Hírek

Népszerű az iskolások focija

Több mint 40 ezer gyerek a labdarúgó diákolimpián.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Telekom támogatásával kerül sor idén a labdarúgó diákolimpia versenysorozatának végső küzdelmeire – írja az MTI.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese írta alá a szponzori szerződést, mely által a megyei és budapesti döntőket, majd az országos finálékat már az ország legnagyobb telekommunikációs vállalatának támogatásával rendezik meg.

A diákolimpia előcsatározásaiban több mint 40 ezer általános illetve középiskolás gyerek vett részt több korcsoportban. A 19 megyei, illetve a budapesti döntő április 20. és május 12. között zajlik le, ezeken 760 csapat összesen 8500 fiatalja szerepel majd. A sorozat június 17-én zárul.

A fővárosi Szent-Györgyi Albert Gimnáziumban rendezett sajtóeseményen Balogh Gábor arról beszélt, a szövetség egyik célkitűzése, hogy olyan támogatókat nyerjen meg versenyeihez, melyek segítségével előreléphet, megújulhat a diáksport. Ebben a Magyar Telekom szerinte az egyik legjobb partner. A sportvezető jelezte, azért is biztos abban, hogy a cég segítségével sikeres tornákra kerül majd sor, mert versenyzői karrierje során 12 évig működött együtt a céggel, s kiváló partnert ismert meg a vállalatban.

A sajtótájékoztatón Simicskó István sportért felelős államtitkár a kormány által kiemelten támogatott területnek nevezte a diáksportot. Hozzátette: a cél, hogy minél több program legyen, amelyek „tárt kapusak”, a gyerekek és családjaik tömegesen látogatják.

Olvasói sztorik