Hírek

Ettől hangosak a megyék

Körkép arról, hogy mi várható ezen a hétvégén a "vidék" labdarúgásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu társoldalai gőzerővel dolgoznak, hogy hasznos, naprakész és pontos információkkal lássák el az amatőr labdarúgás szerelmeseit.

Nézzük, mi várható a hétvégén:

Pest megye

Nem túlzás: ez lesz a rangadók hétvégéje! Az első osztályban vasárnap rendezik az előrehozott bajnoki döntőnek is beillő Veresegyház–Örkény csatát. Aczél Zoltán szakmai igazgató hazai csapata a közelmúltban elvesztette egyik legjobbját, az egykori kiváló újpesti védőt, Tamási Zoltánt, aki az NB III-as Salgótarján vezetőedzője lett. A látogatók továbbra is soraikban tudhatják az NB I-es Tiszakécske, valamint a Győri ETO korábbi csatárát, Balla Mihályt, aki a legutóbbi meccsen is gólt szerzett.

A másodosztály Északi-csoportjában Urbán Flórián vezetőedző csapata, a Csomád a második helyezett Bagi TC együttesét fogadja, ezen a rangadón tehát úgyszintén a bajnoki elsőség a tét. Talán véletlen, talán nem, de a Keleti-csoportban is az első és a második összecsapására kerül sor: a veretlen Tápiógyörgye a Sülysápot fogadja. Ha ez nem rangadó, akkor semmi!

További részletek: www.pestmegyeifoci.hu

Vas megye

Vasban a megyei I-ben az NB III-ra hajtó, második helyezett Haladás VSE az élen álló Kőszeget fogadja, a zöld-fehérek győzelem esetén pontszámban befoghatják a vendégeket. A megyei II. Körmendi-csoportjában Rábagyarmat-Csörötnek helyi derbit rendeznek, általában több száz néző kíváncsi a rangadóra. A Szombathelyi-csoportban Ják-Gyöngyöshermán csúcstalálkozó lesz: ezt a párosítást nem annyira a béketábori szeretet és egyetértés jellemzi évek óta.

További részletek: www.vasifoci.hu

Baranya megye

Baranyában NB III-ban szomszédvár rangadó lesz: Szentlőrinc-PMFC II. A PMFC korábbi játékosat, Kulcsár Árpád a Szentlőrinc edzője. Megye I-ben, kiemelt rangadó nem lesz, inkább a Geresdlak-Bogád mérkőzés lesz olyan, ahol 3 pont különbség van a csapatok között. Megye II-ben a Majs-Harkány mérkőzés lehet érdekes, mert ott két pont van a csapatok között.

További részletek: www.baranyafoci.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Az NB I-től a megyei I . osztályú labdarúgó bajnokságokig a 2012/2013. évi küzdelmekben 428 csapat viaskodik hétről-hétre a pontokért. Pillanatnyilag közülük már csak 6 (!) veretlen van. Az NB II. nyugati csoport első helyezettje a Puskás Akadémia az NB III. Dráva csoport élén álló Szekszárd, az NB III. Tisza csoportot vezető Várda SE és 3 megyei I es klub: Győrszemere (Győr-Moson-Sopron megye), Ebes (Hajdú-Bihar megye) és a megyénket képviselő Szikszó-Tomor-Lak, akik Encsre látogatnak.
További részletek: www.bazfoci.hu

Budapest

A fővárosban is több izgalmas mérkőzést rendeznek a hétvégén: Az NB III Duna-csoportjában két budapesti derbi is lesz. A közvetlen élmezőnyhöz tartozó ESMTK fogadja a szomszéd kerület csapatát, az Indotek-Csepel FC-t, míg a Budafok a Pénzügyőr otthonába látogat. Fontos meccs előtt áll a Bakony-csoportba tartozó Újbuda is, amely a listavezető Balatonfüred vendége lesz. A Budapest-bajnokság első osztályában vérbeli rangadóra kerül sor amelyen a listavezető Vízművek a harmadik helyezett Nagytétény otthonában lép pályára. A két csapat között két pont a különbség, így a vendégek akár vissza is vehetik a vezetést a tabellán. A másodosztályban garantáltan nehéz dolga lesz a második helyezett Építők SK-nak az egyre jobb formában játszó KISE ellen, de tartogat izgalmakat az Internationale CDFSE csillaghegyi vendégszereplése is.

További részletek: www.budapestifoci.hu

Nógrád megye

Nógrádban mindkét NB III-as csapat idegenben szerepel,Ózdra látogat a Nagybátony, az SBTC-Puebla csapata a Bükkábránynál vizitál. Az alsóházban szereplő csapatainkra nehéz 90 percek várnak, tipikus háromesélyes mérkőzések. A megyei I.osztályban az élen álló Karancskeszit az 5. helyezett Balassagyarmat fogadja,a zárkózás érdekében győzni kell a hazaiaknak. A megye II Keleti- és Nyugati-csoportjában egyaránt vérmes rangadón izgulhatunk. Keleten a karancsberényi oroszlánbarlangba utazik az élen tanyázó Kazár. Nyugaton Patak-Bánk derbi,a második fogadja az elsőt! Részletes tudósításokkal jelentkezünk!

További részletek: www.nogradifoci.hu

Hajdú-Bihar megye

Az NB III Tisza-csoportjában szereplő négy Hajdú-bihari csapatból a DEAC együttese az első helyezett Várda SE-t látogatja meg. Hajdúböszörménynek ez egy igazán fontos mérkőzés, mivel összesen három pont választja el a harmadik helytől. Hajdúszoboszló pedig a 6. helyét védi Tiszakanyár csapatától. Megyei I. osztályban Hosszúpályi együttese Hajdúnánást fogadja, illetve az elmúlt fordulókban különösen szépen teljesítő Józsa SE csaphat össze Monostorpályi csapatával. Megye II Északi-csoportjában a második helyezett Hajdúhadházhoz utazik a negyedik Görbeháza. Délen pedig egy igazi rangadó várható, ahol az első helyezett Komádi csap össze Kismarjával. A két csapat között három pont a különbség.

További részletek: www.hajdubiharfoci.hu

Heves megye

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik az NBIII Mátra-csoportban szereplő Felsőtárkány számára. Nagyon kemény mérkőzésre számíthat Vígh Ferenc együttese, de ha szabad ilyet mondani kötelező a győzelem “hazai” pályán , hiszen a Hatvan hét közben nyerni tudott egy elhalasztott találkozó pótlásán így megint átvette a vezetést a táblázaton. A Mérkőzés legfontosabb kérdése, hogy tudja-e hozni tavaszi formáját a Tárkány, mert akkor nem szabad, hogy gondot okozzon számukra a Rákosmente.

További részletek: www.hevesfoci.hu

Zala megye

Az NB III Bakony-csoportjában az Andráshida elvesztette az őszi harmadik helyét, de az alsóházi Lombard II vendégeként egy esetleges győzelemmel visszakapaszkodhat a közvetlen élmezőnybe. A másik két zalai gárdának talán ez az utolsó esélye, hogy megkezdje a felzárkózást az osztályzót érő 5-6. helyre, hiszen a Nagykanizsa a sereghajtóhoz látogat, míg a Hévíz az előtte álló Répcelakot fogadja. A megyei első osztályban kimondott rangadót nem rendeznek a hétvégén, de a listavezető Zalaszentgrót Gellénháza elleni összecsapása izgalmasnak ígérkezik. Az őszi találkozójuk is fordulatosra sikerült, mely végül 2-2-vel zárult. A megye II Északi-csoportjában az éllovas Gyenes zalaszentgyörgyi vendégjátékát előzi meg nagy várakozás, ami a bajnokság végkimenetele szempontjából is döntő jelentőségű mérkőzés lehet.

További információk: www.zalaifoci.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az NB III Duna-csoportjának harmadik helyére került Jászapáti ezúttal Budapestre látogat a III. Kerületi TVE csapatához. Itt a vendégek nagyobb eséllyel pályáznak a győzelemre. Hasonlóan a megye I-es listavezető Tiszafüredhez, amely a tőle 33 ponttal elmaradó listavégi martfűiek vendége lesz. Az osztályban a dobogós Karcag – Fegyvernek páros harca is érdekesnek ígérkezik, és kiderül, hogy a jászberényiek tudnak-e élni pontszámfölényükkel Törökszentmiklóson. A megyei labdarúgás másodosztályában több “papírformás” meccs lesz. Például a listavezető Rákóczifalva és a tőle 25 ponttal lemaradó Tiszapüspöki találkozója, vagy a szintén nagy pontszámkülönbséggel bíró Jászfényszaru – Szászberek mérkőzés. Ha a jászalsószentgyörgyi pályáról eltűnik a csónakázó tó, illetve nem árad tovább a Zagyva, akkor megtartják otthon a Kunhegyes elleni meccset. A harmadosztály is tartogat izgalmakat, ugyanis a harcias Kenderes a lelkes Tiszagyendát várja otthonában, a listavezető Nagyiván pedig a 20 ponttal lemaradó tószegi gárdát. Jászdózsa csapata eredetileg Jászjákóhalmán játszana, de az ottani gyep még mindig alkalmatlan, ezért szerepcsere nélkül, mégis otthon fogadják a “hazaiakat”.

