Hírek

Bizonyíték a nagyszerű eredmény

Tiber László szerint a Videoton sikere bizonyította, hogy nem elég csak védekezni, támadni is kell!

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi stadionfoglalás
Mivel Tiber László nap mint nap megfordul a Sóstói Stadionban, meglepve tapasztalta, hogy a szokásosnál is jelentősebb biztonsági intézkedések előzték meg a csütörtöki meccset.
– Az UEFA illetékesei már napokkal korábban beköltöztek a stadionba, és átrendeztek mindent. Éjjel-nappal biztonsági őrök vigyázták a területet, és még a szendvics- és üdítőautomatákat is el kellett tüntetni, bár nem tudom, hogy kit zavartak – mesélte szakértőnk.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kis túlzással kontinens-szerte a Videoton sikeréről beszélnek a sportágban, hiszen a portugál Sporting Lisboa 3-0-s legyőzése az Európa Liga G-csoportjának második fordulójában nem akármilyen bravúr! A Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a székesfehérvári klub egykori legendás játékosa a hazai csapat hatékony helyzetkihasználását dicsérte, illetve kifejezte csalódását a portugálok támadójátékával kapcsolatban.

– Váratlan, de rendkívül örömteli eredmény született, a mutatott játék alapján teljesen megérdemelten – kezdte elemzését Tiber László. – A mérkőzés úgy kezdődött, hogy semmi váratlan nem történt, a Videoton átadta a területet ellenfelének, és kontrákra rendezkedett be, ahogyan néhány alkalommal a bajnokságban, a sokkal gyengébb csapatok ellen is szokta, amikor nem meri vállalni a támadófutballt. Számomra meglepő volt, hogy Sporting sem lépett fel támadólag, hogy bizonyítsa, jobb csapat, és idegenbe is úgy jön el, hogy meg akarja nyerni a meccset. A támadójátéka gyenge volt, és csak a jobb oldalon próbálkozott, a balszárnyon semmi nem történt. Aztán a Videoton derült égből villámcsapásként, egy nagyon szép, begyakorolt szögletvariáció végén megszerezte a vezetést.

Tiber Lászlónak játékosként a vérében volt a csatárjáték, a gólszerzés, s mint tudjuk, a vér nem válik vízzé, így nem csoda, hogy a Nemanja Nikolics szemfüles megoldása révén születő harmadik gól tetszett neki a legjobban.

– Az első gól után már érződött, hogy az előny birtokában azt játszhatja a hazai csapat, amit nagyon tud: visszaáll, és a megszerzett labdákból gyors ellencsapásokat vezet – folytatta a Videoton tehetségkutató-edzője. – A harmadik gól csodálatos csatárteljesítmény eredménye, ahogy Nikolics letámadta a rutinos védőt, belekényszerítette a hibába, meg is remegett a lába, ő pedig csodálatosan elnyeste a labdát a kapus mellett, ezzel el is dőlt a meccs! A portugálok támadójátéka teljesen kiismerhetetlen, ötlettelen volt.

Szakértőnk szerint igazolódott, hogy komoly morális, anyagi, egzisztenciális problémák vannak a klubnak, tehát napjainkban a Porto és a Benfica sokkal stabilabb a portugál labdarúgásban, mint a Sporting.

– Számomra csalódás volt a portugálok játéka, a Videotonnak viszont nem tudom, mikor lesz még egyszer ilyen lehetősége, hogy három helyzetből három gólt szerez – szögezte le Tiber László. – Hangsúlyozom, a siker teljesen megérdemelt. A második félidőben nem láttam, hogy a portugálok mindent egy lapra tettek volna fel, nagy lehetőségük nem is volt. Tizennégy szögletet rúgtak, mégsem volt különösebb helyzetük. Talán furcsa, amit mondok, de az első félidőben akkor volt három lehetőségecskéjük, amikor Bozsovics kapus hármat hibázott. Ez a győzelem lendületet adhat a Videotonnak, és bizonyítja, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a támadófutballra. A kizárólagos védekezés maximum egy pontra elég. Csak arra alapozni, csak védekezni nem célravezető, és már a bajnokságban és a nemzetközi kupában is megdőlt. Vállalni kell a ritmusváltásokat, a lendületes, hatékony támadásokat. Két forduló után látszik, hogy nincs nagy különbség a csapatok között, egyforma eséllyel pályáznak a továbbjutásra mind a négyen.

Olvasói sztorik