Hírek

Bunkerbe menekült Hrepka Ádám

Légópincékbe menekült a tel-avivi robbantások elől az Izraelben futballozó magyar csatár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hrepka Ádám, a Bne Jehuda csatára épségben van, és abban bízik, hogy nyugvópontra került a térség feszült politikai helyzete – írja a Bors című napilap.

Magyar állampolgárok, köztük futballisták is életveszélyben voltak a palesztin-izraeli konfliktus miatt az elmúlt napokban. A gázai övezetben kirobbant harcok nyomán a palesztinok folyamatosan rakétákkal lőtték Tel-Aviv városát, egy buszt is felrobbantottak, tizenöten megsérültek.

A biztonsági kockázat miatt a Lencse Lászlót is foglalkoztató Ironi Kirjat Smona Európa Liga-meccse az Athletic Bilbao ellen. A támadó rosszul éli meg a helyzetet, éjszakánként alig alszik, s felvetődött benne, hogy megkéri a vezetőket: engedjék haza néhány napra. Az igazán veszélyes zónában, Tel-Aviv külvárosában élő, a Bne Jehudában játszó Hrepka Ádám nyugodtabb barátjánál, holott néhány száz méterre tőle csapódott be egy rakéta.

– Azt nem mondanám, hogy széles mosollyal az arcomon járok edzésre, de az utóbbi napokban hozzászoktam a szituációhoz – mondta a Bors érdeklődésére Hrepka Ádám. – Minden ház pincéjében ablak nélküli bunkerek vannak kialakítva, ahová azonnal be kell menekülni, ha megszólalnak a rakétatámadást jelző szirénák. Már négyszer kellett ezekben meghúznom magam, egyszer pedig nem messze hallottam egy tompa puffanást, azaz egy becsapódást. Az egyik meccsünk előtt is megszólalt a sziréna, de azon kívül, hogy egy pillanatra egymásra néztünk, tettük tovább a dolgunkat. Az itteniek már különösebben nem izgatják magukat, és rám is átragadt ez a közömbösség, a város rakétaelhárító rendszere egyébként is jól működik. Üzenem, hogy a barátnőmmel együtt jól vagyunk, a fegyverszünet kihirdetése nyugtatóan hatott, bennünk nem vetődött fel az azonnali hazautazás gondolata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik