Hírek

Lisszabonban játszik a Videoton

Utolsó csoportmérkőzésére készül az Európa Ligában a székesfehérvári csapat.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este érkezett meg a Videoton küldöttsége Lisszabonba, szerda este pedig a mérkőzés helyszínén, az Estadio Jose Alvaladéban edzett. A fehérváriak a Sporting otthonában csütörtökön, magyar idő szerint 21 órától lépnek pályára – írja a Fejér megyei Hírlap.

A hazaiak elárulták, nem a legjobb összeállításában veszik fel a harcot a számukra már tétnélküli találkozón, mert az év mérkőzését nekik a hétvégi, Benfica elleni rangadó jelenti.

– Kiestünk az Európa Ligából, így természetesen mások a céljaink a Videoton, és a városi rivális ellen – mondta Franky Vercauteren, a portugálok belga edzője. – Nem arról van szó, hogy csütörtökön nem akarunk nyerni, igenis, győzni szeretnénk. De ezúttal több olyan futballista lehetőséget kap, aki korábban kevesebbet szerepelt, illetve nagyon kell majd figyelnünk, hogy elkerüljük a sérüléseket.

A Sporting fanatikusai nem büszkék csapatuk idei teljesítményére, éppen ezért a hírek szerint több csoport tüntetőleg távol marad a csütörtöki mérkőzéstől. A Videotonra minden bizonnyal tartalékos ellenfél vár. A továbbjutáshoz a győzelem mellett az is kell, hogy a KRC Genk nyerjen az FC Basel ellen.

– A Videotonnak ez a szezon mérkőzése, a klub történetének egyik legfontosabb összecsapása – nyilatkozta a portugál vezetőedző, Paulo Sousa. – Az utolsó fordulóról van szó, a csapat felkészült erre a találkozóra. A saját munkánkra, teljesítményünkre kell koncentrálnunk. Ugyanakkor befolyásolhatja a mérkőzést az a tény, hogy ellenfelünk már nem juthat tovább, de tudjuk, a Sporting így is erős, elismerjük ellenfelünk képességeit.

A hírek szerint minden esély megvan a korábban sérült Marco Caneira és Nikola Mitrovics játékára is.

Olvasói sztorik