Hírek

„Ha meg kell halni, haljunk meg állva”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskeméti TE – Újpest FC 1-0

Horváth Ferenc, Kecskemét: – Furcsa mérkőzés volt, rossz első félidőt produkáltunk. Elmondtam már korábban is, hogy ezt szenvedély nélkül nem lehet csinálni, csak úgy, mint semmi mást sem az életben. Hazai pályán régóta nem tudtunk nyerni, valószínűleg ezért is játszottunk görcsösen. A szünetben mondtam a srácoknak, ha meg kell halni, haljunk meg állva. Rövid időn belül három mérkőzés is vár ránk, próbáljuk megtartani ezt a formát.

Marc Leliévre, Újpest: – Mindkét félidőben jók voltunk. Az első játékrészben be kellett volna lőni a helyzeteinket. A második játékrészben mindkét együttesnek megvoltak a helyzetei. Nem voltak pontosak a passzaink, ezért sem sikerült a gólszerzés. Úgy érzem, jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésünkön.


Győri ETO – Videoton 1-1

Pintér Attila, Győr: – Ellentétes félidőket láthattunk, az első játékrészben a Videotonnak volt több helyzete – bár a mérkőzés első nagy ziccerét így is mi hagytuk ki. A második negyvenöt percre viszont feljavult a játékunk, bátrabb játékot kértem a fiúktól, és a cserék is hozzájárultak a jobb teljesítményhez. A játékosok tudat alatt is arra koncentráltak, hogy ne kerüljön közelebb hozzánk a tabellán az ellenfél, ezért sem volt könnyű dolgunk. Taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, megérdemeltük az egy pontot. A szerdai Magyar Kupa találkozó egy másik mérkőzés lesz, de mindkét sorozatot fontosnak tartjuk.

José Gomes, Videoton: – Veszítettünk két pontot, nem vagyok elégedett az eredménnyel. Az első félidő végén akár 2-0-ra is vezethettünk volna. A második játékrészre feljavult a Győr, kiegyenlített lett a mérkőzés. Csalódott vagyok a döntetlen miatt, ilyen szituációból nem lett volna szabad gólt kapnunk. A második félidőben nem volt eleget nálunk a labda, ezért nem jött ki legjobbjaink technikai tudásbeli fölénye.


Ferencváros – Siófok 4-2

Ricardo Moniz, Ferencváros: – Sajnos megint olyan koncentrációs hibákat követtünk el védekezésben, amelyek az élcsapatok ellen végzetesek lehetnek. A világ legjobb szurkolótábora a miénk, zöld-fehér a vérük, ha kell, átmegyünk a falon is értük. Az is egyfajta tehetség, ha valaki a kapu előtt higgadt tud maradni. Már a pénteki edzésen is sok helyzetet hibáztunk el, de a négy-kettes eredménnyel elégedett vagyok.

Horváth Károly, Siófok: – Volt a csapatomnak tartása. Az első gól elkerülhető lett volna, de ki tudtunk egyenlíteni, ezért dicséret jár a játékosaimnak. A cserék után megbomlott a csapategységünk, nem tudtam minőségi változtatásokat végrehajtani. Reálisan nézve a Ferencvárosnak jóval több helyzete volt, nem volt benne a meccsben a döntetlen.


Pécsi MFC – Lombard Pápa 2-0


MTK – Szombathelyi Haladás 0-1

Garami József, MTK: – A mérkőzés elején meglepett minket a Haladás. Mi is megleptük magunkat azzal, hogy nem vettük fel az embereket, ezek a gyerekek pedig jó játékosok, kihasználták a hibáinkat. A félidő második felében, valamint a mérkőzés hátralevő részében is megvoltak a helyzeteink, de sokszor szerencsétlenül is pattant a labda. A Szombathely elvitte a három pontot, aminek természetesen nem örülünk. Voltak jó meccseink a bajnokságban, remélem még lesznek is.

Artner Tamás, Haladás: – Köszönöm a szurkolóinknak, nagy szerepük volt a mai győzelmünkben. Gratulálok a csapatomnak, megvoltak a lehetőségeink, a második félidőre a középpályánk is megszilárdult, és elől is veszélyesek voltunk. Két nem egyszerű mérkőzés, a Ferencváros és a Videoton elleni bajnoki után léptünk pályára, akaratból és fegyelmezettségből is jelesre vizsgáztak a játékosaim. Ugrai és Radó állandó rettegésben tartották az ellenfelet, szép jövő előtt állnak a fiatal támadóink.


Debrecen – Eger 3-0

Kondás Elemér, Debrecen: – Kellett ez a győzelem, mindegy volt, milyen formában szerezzük meg. Az első találatig görcsösen játszottunk, de a gól megnyugtatta a fiúkat, lőttünk is még kettőt. Sok tényező befolyásolja azt, hogyan teljesít egy csapat a pályán, nekünk az elmúlt időszakban nem jöttek össze a dolgok. De a múlton már nem kell keseregni. Örömmel tölt el bennünket, hogy épül a stadion, az akadémia pályáján pedig már edzettünk is. Most is sok debreceni játékosunk volt a csapatban, a védelemben három saját nevelésű labdarúgónk lépett pályára, illetve a középpályán Bódi, Ferenczi és Szécsi is lehetőséget kaptak. Ahhoz, hogy jól szerepeljünk, úgy hisszük, ez az út a járható. Megyünk tovább, szeretnénk nyáron kilépni a nemzetközi porondra.

Mészáros Ferenc, Eger: – Az első félidőben null-nullnál és egy-nullnál is voltak lehetőségeink. Tudtuk, ha ebben a lelkiállapotban kapunk még egy gólt, az teljesen megtörheti a csapatot. Sajnos mostanában jellemző ránk, hogy egy-kétgólos hátrányból indulunk. Szomorú, hogy nem csak a szakmai dolgokkal kell foglalkoznunk a csapatnál. A vezetőségtől ígéretet kaptunk, hogy jövő hétre rendeződhetnek a dolgok. Más lett ígérve az érkezésemkor, mint ami teljesítve lett.


MVM Paks – Diósgyőr 1-0

Tomiszlav Szivics, Paks: – A nehezebb ellenfelek ellen megy, a gyengébbek ellen kevésbé. Ma mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, ha az Eger elleni, vagy a siófoki meccsen is így játszottunk volna, akkor nem lett volna ott sem gondunk. Gratulálok a csapatomnak, hat nap alatt három meccset játszottunk, ráadásul nehéz talajú pályákon. Sokat kivett ez belőlünk, de mindenki nagyon jól játszott.

Szentes Lázár, Diósgyőr: – A kapott góllal még nem dőlt el semmi, azonban senki nem nyert még úgy meccset, hogy nem lőtt gólt. Az viszont mindig benne van a játékban, hogy az ellenfél talál egy gólt, így volt ez most is. Több van ebben a csapatban.


Kaposvári Rákóczi – Bp. Honvéd 1-2

Prukner László, Kaposvár: – Sokat produkáltunk, és már megint veszítettünk. Unalmas már a szimpatikus vesztes szerepe. A második félidőben volt egy holtpont, és ezt nem tudtuk megúszni kapott gólok nélkül. A második játékrész második fele megint a miénk volt. Úgy néz ki, ez a szezon ilyen, játszunk, küzdünk, de nem áll mellénk Fortuna.

Marco Rossi, Honvéd: – Az elején hiányzott a játékunkból a modern futball alapja, a futás, a küzdelem és az akarás. Ezek nélkül játszhatsz akármilyen taktikát, nem leszel sikeres. Volt olyan játékosom, aki nem tett meg mindent a pályán az első félidőben. A második negyvenöt percben az ellenfelünk fölé nőttünk, miénk volt a mérkőzés. Voltak olyan dolgok, amik a második félidőben sem tetszettek, de nyertünk, így ezekkel nem foglalkozok.

Olvasói sztorik