Hírek

Huszti furcsa kiállítása

Ritkán kap egy gólörömért két sárgát egy játékos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem mindennapi teljesítménnyel rukkolt elő Huszti Szabolcs, a Hannover támadója. A magyar játékos két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a Werder Bremen elleni 3-2-es sikerből. Azonban nem csak Huszti remek játékáról marad emlékezetes ez a találkozó, hanem a játékos kiállításáról is.

Történt ugyanis, hogy a 93. percben szerzett győztes találata után örömében levette a mezét, és így rohant ki a nézők közé ünnepelni. Mikor Huszti visszatért a pályára, Deniz Aytekin játékvezető sárga és piros lappal a kezében várta a labdarúgót. Meglepő volt a szituáció, hiszen a játékos a mérkőzés során nem gyűjtött be sárga lapos figyelmeztetést. A játékvezető azonban rögtön kétszer emelte a figyelmeztető kártyát, és ezzel együtt – a szabályoknak megfelelően – a piros is előkerült, így Huszti nem várhatta meg a gyepen a hármas sípszót.

Egy érdekes szabály jött elő, melyet a találkozó után a Kicker magazin is boncolgatott: sárga járt a mezlevételért és a kerítésre mászásért is. A neves német magazin több illetékest is megszólaltatott az eset kapcsán.

Mirko Slomka, a Hannover edzője: “A kiállítás a szabályok szerint jogos volt, de érthető, hogy egy ilyen szituációban ilyen kitörő örömmel reagáljon egy játékos.”

Maga az érintett, Huszti Szabolcs is nyilatkozott: “Nem ismertem ezt a szabályt, nem tudtam, hogy ezért két sárgát is kaphatok.”

A mérkőzés játékvezetője, Deniz Aytekin: “Nagyon sajnálom, de a szabály az szabály. Ezeket be kell tartanom.”

Németország egyik leghíresebb, már visszavonult bíróját, Markus Merket is idézi a Kicker: “Aytekin helyes döntést hozott, az ilyen esetekért dupla sárga lap jár. Sokszor kerül szóba, hogy ez egy őrült szabály, de ezért nem a játékvezető a hibás.”

Huszti így kénytelen lesz kihagyni a soron következő, Hoffenheim elleni bajnokit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik