Hírek

Mindenáron vissza akarták szerezni

Huszti Szabolcs kedden már régi-új csapatával, a német Hannoverrel edz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról a hétfői nap folyamán már beszámoltunk, Huszti Szabolcs visszatért Hannoverbe: három plusz egyéves szerződést kötött a német klub vezetőségével. Az orosz Zenit Szentpétervártól távozó 51-szeres magyar válogatott középpályás már csatlakozott is az Ausztriában edzőtáborozó német csapathoz, és kedden edzésbe áll.

– Folyamatosan kapcsolatban voltam a Hannoverrel, akkor is beszélgettem a németekkel, amikor nem volt konkrétan szó a visszatérésemről – mesélte a menedzserirodája sajtóközleményében Huszti. – Persze, mindig kérdezgették, hogy mikor igazolok vissza, és most is éreztem a klubvezetőségen, hogy nagyon elszánt, s mindenáron szeretne visszaszerezni. Az edzővel többször beszéltem a közelmúltban, hangsúlyozta, hogy számít rám. Örülök, hogy így alakult a sorsom, van bennem pluszmotiváció, sokaknak szeretnék bizonyítani, de természetesen elsősorban a Hannover sikerét tartom szem előtt.

Körülbelül egy hónapja tartó tárgyalássorozat eredménye a játékos visszatérése. Ezalatt a két klub egyezkedett, és a menedzsment is folyamatosan tartotta a kapcsolatot az egyesületek vezetőségével. Az átigazolás már tavaly nyáron téma volt, és télen is próbáltak új csapatot találni neki, de a Zenit vagy nem akarta elengedni, vagy olyan átigazolási díjat kért az érdeklődő klubtól, amit nem fizettek ki érte. A Hannover nagyon kitartóan próbálkozott, ragaszkodott egykori játékosa megszerzéséhez. Nagyon szeretik a klubnál, tisztában vannak a képességeivel, tudták, hogy egy olyan játékost akarnak visszaszerezni, aki az elmúlt három és fél évben a legmagasabb szinten is megállta a helyét, mert bár sokszor bántak méltatlanul vele Szentpéterváron, amikor lehetőséget kapott, élt vele.

– Jó látni a régi-új arcokat, a jelenlegi keretből hét futballistával játszottam együtt, de biztos kell egy kis idő, mire összeszokok a srácokkal – magyarázta a játékos. – Rosszabb játékos nem lettem, sőt amikor lehetőséget kaptam, a Zenitben töltött időszak alatt sem okoztam csalódást. A Hannover ott van közvetlenül a német nagycsapatok mögött, és bízom benne, hogy ebben a bajnokságban is helye lesz az élbolyban. Jóllehet, a keddi felkészülési mérkőzésen még nem valószínű, hogy pályára lépek, edzésben vagyok, szóval kész vagyok a munkára.

A menedzseriroda sajtóanyagából kiderül, hogy voltak angol ajánlatok is, de Huszti a Bundesligába akart igazolni, ahol már letett valamit az asztalra.

Olvasói sztorik