Hírek

Brazil és afrikai stílus keveréke

Az Al Ittihad FC csapatának opciós joga van, hogy további két évre megszerezze Sándor Györgyöt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sándor György csütörtökön sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton Szaúd-Arábiában, sőt már edzett is az Al Ittihad FC csapatával, amely fél plusz két évre szerződtette. A válogatott középpályás az idény végéig kölcsönben szerepel új együttesében, amelynek opciója van, hogy további két esztendőre megszerezze – áll az F-Group játékos-ügynökség sajtóanyagában.

– Kicsit elhúzódott a tegnap délután, átestem a kötelező vizsgálatokon, aztán megcsináltuk a papírokat, így az edzésre épphogy csak beestem. Estefelé már kellemes az idő, de felkészítettek: ahogy közeledik a nyár, úgy lesz egyre durvább a hőség – mesélte Sándor György. – Április végéig tart a szezon, mert májustól már elviselhetetlen, futballra legalábbis alkalmatlan a hőmérséklet. Azt mondják, Dzsiddában még a leginkább tűrhető a nyár, ez negyvenöt fokot jelent! Nekem ugyanakkor most nincs időm a külső körülményekkel foglalkozni, nincs lehetőségem szép fokozatosan beilleszkedni, hiszen javában tart a szaúdi bajnokság, a játékosok formában vannak, rögvest fel kell vennem a ritmust, hiszen tíz meccs van már csak hátra az idényből.

A 28 éves középpályás a Videoton szakmai vezetésétől kapott a téli szünetre edzésprogramot, amit becsülettel végigcsinált, de a labda nélküli munka nem ugyanaz, mint a közös gyakorlások.

– Nekem úgy tűnik, az itteni futball a brazil és az afrikai stílus keveréke, sokat támadnak a csapatok, a játékosok örömmel egy-egyeznek. Nálunk spanyol edző igyekszik sikerre vezetni a gárdát – folytatta Sándor György. – Az Ittihad patinás egyesület, minden évben a bajnoki címért vagy a kupagyőzelemért harcol. Jelenleg hetedik a csapat, és huszonegy gólt kapott, ezen a téren mindenképpen fejlődni kell. A válogatott szünet után, január huszonötödikén játszunk először, akkor akár már be is mutatkozhatok. Eddig mindenki nagyon barátságos, segítőkészek az emberek. Más a kultúra, mások a szokások, sajátos a konyha, de biztosítottak: az itt szereplő külföldiek mindegyike jól érezte magát az országban.

Olvasói sztorik