További részletek: www.jaszkunfoci.hu

Békés megye

A hétvégén Békés megyében egy rossz sorozat után újra győzni szeretne az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre együttese, amely a feljutásért vívott harcban egyik legnagyobb riválisát, a Vasast fogadja szombaton 16.30-tól. Ezen a meccsen mutatkozik be a csabai publikumnak a csapat új társedzője, Komjáti András, aki éppen a Vasassal ért el sikereket korábban, és 2011-ben még az angyalföldieket edzette. A megyei II. osztályban folytatódik a versenyfutás a Békésszentandrás és a Körösladány között az aranyért – már persze akkor, ha a pályák állapota miatt nem kell megint egy halom meccset elhalasztania a szövetségnek.

További részletek: www.bekesfoci.hu

Csongrád megye

Csongrád megyében két NB III-as csapat szerepel hazai pályán: a Hódmezővásárhely még mindig szezonbeli első győzelmére hajt, ezúttal az Üllő ellen, míg a Makó a Monort fogadja – mindkét meccs vasárnap 16.30-kor kezdődik. A megyei I. osztályban szegedi rangadót rendeznek, az FK 1899 Szeged a Szegedi VSE csapatát látja vendégül szombaton 19 órától villanyfényes meccsen. A megyei II. osztály legérdekesebb összecsapása a Csengele-Tiszasziget meccs lesz, ugyanis a negyedik fogadja a másodikat vasárnap 16.30-tól.

További részletek: www.csongradfoci.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Duna TV-n meccsel a Nyíregyháza Spartacus a Kazincbarcikával. Lucsánszky Tamás együttes ország-világ előtt bizonyíthatja, a Békéscsaba legyőzése három fordulóval ezelőtti legyőzése nem „tévedésgyőzelem” volt. Az NB III Tisza csoportban szombatra és vasárnapra is jut egy megyei rangadó: a srácok ráadásul egymást taszíthatják a kiesés felé, hiszen 13-án a tizedik Baktalórántháza a tizenegyedik Nagyecsedet fogadja, míg 14-én a kilencedik Szatmár Unióhoz a tizenkettedik Ibrány látogat. A megye egyben Kemecse többször már nem botolhat meg, vasárnap Nagyhalászban kell újra győzniük. Az éllovast üldöző, egy pont hátrányban lévő Nagykállói VSE-re mándoki kirándulás vár. Hogy mondta Virág elvtárs? Nem lesz népünnepély… A megye kettő Carmo-csoportjában a listavezető Tisztaberekhez a Kölcse érkezik, a nagy vetélytárs Csenger otthonába a Nyírcsaholy látogat. A Díjözön csoportban is folytatódik a versenyfutás: a Volán Sényő otthon fogadja a Nyírteleket, a Terem SE pedig Apagyra látogat. A Nyírerdő csoportban Dombrád-Gávavencsellő rangadót rendeznek. Egy esetleges hazai győzelem esetén Gombkötő Zoltánéknak már csak a Fényeslitkére kellene figyelniük. A litkeiek egyébként az Újdombráddal meccselnek hazai pályán. A megye három első helyezettjeinek meccsei: Nábrád-Penyige, Nagydobos-Nyírjákó, Encsencs-Nyírcsászári, GSE-Nyírtura

További részletek: www.nyirsegfoci.hu

Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun megyei NB III-as alakulatok közül a Kecskemét II. a Tökölt fogadja, míg a Híd SC Dombóvárra látogat. A megyei bajnokságokban két kiemelkedő mérkőzést rendeznek: a megye egyben a harmadik Tompa a hatodik Kunszállást fogadja, míg a megye három Nyugati-csoportjában a második Fajszhoz látogat az első Géderlak.

További részletek: www.bacskiskunfoci.hu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik