén zsákbamacska. A szerencsésebb Jászfényszaru viszont két meccsében biztos lehet. A másodosztály végén járó Tiszaszentimre csapata már nem sok jóban reménykedhet, a tabella alapján mindössze Tiszapüspöki ellen arathatnak győzelmet, de ez kevés a kiesés ellen.

A harmadosztályban – mint korábban is írtuk – a nagyivániak biztosan továbbjutnak, de meg is szűnnek. A második helyért pedig továbbra is óriási küzdelem zajlik. Ezért hatalmas lesz az izgalom a dobogós Tiszagyenda – Tószeg mérkőzésen, de a jászdózsaiak sem lehetnek nyugodtak az elszánt kenderesiek elleni találkozón.

Minden a megye futballjáról itt.

Zala: bajnok kerestetik a Bakony-csoportban

Az NB III. Bakony csoportjának legnagyobb kérdésére, miszerint ki lesz a bajnok, az utolsó fordulóban kapunk választ. Szombaton zalai derbin, a Nagykanizsa ellen biztosíthatja be NB III-as tagságát az Andráshida, de a Dorog pontvesztése esetén aranyérmet is ünnepelhetnek.

A megye I. osztályban az ezüstéremért folyik öldöklő csata, jelen pillanatban a Lenti áll a képzeletbeli dobogó második fokán, de a Csesztreg lemaradása csupán egyetlen pont. A döntés a zárókörre maradt, ahol a Gellénháza és a Tungsram lesznek az ellenfelek.

A megye II. mindkét csoportjában avathatunk bajnokot, de erre északon van nagyobb esély, ahol a Gyenesdiás hazai győzelme elég az elsőséghez, míg délen a Letenye sikere mellett a Kiskanizsa pontvesztésére is szükség van a bajnoki cím bebiztosításához.

Minden a zalai futballról itt.

Győr-Sopron: veretlen szezont produkálhat a Győrszemere

Megye I.: veretlenül búcsúzhat a szezontól a Győrszemere. A megyei első osztály küzdelmei is befejeződnek a hétvégi fordulóval, a csoportban egyetlen nagy kérdés maradt: vajon melyik csapat végez a tabella harmadik helyén. Matematikailag a Jánossomorja SE, a Lébény SE és a Gönyű SE is odaérhet a dobogóra. A WHB Ménfőcsanak ESK ezüstéremmel a zsebében a Rajkát látja vendégül, a mérkőzés esélyese a hazai csapat. A harmadik helyért még három csapat csatázik, matematikailag a Jánossomorjai SE, a Lébény SE és a Gönyű SE is megkaparinthatja a bronzérmet. Legnagyobb esély erre a jánossomorjaiak előtt adódik, ha a csapat három pont szerez a Petőháza otthonában, medállal zárja a 2012/13-as szezon.
A kieső csapatok neve is biztos már a csoportból, jövőre a megye kettőben kezdi meg szereplését a Fertőszentmiklós SE, a Téti Sokoró FC és a Töltéstava SE is.

Megyei II. Győri Csoport: Visszatér a győzelem útjára a DAC 1912 SE? bajnoki cím sorsa már fordulókkal ezelőtt eldőlt a csoportban, a 28. játéknapon az aranyérmes Loland Nyúl SC ezúttal a Bajcs SE-t látja vendégül. A vendég együttes szeretné elkerülni a kiesést, ám a listavezető otthonából az idei szezonban egy csapat sem tudott pontot rabolni. Az ezüstéremre pályázó DAC 1912 SE idegenben a Pér otthonában gyűjtené be a három pontot, és szilárdítaná meg második helyét a tabellán. Erre a csapatnak minden esélye megvan, egy kisebb hullámvölgyet követően – sorozatban: egy vereség és egy döntetlen – a gyengébb erőket képviselő péri riválisuk felett aratott győzelemmel térhetnek vissza a helyes útjára. Tovább kapaszkodhat a Győrújfalu SE a tabellán, a sikeres hétközi fordulót követően, hétvégén újabb lépést tehet a csapat a tabella negyedik helye felé. Az újfalusiak Felpécre látogatnak, a kiesőjelölt otthonában könnyedén gyűjtheti be a vendégcsapat a három pontot.

Megye II. Soproni csoport: Éles harc a dobogós helyekért
A soproni csoportban a Répcementi SE már behozhatatlan előnyre tett szert közvetlen riválisaival szemben, a dobogó további sorsa ugyanakkor még nem dőlt el. Nagy versenyfutásban küzd a pontokért és az érmes helyekért az FSC Hegykő, a Lövő SE, a Tercia Fertőendréd, a Szany SE és a Rábaszentandrás SE is.
A csoportban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Répcementi SE toronymagasan vezeti a bajnokságot, hétvégén pedig az ágfalvaiakat látják vendégül. A mérkőzés pikantériája, hogy a tabella első és utolsó helyezettje néz egymással farkasszemet. A csoportban a második, illetve harmadik hely kimenetele még nyitott kérdés: a szezon véghajrájában több csapat jelentkezett be a dobogós helyekért. Ennek tudatában igazi rangadónak ígérkezik a jelenleg negyedik Tercia Fertőendréd hegykői vendégjátéka, a hazai csapat ugyanis a második helyről várja a folytatást. A tabella pillanatnyi harmadik fokán tanyázó lövőiek Szanyra látogatnak.

A megye futballjának hírei itt olvashatóak.

Bács-Kiskun: lesz-e kiskunfélegyházi ászpóker?

A Bács-Kiskun megyei NB III-as alakulatok egyaránt a következő megyei I. osztályú idényre készülhetnek: mind a Híd SC, mind a Kecskemét II. elkerüli az első öt helyet, azaz búcsúzik az NB III-tól. Nagy kérdés azonban, hogy a Kecskemét II. megmarad, vagy más első osztályú tartalékokhoz hasonlóan megszüntetik a csapatot. A Kecskemét II. szombaton 17 órakor Gyulán zárja az idényt, míg a Híd SC szombaton 17 órakor a Pécs II.-t fogadja.

Ki lesz a megyei I. osztály bajnoka? Ez a legnagyobb kérdés Bács-Kiskunban, ahol az NB III-as osztályozóért a Kiskunfélegyházi HTK-Grand Poker Club és a Hetényegyháza csatázik. Első az előbbi csapat két pont előnnyel, és a 11. Kiskunmajsához látogat, míg a hetényiek a Kunszállás (7.) vendégei lesznek. Ha a Félegyháza nem nyer, a Hetény pedig győz, utóbbi a bajnok, ha viszont a KHTK nyer, nincs mit számolgatni.

A megyei II. osztályban a feljutási kérdések eldőltek: bajnok a Dusnok és a Kecel. Előbbi Érsekcsanádon ünnepel vasárnap 17 órától, míg utóbbi Városföldön szombaton 17 órától – bár gyanítjuk, ez már megtörtént vagy ezután történik meg saját környezetben.

A megyei III. osztályban nem sok kérdés maradt: délen a Császártöltés, északon a Ballószögi Vállalkozók, keleten az Orgovány a bajnok, míg nyugaton a Géderlak és a Dunavecse ádáz csatát vív az elsőségért. Mindkét együttesnek még két-két meccs van hátra: az első ezen a hét végén, míg a második a következőn.

A megye futballjának hírei itt.

Komárom-Esztergom: bajnokavató a megyei I-ben

Az NB III-ban felemás hétvégéjük lehet a Komárom-Esztergom megyei csapatoknak, ugyanis a régi ismerős Dorog megnyerheti a Bakony-csoport küzdelmeit otthon, míg a Komárom és a Sáriáp-TASK már búcsút intett a bajnokságnak.

A megye egyben az utolsó fordulóra maradt a bajnokavatás! Ha nyer, vagy legalább egy pontot szerez a Kecskéd a jó formában lévő Esztergom ellen, akkor ünnepelhetnek. Ha kikapnak, és a Vértesszőlős diadalmaskodik a harmadik helyért menő, de leeresztő Zsámbék ellen, és a Kecskéd kikap, akkor ők ünnepelhetnek. Ezzel a két mérkőzéssel egyébként nem csak az első kettő, hanem a harmadik-negyedik hely is eldől. Ádáz küzdelem van az ötödik helyért is, itt a Tokod látogat Tardosra. A kiesés elkerülése miatt is nagy még a harc, jelenleg a Környe áll legrosszabbul, ám az Ete és a Nagyigmánd sem nyugodhat meg.

A hétvégén bajnokot avathatnak a megye kettőben is, pedig ott még ezzel együtt három fordulót rendeznek. A Vértessomló előnye jelenleg hat pont, és a második helyen álló Lábatlant látogatják meg. A hazaiaknak is nagy szükség van a három pontra, ugyanis ők a második, azaz még feljutó helyet célozták meg. Rá még két veszélyes csapat van, és mindkettőre könnyű összecsapás vár. A kiesés még itt sem tisztázott, de nagyon valószínű, hogy az alap két kieső mellé csatlakozik még a Kesztölc is.

A megye három déli csoportjában továbbra is tülekednek a csapatok! Papíron négy, de reálisan inkább “csak” három alakulat esélyes a feljutásra, ám ők hárman egy ponton belül vannak. Legnehezebb feladat előtt talán a Mocsa áll, ugyanis a negyedik helyezett Kömlődhöz látogatnak, akik egyszer már megviccelték a Mocsával egyenlő pontszámmal rendelkező Bakonyszombathelyt. A Dad és a Bakonyszombathely hozható meccsen lép pályára.

Ugyanez az osztály, csak a csoport más. Északon már szinte minden eldőlt, a Tata rekordpontszámmal lett bajnok. A második helyért lehet még kakaskodás a feltörekvő Felsőgalla és a leeresztő Pilismarót között. Érdekes lehet még a negyedik helyért zajló csata is, itt bajban lehet a Baj, hiszen a jó tavaszi formát mutató Ferenceshez látogatnak, de ha kell nekik a negyedik hely, akkor hozniuk kell az összecsapást.

A megye futballjának hírei itt érhetőek el.

Vas megye: pánik a megyei I-ben az átszervezés miatt

Vasban a megyei I-ben már korábban megnyerte az aranyérmet a Kőszeg és osztályozóra készül. Az NB III-as kiesők miatt jelentősen átalakul a divízió, ezért az utolsó fordulóban komoly küzdelem várható az alsó régióban, mindenki szeretne elhúzni a veszélyes zónából.

Olvasói sztorik