Hírek

Collina is előadást tart

A Magyar Labdarúgás Fórumára az egykori olasz játékvezető, Pierluigi Collina is meghívást kapott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január 16-án, a Magyar Labdarúgás Fórumának plenáris ülésén Pierluigi Collina, minden idők egyik legjobb játékvezetője a magyar labdarúgást is érintő témákról tart előadást – írja az MLSZ honlapja.

Collina több mint hét évvel ezelőtt vonult vissza a játékvezetéstől, de a mai napig meghatározó alakja a világ labdarúgásának. Ezt támasztják alá betöltött pozíciói is, jelenleg az olasz szövetség játékvezetői tanácsadója, az ukrán szövetség játékvezetői bizottságának vezetője és az UEFA Játékvezetői Bizottságának tagja. Amennyire határozott volt annak idején a pályán, annyira markáns és előremutató elképzelései vannak a játékvezetés fejlesztéséről, megújításáról. Túlzás nélkül állítható, hogy a bíráskodás terén a mai napig ő a leghitelesebb véleményformáló a világon.

Az olasz szakember örömmel fogadta el az MLSZ meghívását, és izgalmasnak ígérkező prezentációval készül a Magyar Labdarúgás Fórumára, előadásának két főtémája a hazai játékvezetés reformja kapcsán is kiemelt aktualitással bír. Az előadás első részében a tavalyi Európa-bajnokságon debütáló, és a magyar élvonalban bevezetésre váró öt játékvezetős rendszer eddigi tapasztalatairól esik szó, majd az Európa több országában már meghonosodott professzionális státuszú játékvezetés témája kerül terítékre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik