Hírek

Más a leányzó fekvése

Fekete Ádám jól érzi magát Ausztriában, de korrekt ajánlat esetén elgondolkozna a hazatérésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei esztendő legelején írtunk róla, hogy Fekete Ádám, a Szigetszentmiklós korábbi játékosa az osztrák harmadosztályú DSV Leoben együtteséhez igazolt. A Rangadó.hu most újra megkereste a 24 éves támadót, aki külhoni élményeiről és az esetleges hazatérés lehetőségéről is mesélt.

– Milyen volt ez az éve Ausztriában?
– Amikor januárban Leobenbe kerültem, nagyon könnyen beilleszkedtem – kezdte Fekete Ádám. – Elég jól is ment a játék, a társak és a szurkolók is nagyon hamar befogadtak. Nyáron megszereztük az ötödik helyet, ami egész jó eredménynek számított. Utána edzőváltás történt, ami döntően megváltoztatta a csapat életét. Megkaptuk a másodosztályú Kapfenberg pályaedzőjét, aki eléggé összekuszálta a szálakat. Gyakorlatilag ugyanazt az edzésmódszert követte, mint volt együttesénél, ami már csak a meccsek ritmusa miatt is érthetetlen volt számunkra. A rengeteg erőnléti munka miatt sokan megsérültek, köztük én is. Elszakadt a vádlim, és sokat ki kellett hagynom, csak az utolsó négy meccsre tudtam visszatérni. A télen csak a tizenharmadik helyen állunk, de szerencsére azóta ismét edzőváltás történt. Tavasszal újult erővel, és néhány jó igazolással megkezdjük majd a felzárkózást, legalábbis nagyon bízom benne.

– Mennyire tervez hosszú távra Ausztriában?
– Nem nagyon tervezgetek semmit. Jelenleg itt élünk kint a párommal, és azért jól megvagyunk. Nem azt mondom, hogy ha lenne egy korrekt ajánlatom Magyarországról, akkor nem mennék haza, de azért ki kell mondani, hogy pénzből élünk, Ausztriában pedig más a leányzó fekvése, mint otthon. Szerencsére most már a sérülésem is elmúlt, lekopoghatom. Vannak tervei a csapatunknak, lehet, hogy az egyik legismertebb osztrák sörgyártó is beszállna az együttes támogatói közé, akkor pedig nyugodtan lehetnének feljutási terveink is, ami azért már erre a szezonra is félig-meddig elő volt vetítve. Dr. Heinemann Gábor, a DSV Leoben elnöke minden feltételt biztosít számunkra, hogy jól érezzük magunkat.

– Milyen színvonalú az osztrák harmadosztály?
– Nagyjából azt mondhatom, hogy a magyar másodosztály szintjén van. Sok a fiatal és a rutinos játékos is a ligában, ami mindenképpen jót tesz a színvonalnak. Én angolul beszélek, most már megértem a német nyelvet is, bár mivel korábban nem nagyon tanultam, így azért sokkal nehezebb, a beszéd még most sem megy teljesen. Kezdetben azért nem okozott ez gondot, mert jól ment a játék, gólpasszokat adtam, gólokat lőttem, úgyhogy ez önmagáért beszélt. Szóval összességében elégedett lehetek.

Olvasói sztorik