Hírek

Fellebbeznek Huszti eltiltása ellen

Fellebbezést nyújtott be hétfőn Huszti Szabolcs eltiltása ellen német klubja, a Hannover 96 FC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar középpályás a 93. percben győztes gólt szerzett a Werder Bremen ellen szombaton, a 3-2-re megnyert találkozón, de mivel örömében levette a mezét, kirohant a szurkolókhoz és a kerítésre is felkapaszkodott, a játékvezető két sárga lapot adott neki és kiállította.

– A jogászainkkal történt egyeztetést követően úgy döntöttünk, hogy fellebbezünk az ítélet ellen – nyilatkozta a klub honlapján Jörg Schmadtke, a Hannover sportigazgatója. – Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a bíró nem egy sárga lappal és figyelmeztetéssel büntette Husztit, hanem azonnal két sárgát adott. A fellebbezésünknek az a célja, hogy érvénytelenítsék a második sárgát és a pirosat, s csak egy sárga lap kerüljön a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Schmadtke hozzátette, a szurkolók között és a sajtóban is téma volt Huszti esete, a klub pedig azt szeretné, ha a jövőre nézve példaértékű döntés születne az ügyben.

Az 51-szeres válogatott Huszti – aki 2010 szeptemberében jelezte, nem kíván többet a magyar nemzeti csapatban szerepelni – az idén nyáron tért vissza az orosz Zenit Szentpétervárból a Hannoverbe, amelynek színeiben eddig három bajnoki meccsen két gólt szerzett és öt találatot készített elő.

A 29 éves Husztit a múlt héten a Kicker című szaklap a második forduló legjobbjának választotta, a Bundesliga honlapján zajló, a harmadik kör legjobbja címért kiírt szavazást pedig egyelőre fölényesen vezeti a magyar játékos, ahogyan a bajnokság kanadai táblázatán is az élen áll – írja az MTI.

Olvasói sztorik