Hírek

Folytatódik a tavaszi nagyüzem

Temérdek helyi derbit rendeznek hétvégén az amatőr futballban. Előzetes körképünk Zalától a Nyírségig.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jászkun: húzós meccsek a megyei I-ben

A megyei első osztályban több meccs kérdőjeles. A dobogó második fokáról lecsúszott Fegyvernek Tiszasasra látogat. A két csapat közti négy pont nem árulkodik biztos vendéggyőzelemről. A listavégi Martfű csütörtökön a papírformának ellentmondva megszerezte első tavaszi győzelmét, s most a 21 pontszámfölénnyel rendelkező Túrkevét várja otthonába.
A Törökszentmiklós – Csépa találkozó kimenetele sem egyértelmű, pedig az előbbiek a dobogó második fokára küzdötték magukat. Hasonló képet mutat a Nagykörű – Jászberény páros, hiszen a berényiek – az egyéb problémáktól sem mentesen- változó teljesítményt nyújtottak eddig. A jánoshidai egyesület eddig egyszer távozott pontok nélkül. Kiderül, hogy a listavezető tiszafürediek ellen milyen játékkal rukkolnak elő.

A teljes beharangozó itt.

Hajdú-Bihar: az első a második ellen

Az NB III. Tisza csoportban Hajdúszoboszló Várdára utazik, ahol kiderül, hogy mennyire képesek megbirkózni egy élvonalbeli csapattal. Létavértes pedig a szatmári gárdával fog összecsapni. Értékes három pont szerezhető ezen a meccsen.

Megye I-ben érdekes párosítások várhatóak. Az első helyezett Ebes a második Sárrétudvarral találkozik. Talán az udvari srácok megszerzik Ebes első vereségét. A DEAC pedig Derecskén próbál szerencsét ahol jó eséllyel közelebb is kerülhetnek az áhított harmadik helyezéshez.

Megye II. Észak csoportban egy komolyabb Nyírmártonfalva – Görbeháza összecsapásra érdemes ellátogatni. Megye III-ban Hajdúsámson – Újszentmargita, illetve Esztár – Mezősas találkozón izgulhatnak a nézők kedvenc csapatukért.

A hajdú-bihari hírek itt érhetőek el.

Zala megye: lokális derbi Hévízen

Az NB III. Bakony csoportjában zalai derbit rendeznek, ugyanis Hévízre látogat az Andráshida. A vendégeknek még a bajnoki címre is reális esélyük lehet, hiszen csupán négy pont a lemaradásuk az éllovashoz képest. A Nagykanizsa a közvetlenül előtte álló Sárvárt fogadja, és ez a mérkőzés remek alkalom arra, hogy feledtessék az arcpirító kupabúcsút a kettővel alacsonyabb osztályú Zalakomár ellen.

A megye I-ben többnyire könnyűnek ígérkező forduló elé néznek a felsőházi csapatok, talán csak az Egervár – Lenti összecsapás tudnánk a rangadó titulussal illetni. Ezen kívül a Műszer Automatika Napred – Zalalövő találkozón is lehetnek izgalmak, hiszen a hazaiak az elmúlt időszakban remek formát mutatnak, míg a Zalalövő sok pontot elhullajtott már tavasszal.

A megyei II. osztályban délen számíthatunk igazán éles párharcra, A Páka – Rédics és a Felsőrajk – Zalaszentbalázs meccs is parázs ütközetet hozhat.

A legalsó osztályban a keleti (Hévíz II – Alsópáhok, Rezi – Zalaszentlászló) és északi (Türje – Zalacséb, Salomovár – Tarr Sprint ASC II) csoport top 4 csapata néz majd egymással farkasszemet a hétvégi fordulóban, mely meccsek végkimenetele szinte megjósolhatatlan.

Minden hír a zalai futballról.

Fővárosi futball: 763 perce nem kapott gólt a Budaörs

Az NB III f.rosi rangadóját a Mátra-csoportban rendezik ahol a második helyezett MTK II fogadja REAC csapatát. Pikáns összecsapásra van kilátás, ugyanis mind két alakulat harcban van a bajnoki címért és a tabellán is azonos pontszámmal állnak a második, harmadik helyen.

A Duna-csoportban kétségtelenül a legnehezebb dolga a Pénzügyőrnek lesz, hiszen a listavezető Budaörsöt fogadja. A vendégek a bajnokság során már 763 perce nem kaptak gólt. A hazaiak viszont az elmúlt hetek gyengélkedései után úgy néz ki ismét rátalálnak a helyes útra, ezt bizonyítja, hogy a hétközi fordulóban remek első félidőt produkálva tudtak győzni.

Akár már a hétvégén élre állhat az Alföld-csoportban szereplő Soroksár. A tavasszal még veretlen csapat a Kecskemét vendégeként lép pályára. Hátrányuk két pont a Dunaharaszti MTK-val szemben, így amennyiben a listavezető kikap, a fővárosiak pedig győznek, akkor át is veszik a vezetést a tabellán.

A Budapest-bajnokság első osztályában a hétvége rangadóját egyértelműen a második helyezett THSE-Sashalom játssza, amely a negyedik helyezett Vízműveket fogadja. Továbbra is érdekesen alakul a bajnokság állása, hiszen a második, harmadik és negyedik helyen álló csapatok azonos pontszámmal állnak.

Nyílt a harc a bajnoki címért a BLSZ II-ben is. A táblázat élén a Szent Pál Akadémia áll, amely a hétvégén a hullámzóan teljesítő SZAC vendégeként szerepel. Nehéz sorozaton vannak túl a Szentek hiszen több közvetlen riválisukkal is játszottak. Kardos József tanítványai azonban ezidáig még őrzik tavaszi veretlenségüket. A közvetlen üldözők közül a Testvériség SE a tabella alsó feléhez tartozó BEAC-ot fogadja. Rangadót játszik azonban a 43. számú Építők SK, amely a tavasszal eddig kiválóan teljesítő Csillaghegyet fogadja.

A teljes beharangozó itt.

Nógrád: szikrázó lábak a rangadókon

Nógrádban mindkét NBIII-as csapatunk idegenben lép pályára.Az SBTC-Puebla a dobogós Felsőtárkánynál míg az elnökét vesztett Nagybátony az egyre jobb formát mutató Gyöngyös vendége lesz.
Sajnos az SBTC-nél több hiányzó lesz,köztük a legnagyobb érvágás a karmester Novák hiánya,Tamási Zoltán edző azonban ennek ellenére győzelemre számít.
A Nagybátony ezer sebből vérzik,idén még nem tudtak győzni . Az elnök lemondása és a pénzügyi stabilitás hiánya megzavarta a játékosokat,nehéz dolguk lesz a tavasszal megtáltosodott Gyöngyös pályáján.

A megyei I.osztályban vasárnap a második helyezett Berkenye fogadja az élen álló Karancskeszi gárdáját,ha Berkenye nyer pontszámban beéri riválisát.

Kiemelkedik még a Mátranovák-Pásztó és a Somos SE -Nőtincs mérkőzés ,ahol “szikrázni” fognak a lábak.

A nógrádi futball hírei itt.

Nyírség: minden szinten ütős meccsek

Ha az NB-s otthon játszó csapataink győznek, akkor már nem lehet rossz a megyei futballhétvége. Ibránynak persze más a véleménye, de hát így jár, aki idegenbe megy szabolcsi derbire. A megyei osztályokban rangadó rangadó hátán a hétvégén, csak győzzenek szurkolni!

Itt válogathat a nyírségi derbik közül.

Komárom: 20 meccsen egy gólt kapott a Tatai AC

Az NB III-ban Duna csoportjában szereplő Sárisáp ismét nehéz feladat előtt áll, hiszen újra egy élmezőnybeli csapat, a Videoton ellen fognak pályára lépni, ráadásul idegenben.

A kilátástalan helyzetben lévő Bakony csoportos Komárom fogadja a Körmendet szombaton, míg a csoport legnagyobb rangadójaként várják a dorogiak a Balatonfüred elleni idegenbeli rangadót. A Dorog jelenleg a harmadik, míg a fürediek az első pozíciót foglalják el.

Egy ligával lejjebb haladva láthatjuk, hogy a listavezető Kecskéd a hullámzó teljesítményt mutató Ács ellen fog játszani, míg a második Vértesszőlős a gyenge teljesítménnyel előrerukkoló Tát ellen fog pályára lépni.

A megye kettőben a legnagyobb rangadó a Sárisáp II-Süttő mérkőzés lesz. A hazaiaknak az első helyre fáj a foguk, viszont a süttőiek nagyon jó formában vannak a tavaszi szezonban, és még ők is esélyesek a feljutásra. A listavezető Vértessomló a Várgesztes elleni rangadó után jó morálban várja a Kesztölcöt.

A legalsó liga déli csoportjában továbbra is háromesélyes a bajnokság. Az egy ponttal még listavezető Bakonyszombathely a jó formában lévő, és jelenleg negyedik Kömlődöt látja vendégül, a Mocsa viszont a gyengélkedő Szák ellen gyűjtheti be a három pontot. A harmadik grácia, azaz a Dad Rédén fog vendégszerepelni. Ha egy huszárvágással áttekintünk az északi bajnokságra, láthatjuk, hogy igazából minden lényeges kérdés eldőlt, a Tata továbbra is egy gólt kapott eddig, és most pedig a masszív Bajhoz látogat. A jelenleg ezüstérmes Pilismarót az Epöl-Máriahalom ellen próbálja meg hazavinni a három pontot.

