Hírek

Hrepka jönne is, meg nem is

Gerincsérvvel küszködik Hrepka Ádám, és nem tudja, hogy a klubjának mik a tervei vele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyáron igazolt az izraeli Bnei Yehuda csapatához Hrepka Ádám. A 25 éves csatár számára bőven tartogat nehézségeket a légiós élet, elég csak az izraeli-palesztin konfliktus miatti bombázásokra, vagy gerincsérve okozta fájdalmaira gondolni – írja a delmagyar.hu.

Az MTK és a Paks korábbi játékosa a Csongrád megyei napilapnak elmondta, immár nyugodtabb a helyzet Izraelben.

– Most csönd van, a november viszont nagyon kellemetlen volt, nem kívánom senkinek, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerüljön. Többször megszólaltak a légvédelmi szirénák, ilyenkor bármit is csináltunk, akárhol voltunk, le kellett mennünk a mínusz kettedik szintre. Ez már legalább öt alkalommal előfordult – mesélte Hrepka Ádám. – A csapattársak szerint hozzá lehet szokni ehhez a helyzethez, de nekik ez természetes állapot. A fegyverszünet miatt most már néhány hete nyugalom van, de bármikor előfordulhatnak hasonló bombázások. Azt gondolom, hosszú távon ez tarthatatlan állapot.

Pályafutása során másodszor állt légiósnak idén nyáron. Azt mondja, gyorsan jött a lehetőség, hirtelen kellett döntenie, és belevágott.

– Maradhattam volna az MTK-nál is, de úgy éreztem, váltásra van szükségem. Az izraeli a magyarnál egy hajszállal erősebb bajnokság, ahol a csapatoknak fanatikus szurkolótáboruk van – mesélte Hrepka. – Vagy szeretnek, vagy utálnak valamit, ez itt így természetes. Az új játékosokat barátságosan fogadják, próbálnak segíteni, angolul pedig megértetem magam a helyiekkel, bár az is igaz, nem én vagyok a hangadó az öltözőben.

Tizennégy forduló telt el eddig az izraeli bajnokságból, a Bnei Yehuda a negyedik helyen áll, de a magyar támadó hét meccsen eddig nem szerzett gólt.

– Elég peches vagyok, hiszen a kint létem alatt mindössze két hétig voltam egészséges – panaszkodott Hrepka. – Többet vagyok az orvosi szobában, mint az öltözőben. Huszonöt évesen gerincsérvvel küzdök, és bár a hátam jelenleg nem fáj, a lábaim igen. Idegenlégiósként viszont nem tehetem meg, hogy hónapokig csak feküdjek, ezért próbálok edzeni, bizonyítani, de így nem nagyon megy. Injekciókat már kaptam, de lehet, hogy az lenne a jó, ha hazamennék egy kivizsgálásra.

Apropó, hazatérés! Több internetes oldalon is megjelent, hogy a klubjánál szabadlistára került, és hogy télen hazatér…

– Ezt inkább pletykának mondanám. Nem tervezem, hogy hazaigazolnék, de az is igaz, hogy jelenleg nem vagyok teljes értékű játékos, és még nem tudom, hogy a klubomnak mik a tervei velem. A barátnőmmel élek Izraelben, ő is nehezen viseli a történéseket. Szeptember közepén jöttem ki, és úgy tűnik, hogy májusig maradok, még karácsonykor sem tudok Szegedre hazautazni. Bár a szüleim drukkolnak, hogy sikerüljön megállnom a helyemet, nem tagadom, ők lennének a legboldogabbak, ha elhagynám Izraelt – magyarázta a játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik