Hírek

Csúnya zárás a Videotontól

Mi lett az álmokból? Vereség, piros lap és kiesés a székesfehérváriak pénteki esti, lisszaboni mérlege.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, G-csoport, 6. (utolsó) forduló
Sporting Lisboa (portugál) – Videoton FC 2-1 (0-0)
José Alvalade Stadion, 2500 néző. Játékvezető: Kukulakisz (görög)
Sporting: Marcelo – Xandao, Boulahrouz, Insúa, Cédric – Capel (Pranjics, 85.), Labyad, Rinaudo, André Martins, Ricardo Esgaio – Viola. Edző: Franky Vercauteren
Videoton: Tujvel – Brachi, Paulo Vinícius, Marco Caneira, Szolnoki – Renato Neto, Sándor Gy., Tóth I B. (Kovács I., 73.), Walter, Filipe Oliveira (Gyurcsó, 57.) – N. Nikolics (Paraiba, 73.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Labyad (65.), Viola (82.), illetve Sándor Gy. (tizenegyesből 80.)
Kiállítva: Sándor Gy. (83.)
Csütörtökön játszották: KRC Genk (belga) – FC Basel (svájci) 0-0
A csoport végeredménye: 1. Genk 12 pont, 2. Basel 9 pont, 3. Videoton 6 pont, 4. Sporting Lisboa 5 pont

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton vereséggel zárta az Európa Liga csoportküzdelmeit: a magyar együttes pénteken 2-1-re kapott ki a Sporting Lisboa vendégeként, így a belga Genk és a svájci Basel mögött a harmadik helyen végzett a G-csoportban.

Miután a heves esőzés miatt a csütörtökre kiírt találkozót el kellett halasztani, a Genk pedig az eredeti időpontban, hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Basellel, a pénteki összecsapásnak nem volt tétje a magyar csapat számára. Ennek ellenére úgy tűnt, Paulo Sousa játékosai fel tudtak pörögni, ellenfelüknél több helyzetet dolgoztak ki az első félidőben: Nemanja Nikolics ziccert rontott, Renato Neto a kapufát találta egy távoli lövésből, Sándor György kísérleténél pedig az egyik védő mentett az utolsó pillanatban.

A folytatásban már többet támadott a hazai alakulat, és meg is szerezte a vezetést egy kipattanó lövést követően. A Videoton azonban nem adta fel, nem sokkal később Sándor György büntetőjéből megszerezte első idegenbeli gólját. A 82. percben azonban egy beadás utáni kavarodást Viola használt ki, amivel ismét előnyhöz jutottak a portugálok, ráadásul a Videoton egy perccel később emberhátrányba került, mivel Sándort utánrúgásért kiállította a játékvezető. Az eredmény ezt követően már nem változott.

Olvasói sztorik