Megyei labdarúgócsapat tragédiája

Ruzsai futballisták tagjai utaztak abban a kisbuszban, amelyet súlyos baleset ért szombat este.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy huszonöt éves helybéli férfi vesztette életét, amikor egy kisbusz árokba borult szombat este a ruzsai bekötőúton – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a helyszíni szemle adatai szerint egy 22 éves fiatalember vezetett egy kisbuszt nyolc utassal Ruzsa külterületén. A sofőr észrevett egy korábban már elütött őzet, amely az úttesten feküdt. Megpróbálta kikerülni, ezért elrántotta a kormányt, de eközben elveszítette az uralmát a jármű felett, és a kisbusz az út menti árokba borult.

A mentők kilenc embert szállítottak kórházba a helyszínről, a korábbi rendőrségi közléssel ellentétben kiderült, hogy közülük öten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az orvosok egy 25 éves ruzsai férfi életét már nem tudták megmenteni, ő a kórházban elhunyt – közölte a százados.

Nógrádi Tibor közleménye szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága a Csongrád megyei labdarúgás közössége nevében mély szomorúsággal nyilvánít részvétet a ruzsai labdarúgócsapat elhunyt játékosa hozzátartozóinak. A vasárnapi bajnoki mérkőzések a tragédia miatt gyászszünettel kezdődtek.

A ruzsai labdarúgócsapat tagjai Szegedről tartottak hazafelé, miután a megyei III. osztály Homokháti-csoport 13. fordulójában 2-2-es döntetlent játszottak az IKV Alsóvárossal.