Hírek

Most is volt minden…

Volt, aki tízet rúgott, máshol a kapus is betalált. Csongrádban balhéztak. Zalától Békésig minden, ami megyei foci.

Kapcsolódó cikkek

Pest megye

„Az alkohol, a kialvatlanság és a hiszti nem jó tanácsadó!”

A Hernád SE edzője, Bajor Tibor nem hazudtolta meg önmagát, ismét kritikus, kemény szavakkal értékelte csapata teljesítményét, senkit és semmit nem kímélt, de természetesen szakmailag is elemezte a gyáli találkozót, amelyet együttese 2-0-ra elvesztett a Pest megyei másodosztály Déli-csoportjának 24. fordulójában. Érdekesség, hogy a hernádiak a Pest Megyei Kupában már a hatodik fordulót várják, tehát a legjobb négy közé jutásért küzdenek, a bajnokságban viszont április elején nyertek utoljára.

Lássunk még egy-két aranyköpést a mestertől:

„Gratulálok ellenfelünknek, egy járási csapattól kaptunk ki, akkor el lehet képzelni a mi játékunkat. A játékvezetői hármast udvariasan megkérném mindkét csapat nevében, és a felnőtt labdarúgás érdekében, váltson sportágat! A legérdekesebb eset: az egyik döntése után, imádkozott egy gyorsat a spori. Egy jó ítélete volt, amikor véget vetett ennek a bohózatnak.”

Erről a meccsről, illetve az NB III-as Budaörs góltalansági rekordjáról, valamint a megye egyes Veresegyház váratlan zakójáról ide kattintva olvashatnak: www.pestmegyeifoci.hu

Budapest

Az NB III Alföld-csoportjában tovább folytatta menetelését a Soroksár: a tavasszal még veretlen dél-pesti csapat ezúttal Kecskeméten győzött 3-0-ra, és mivel a rivális Dunaharaszti MTK kikapott, így élre is állt csoportjában. Kérdés természetesen az, hogy ebben az öldöklő csatában Lisztes Krisztián és társai bírják-e a nyomást. A Duna-csoportban nem sikerült a bravúr a Pénzügyőrnek, amely a listavezető Budaörs ellen szenvedett 1-0-s vereséget. Győzött, és őrzi második helyét az ESMTK, amely Szakolczai-Sándor Balázs duplájával múlták felül a Százhalombattát. A Mátra-csoportban fővárosi rangadót rendeztek, amelyen az MTK II 2-1-re győzte le a REAC-ot, míg a csoport harmadik budapesti együttese, az RKSK a Maglód vendégeként győzött 4-0-ra.

Minden részlet itt:www.budapestifoci.hu

Nógrád megye

Az NB III Mátra-csoportjában a forduló győzelmét aratta a Salgótarján-Puebla ,a bajnoki címre törő Felsőtárkány otthonában végig fegyelmezett,csupaszív játékot mutatva Myke Ramos és Alex góljaival 2-0 arányban nyertek. A hazai csapat edzője Vígh Ferenc szerint csapata tavasszal legjobb játékát nyújtotta de ez sem volt elég a Salgótarján ellen. A Nagybátony a Gyöngyös otthonában unalmas,lélekromboló meccsen a hajrában szenvedett 2-0 arányú vereséget. A megyei rangadón a Berkenye 4-1 arányban nyert a Karancskeszi ellen ezzel átvette a vezetést a bajnokságban.

Minden részlet itt:www.nogradifoci.hu

Békés megye

Békés megyében az NB II-es Békéscsabai Előre sikere jelentette a legnagyobb örömet, a Szeged elleni győzelemmel a csapat versenyben maradt a feljutásért. Az Orosháza kikapott Szolnokon, így továbbra is sokat kell tennie a bennmaradásért. Nyert az NB III-as Gyulai Termál is, amely harcban maradt az érmekért.

További részletek itt: www.bekesfoci.hu

Csongrád megye

Csongrád megyében balhés hétvégénk volt: Hódmezővásárhelyen a megyeegyes Csanádpalota mindkét edzője inzultálta a játékvezetőt, az egyikük le is akarta fejelni, míg az UTC-Sándorfalva meccsen egy kiállítás eredményezett lincshangulatot.

Minden a megye labdarúgásáról itt: www.csongradfoci.hu

Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun megyei NB II-as labdarúgócsapatok közül a Híd SC 3-0-ra nyert, a Kecskemét II. 3-0-ra kikapott a 21. fordulóban. A megyei I. osztályban az első három, a Hetényegyháza, a Kiskunfélegyháza és a Tompa egyaránt nyert. A megyei II. osztályban északon ikszelt (2-2) a Lajosmizse és a Kecel, ezzel megmaradt az utóbbi együttes nyolcpontos előnye, míg délen a Nemesnádudvar legyőzte riválisát, az Érsekcsanádot.

További részletek: www.bacskiskunfoci.hu

Komárom-Esztergom megye

Hatalmas győzelmeket arattak az NB III-as csapataink. A Dorog verte a listavezetőt, ezzel átvette a vezetést az NB III Bakony csoportjában. A Sárisáp-TASK egy bravúrgyőzelemmel verte a jó nevekből álló Videotont. A megye egyben nem a vendégek hétvégéje volt ez a forduló, senki nem tudott pontokat rabolni. A felső ház nem változott. A megye kettőben immáron hat csapat esélyes a második helyre, ami a feljutást jelenti, így nagyon szoros befejezésre számítunk. A megye három északi csoportjában döntetlent játszott a Tata, de úgy, hogy egy csatárnak kellett a kapuban állnia. Délen a három élcsapatból kettő nyert, a harmadik pedig szabadnapos volt.

Részletek: www.kefoci.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lent és fent is bőven voltak izgalmak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye labdarúgásában: a Szpari folytatta jó hazai sorozatát, ezúttal a Balmazújváros hajtott fejet Bodnáréknak. A megyei NB III-as csapatoknak leadtuk a „pontrendelést” és egy 6/4-es Tippmix-szelvényen már szép pénzt nyertünk volna. Velük kapcsolatban elmondható: Nagyecsednek semmi nem sikerül, Ibránynak megint minden, különösen a rendes játékidő hosszabbításában, hiszen másodszor mentenek pontot a ráadásban kapott tizenegyes értékesítésével. A héten két „Verebes József Cserekirály-díjat” is kiosztott szerkesztőségünk: a bátori edző, Révész Attila és a megyeegyes Kótaj mestere, Csoma Dezső is prímán belenyúlt a meccsbe, hiszen mindkettőnek két cserejátékosa is gólt rúgott. Révész elsősorban azért veregethető hátba, mert a becserélt srácok gyakorlatilag azonnal betaláltak, Csomának meg azért járna akár még a verebesi fotel is, mert a pályára küldött emberei hátrányból fordították meg a meccset. A megyekettőben „semmi” nem történt: Csenger előzött, a többiek elhúztak. A Fácánok földjén viszont – szép képzavarral élve – pezsegtek a pályák, két meccsen is kilencig jutottak a hazaiak, sőt Cégénydányádon még a kapus, Kárpáti Zoltán is betalált. A megye harmadosztályú veretlenjei, a Várda SE és Nyírtura (előbbi ugye NB-s, utóbbi megyei) tovább nyújtották príma sorozatukat.

További információk: www.nyirsegfoci.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A megye egyetlen NB III-mas csapata győzelemre esélyesként utazott Diósdra, ám ott a hazaiak határozott célokkal várták őket. A találkozó ennek értelmében 3:1 arányú hazai győzelemmel zárult.
A megyei első osztályban a fegyverneki és jánoshidai gárda ezúttal nem bírt ellenfelével. Utóbbi esetében érthető, hiszen a listavezető Tiszafüredet látták vendégül. Az osztály többi mérkőzését a hazai csapatok nyerték. A legtöbb gólt (5) Kisújszállás vitézei rúgták, fölényes győzelmet aratva Szajol ellen.
A másodosztályban a latolgatásoknak megfelelően alakultak a találkozók. Kiemelendő, hogy a cibakházi és tiszaföldvári csapatok gyengébb ellenfeleket kaptak, akik ennek ellenére hozták az 1-1 gólt. A legtöbb gólt (5) itt Cibakháza lőtte.
A harmadosztályban szereplő csapatoknál vegyes képet láthattunk. A jászdózsaiak és az abádszalókiak hozták a tőlük elvárt győzelmet. A listavezető Nagyiván szintén nem tévedett, és bravúros 9:0-s győzelmet aratott. A tószegiek most nem bírtak ellenfeleikkel, a Tiszagyenda pedig ingyen kapott három pontot, ugyanis Jászjákóhalma gárdája nem jelent meg a mérkőzésen.

Részletek: www.jaszkunfoci.hu

Zala megye

Jól alakultak a dolgok a zalai csapatok szempontjából az NBIII Bakony csoportjában. Természetesen a Hévíz – Andráshida összecsapás miatt nem tudhatnak tökéletes hétvégét maguk mögött az alakulatok, de az Andráshida győzelmével feljött a dobogó alsó fokára, és két pontra megközelítette a listavezetőt, míg az NTE újabb győzelmével életben tartotta bennmaradási esélyeit. A megye I-ben a Lenti bakija jelentette a legnagyobb meglepetést, aki 3-1-ről engedték ki a győzelmet a kezükből (3-3), és már a Csesztreg is fenyegető közelségbe került hozzájuk. Utánpótlás csapatuk viszont lehengerlő 17-0-ás diadalt ünnepelhetett idegenben, mely meccsen Bogdán István egymaga 8 gólt helyezett el az egervári fiatalok kapujában. A Galambok tartalékosan is legyőzte a két piros lapot begyűjtő Semjénházát, míg a Becsali – Páterdomb összecsapáson három kiállítás borzolta a kedélyeket. A megye kettőben tovább folytatódik a Zalakomár tündérmeséje, most az éllovas Letenyét fektették két vállra. A megyei III. osztályban a Belezna – Liszó (10-0) és a Mumor – Lovászi meccs okozott felhördülést, utóbbin a vendégek 9 találatából hetet egy játékos, Kovács Milán szerzett.

Részletek: www.zalaifoci.hu

Baranya megye

Részletek: www.baranyaifoci.hu

Heves megye

Részletek: www.hevesfoci.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Részletek: www.bazfoci.hu

Olvasói sztorik