Hírek

Apák napja

Hogyan ünnepelnek a futballistacsaládok Veszprémben, Szombathelyen, Székesfehérváron és Salgótarjánban?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A karácsony jelentőségét manapság már nem is annyira az ünnep vallásos háttere, mint a családi együttlét fontossága adja. Hatványozottan igaz ez például ott, ahol a sport, esetünkben a labdarúgás miatt a rokonság tagjai az ország, illetve a kontinens távoli pontjairól gyűlnek ilyenkor össze néhány napra. A Rangadó.hu négy focicsalád ünnepnapjaiba nyert bepillantást!

Halmosi Zoltán, a Haladás és a magyar válogatott egykori játékosa

Fia, Halmosi Péter a szombathelyi klub és a nemzeti csapat jelenlegi játékosa

– A szentestét a feleségemmel töltöttem, kedden meglátogatott minket mindhárom gyerekünk az unokákkal együtt, ma pedig mi megyünk a nővéremhez, illetve a nászuramhoz János-napot tartani. Tegnap természetesen iszogattunk is egy kicsit, de ma már nem tudok, mert sofőr leszek. A Haladás játékosainak azt kívánom kétezer-tizenháromra, hogy végezzenek a középmezőnyben, és rúgják be a helyzeteiket, mert a játékkal már idén is elégedett voltam, de az eredményekkel nem mindig. A Kaposvár és a Paks elleni meccsekben benne volt a győzelem, s ha ezek megvannak, a negyedik-ötödik helyen állna a csapat…

Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kapusa

Fia, Andorka Péter a Szombathelyi Haladás játékosa

– Az idén szerencsés évünk volt, mert mindhárom fiam itthon van. Péter Szombathelyen sportol, ezt mindenki tudja, de a legidősebb fiam Londonban, a legfiatalabb pedig Németországban él. Most ők is hazajöttek, és együtt töltöttük a karácsonyt, ma délelőtt mentek el. Délután viszont a család többi tagja, testvérek, unokatestvérek érkeznek hozzánk, Veszprémbe, huszonegynéhányan leszünk. Ez a nagy családi karácsony régi szokás nálunk, és bár az édesapám néhány éve meghalt, igyekszünk tartani ezt a hagyományt. A nyolcvanhét éves édesanyám betegeskedik, de biztosan örülni fog, hogy összegyűlik az egész rokonság. A nejem nagyon szereti ezt csinálni, én pedig vendéglátóztam korábban, tehát tudjuk, hogy kell készülni egy ilyen alkalomra, ezért nem teher számunkra. Az összes Haladás-szurkolónak kellemes ünnepeket és boldog újévet, a csapatnak pedig sok sikert kívánok!

Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa

Fia, Tiber Krisztián a Fehérvár, a Gázszer, a Vasas, a Debrecen és a Sopron egykori játékosa, jelenleg utánpótlás-edző

– Itthon vannak Krisztián fiamék Sopronból, illetve a húgomék Németországból. Szabolcs fiammal és velem kiegészülve ma a Pokol Pincében ebédelünk, mert az édesanyám már nyolcvanhét éves, ezért úgy döntöttünk, hogy nem főzőcskézünk. A két ünnep között a Videoton Baráti Kör Egyesület hagyományos teremtornájára megyünk. A családomnak egészséget kívánok a következő évre, hogy a meglévő kevés pénzt ne gyógyszerre kelljen költeni, a magyar futballnak pedig azt, hogy a válogatott jusson ki a brazíliai vébére.

Simon Attila, a szombathelyi Illés Akadémia szakmai igazgatója

Fiai közül Simon Ádám a Haladás, Simon Attila a Nyíregyháza, Simon András pedig a Pápa játékosa

– Salgótarjánban karácsonyozunk, itt van a központ, hiszen a nagyszülők még mindig itt élnek. A három napból kettőt teljes létszámban töltöttünk, András, Ádám és Attila is ott volt. Év közben is sokat vagyunk együtt, ha nem is mindig teljes létszámban, de mindig keressük az alkalmat. Persze, a bajnokság közben nehezebb, mert Attila Nyíregyházán játszik, de a Győr-Szombathely távolság nem leküzdhetetlen. Szeretném, ha a Haladás kétezer-tizenháromban teljesítené a terveket, és a negyedik-nyolcadik hely között végezne, ami benne van a csapatban. Az akadémián folytatni szeretnénk, amit az elmúlt három évben teljesítettünk, tehát a korosztályos válogatottakba minél több játékost delegálni. Az U17-válogatottra az Európa-bajnoki selejtező elitköre vár, idén tavasszal öt emberrel képviseltettük magunkat, tehát nem kis szerepünk volt abban, hogy jól teljesítményt nyújtott az együttes, és az olaszokat is legyőzte. Folytatnák azt a jó sorozatot is, hogy minden szezonban bemutatkozik egy-két fiatal a Haladás felnőtt csapatában. Jó a kapcsolat, figyelik a játékosainkat, és az első adandó alkalommal lehetőséget is adnak nekik, erre Németh Márió esete is jó példa. Biztos vagyok benne, hogy Rácz Barnabás, Medgyes Zoltán és Grabant Bence a tavasz folyamán bemutatkozik az NB I-ben. Addig is az a legfontosabb feladatunk, hogy felkészítsük őket a rendkívül hasznos NB II-es szereplésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik