Hírek

Döntetlennel kezdte az évet a válogatott

A magyar csapat 1-1-et játszott Fehéroroszországgal a törökországi edzőmérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország – Fehéroroszország 1-1 (1-0)
Belek, Törökország. Játékvezető: B. Yildirim (török)
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N. (Böde, 65.), Kádár – Pintér Á., Hajnal – Koman (Koltai, a szünetben), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák – Rudolf (Elek Á., a szünetben). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Fehéroroszország: Veremko – Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev – Kiszljak (Hacsaturjan, 78.), Dragun (Vologyko, 54.), Putyilo, Renan Bressan – Trubilo (Balanovics, a szünetben), Rogyionov (Hvascsinszkij, 78.). Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev
Gólszerzők: Szabics (32.), illetve Vologyko (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tervezett kezdőcsapat összetétele egy helyen változott: Szalai Ádám helyett Rudolf Gergely kezdett a magyar válogatottban.

A harmadik percben Dzsudzsák Balázs futott el a baloldalon, a jónak ígérkező beadását végül a védők kifejelték, így nem alakult ki komoly helyzet. A hetedik percben 16 méterről, veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a fehérorosz csapat, de a lövés végül elkerülte a kaput. Néhány perccel később Dzsudzsák beadásáról Koman centikkel maradt le, míg az ellentámadásból Bressan tört kapura, de Kádár szögletre mentett. A 23. percben Rudolf Gergely húszméteres lövését tolta oldalra a fehérorosz kapus, Szabics hiába érkezett a kipattanóra, nem tudta kapura lőni – tudósít az MLSZ honlapja.

Folyamatos volt a játék, többet birtokolta a labdát a magyar válogatott, a fehéroroszok inkább kontráztak. A 32. percben megszerezte a vezetést csapatunk: Dzsudzsák passzát Rudolf Gergely okosan átlépte, ami így Szabics Imre elé került. A támadó tolt rajta egyet, majd 18 méterről ellőtte. A labda megpattant egy védőn, így a kapus már nem tudta védeni (1-0). A szünet előtt egy szögletet követően óriási fehérorosz helyzet alakult ki, de Bardacsov lövését Korcsmár hatalmas bravúrral a gólvonalról mentette.

A 48. percben Elek Ákos szép lövéssel mutatkozott be, egy baloldali akció végén Szabics tette le neki a labdát, a DVTK középpályása 18 méterről lőtt a kapu fölé. Tíz perc múlva jött az egyenlítés: Vologyko ugrott ki középen Ragyionov labdájával, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 64. percben Dzsudzsák próbálkozott jó húsz méterről, a fehéroroszok kapusa szögletre hárított. Kisvártatva újoncot avatott a magyar válogatott: Mészáros Norbert helyére a Ferencváros játékosa, Böde Dániel állt be.

A 68. percben egy gyors, látványos kontra végén Hajnal Tamás fejezte be lövéssel az akciót, kevéssel helyezett a kapu mellé. Egy magyar szöglet után Pintér Ádám járt közel a gólszerzéshez, de öt méterről leadott lövését a védők az utolsó pillanatban, a gólvonal közeléből kivágták. A 73. percben Kádár mentett becsúszva a meglóduló Kisljak elől. Egy magyar kontra végén Dzsudzsák adott középre, Böde azonban nem tudott belefejelni a labdába. A 75. percben Böde nagyszerű labdával hozta helyzetbe a baloldalon Dzsudzsákot, ő éles szögből kapura lőtt, a fehérorosz kapus azonban védeni tudott. A 84. percben Hajnal ívelt pontosan Gyurcsó Ádámhoz, aki 12 méterről a kapu mellé fejelt. A játékvezető nem hosszabbított, a 90. perc végén lefújta a mérkőzést, a végeredmény 1-1.

Olvasói sztorik