Komárom-Esztergom megyei futballról itt olvashatnak híreket.

Bács-Kiskun: két éles meccs az NB III-ban

A Bács-Kiskun megyei NB III-as alakulatok közül a hét közben Tolnáról győzelemmel hazatérő Híd SC közvetlen riválisához, a Szentlőrinchez látogat szombaton 17 órától. A Kecskemét II. Vasárnap 17 órától hazai pályán az NB I-es játékosokat a soraiban tudó Soroksárt látja vendégül.

A megyei I. Osztályban az első Hetényegyháza a negyedik Kalocsát fogadja szombaton 17 órától, míg a megyekettő északi csoportjában a második Lajosmizse otthon az első Kecellel meccsel szombaton 17 órától – ez aztán rangadó, bár a Kecel előnye nyolc pont. A déli ágon kiemelkedik a hatodik Mélykút látogatása a második helyezett Miskénél, a megyehárom északi csoportjában pedig a két bajnokesélyes, a Ballószögi Vállalkozók (1.) és a Kunadacs (2.) ballószögi mérkőzése.

További érdekes hírek a megyéből:

Csapattársak veszekedtek – avagy miért állítottak ki három kerekegyházit.

Aki mellett Demba Ba még csere volt: Sibalin Dániel öt gólja a hétközi fordulóban.

Heves megye: négy jelentkező az aranyra

Nb III: Hatalmas küzdelem várható hétvégén az NBIII Mátra-csoportban, hiszen a forduló előtt négy olyan együttes is van akik reális eséllyel pályáznak a bajnoki címre. Nagy örömünkre ebből két heves megyei gárda (Felsőtárkány, Hatvan). Szűcs Ádámék a Salgótarján fogadják, azt a csapatot akik tavasszal mindössze egyszer szenvedtek vereséget tehát jó formában vannak.

Megye I. :Jó mérkőzés várható a Maklár – Markaz összecsapáson. Mindkét együttes számára fontos a három pont, hiszen a hazaiaknak nyerni kell ahhoz, ha feljebb szeretnének kapaszkodni és nem a középmezőnyben megragadni. A vendégek számára meg lassan mindenki tudja mi a tét. jelenleg öt ponttal vezetik a bajnokságot, és egyre kevesebb van hátra. Minden egyes győzelemmel közelebb kerülnek a célhoz, ami a bajnoki cím.

Megye II: A hétvége legnagyobb kérdése, hogy össze tudja-e kapni magát a tarnaméra. Amennyiben ez nem sikerül végleg elúszik a bajnoki cím.

A Heves megyei futball hírei itt.

BAZ megye: vissza a dobogóra!

Nb2: Nem sikerült jól a Putnok számára eddig ez a hét, de reménykedünk benne, hogy majd tudnak javítani a fiúk. Itt már nem szabad hibázni, most jött el az a forduló mikor égető szüksége van a három pontra a borsodi gárdának. Hazai pályán erre van is reális esély az Újpest II. ellen.

Megye I: Vasárnap játsszák a forduló rangadóját, ahol a bajnoki táblázat negyedik helyezettje a Felsőzsolca, a másodikkal az Edelénnyel fog összecsapni. A vendégek jó formában vannak, hiszen utolsó három bajnokijukat megnyerték Poszukék, Igaz, hét közben hatalmas meglepetésre kipottyantak a Magyar Kupa megyei selejtezőjében. A hazaiak voltak már jobb formában is, a csapat lecsúszott a dobogóról, de úgy gondoljuk mindent meg fognak tenni azért, hogy visszakerüljenek.

A borsodi futball hírei itt olvashatóak.

Baranya: benne lesznek a tévében

Péntek délután a Kozármisleny-Győr II. NB II-es mérkőzéssel veszi kezdetét a hétvégi fociélet Baranyában. A szokatlan időpont a Duna TV közvetítése miatt van. Vasárnap a megyei focis hétvégét szintén TV-s mérkőzés, a PMFC-Honvéd találkozó zárja.

A teljes beharangozó a megyei futballról.

Dél-Alföld: csabai örökrangadóra készülnek a szurkolók

A hétvége meccse a Dél-Alföldön egyértelműen a Békéscsaba 1912 Előre-Szeged 2011 találkozó lesz az NB II Keleti csoportjában. A szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás “örökrangadónak” számít, már amikor a két csapat ugyanabban az osztályban szerepel. Most a hazaiaknak a feljutásról szőtt álmokhoz, a vendégeknek a bennmaradáshoz kellene nagyon a három pont. A szurkolók is nagyon készülnek a meccsre, bár a korábbi heves összecsapások ellenére most leginkább hangpárbaj várható majd a Kórház utcában.

A csongrádi futballról itt olvashatnak.

A Békés megyei futball hívei ide kattintsanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik