Hírek

Közös fellépés a neonácik ellen

A Holokauszt Emlékközpont támogatja a Fradi törekvését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Összefogna a Holokauszt Emlékközpont a Ferencvárosi Torna Clubbal, hogy együtt küzdjenek a kirekesztés, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen. A központ támogatná és segítené az egyesületet a neonácik elleni küzdelemben.

A Holokauszt Emlékközpont üdvözli és támogatja a Ferencvárosi Torna Club rasszizmus ellen indított kampányát. A központ egyúttal szakmai segítséget ajánl, hogy a futballklubokkal közösen dolgozzanak ki programot a szurkolók antiszemita megnyilvánulásainak megelőzésére. A társaság keddi közleményében felháborítónak nevezte az Orosz Ferenc elleni durva támadást.

Vasárnap a Ferencváros–Videoton rangadó után egy ismeretlen támadó eltörte a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének orrát. A huligán az ökölcsapás előtt Adolf Hitlert éltette, majd „zsidó kommunistának” nevezte a fideszes Oroszt. Utóbbi szerint a támadás gyűlölet-bűncselekménynek számít, de a rendőrség csak súlyos testi sértés miatt indított nyomozást.

Az eset – mások mellett – Pintér Sándor belügyminisztert is felháborította, aki személyesen tett ígéretet a támadó kézre kerítésére. Emellett a Wallenberg egyesület, Martonyi János külügyminiszter és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter is felháborodását fejezte ki a támadás miatt.

A ferencvárosi klub sokat tesz a huligánok visszaszorításáért, április közepén – a tavaly szeptemberihez hasonló – kirekesztés elleni kampányt indított. A kezdeményezéshez egy videó is készült, amelyen a zöld-fehérek labdarúgói és edzője felhívták a drukkerek figyelmét arra, hogy rendkívül rossz érzés, amikor barátjukat, csapattársukat sértegetik bőrszíne vagy vallása miatt.

A fővárosi klubot többször is megbüntette az MLSZ fegyelmi testülete szurkolóinak gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt, persze nem az FTC az egyetlen ilyen egyesület. A Honvéd tulajdonosa George F. Hemingway – született Szabó György – éppen a rasszista megnyilvánulások miatt záratta be egy meccsre a klub Kispest-szektorát, amely megfelel a híres Fradi B-középnek. Egyelőre kérdéses, hogy mit érnek el egy-egy ilyen elszigetelt lépéssel – írja a Magyar Hírlap.

Olvasói sztorik