Hírek

Tovább írhatják a történelmet

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb történelmi tettet hajthat végre az angol FA Kupában Kovács János csapata, az ötödosztályú Luton Town, amely a sorozat nyolcaddöntőjében szombaton a második vonalbeli Milwall együttesét látja vendégül – írja az MTI.

A Luton a legutóbbi fordulóban a magyar védővel a pályán, óriási meglepetésre 1-0-ra nyert a Premier League-ben szereplő Norwich City vendégeként. Legutóbb 24 éve, 1989 januárjában volt példa arra, hogy egy ötödik vonalbeli gárda búcsúztasson egy első osztályú csapatot.

A Luton most az első „ligán kívüli” (non-league) csapat lehet a történelemben, amely bejut a legjobb nyolc közé a legrégebbi futballsorozatban.

– Sajnos nem mondhatom, hogy jó formában vagyunk, ugyanis a Norwich elleni meccs óta háromszor kikaptunk, egyszer pedig döntetlent játszottunk a bajnokságban – nyilatkozta az MTI-nek pénteken Kovács János, aki csapata egyik legjobbja volt a bravúros siker alkalmával. A magyar futballista hozzátette: óriási mérkőzésre készülnek, s elárulta, a keménységükről híres Milwall-drukkereket a hatóságok rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kísérik az összecsapásra.

– Egy különvonattal jönnek majd a Milwall szurkolói, a városban két pubot tesznek szabaddá a számukra, a rendőrök pedig ellenőrizni fogják, kinek van jegye a találkozóra. Akinek nincs, azt elküldik a városból – tette hozzá Kovács János.

A magyar játékos elmondta, a Norwich elleni győzelemmel nagy nyomás került a játékosokra, ennek ellenére úgy gondolja, aki ezt nem tudja kezelni, „az nézzen más állás után”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik