Hírek

Kovács János történelmi bravúrja

A magyar védő ötödik ligás csapata az élvonalbeli Norwich City ellen jutott tovább az angol FA Kupában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovács János csapata, az ötödik ligában szereplő Luton Town a magyar védővel a soraiban hatalmas bravúrt végrehajtva 1-0-ra nyert a Premier League-ben szereplő Norwich City otthonában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe az angol FA Kupában.

– Fantasztikus érzés, huszonhétezer ember előtt játszottunk, még most is borsódzik a hátam – nyilatkozta az MTI-nek az MTK-ban nevelkedett, 2005 óta a szigetországban szereplő 27 éves játékos. – Szerencsére nekem és a csapatnak is nagyon jól ment a játék, ezzel beírtuk magunkat a klub történetébe. Jól zártuk le a területeket, a kapusunknak is volt három nagy védése, de nekünk is akadtak kisebb helyzeteink. Ezt az élményt még fel kell dolgozni, valószínűleg hosszú esténk lesz.

Kovács elárulta: az álma, hogy a következő fordulóban a Manchester United otthonában, az Old Trafford stadionban léphessen pályára.

Legutóbb 24 éve, 1989 januárjában volt példa arra, hogy egy ötödik vonalbeli gárda búcsúztasson egy első osztályú csapatot. A BBC hivatalos honlapjának tudósítása külön megemlíti Kovácsot, akinek vezetésével rendkívül jól és magabiztosan állt a védelem a lábán.

Olvasói sztorik