Hírek

Új nevek az edzői noteszben

Péntek délután rajtolt el az U18-korosztály számára kiírt I. Honvéd Merkantil Bank Kupa, Kispesten.

Kapcsolódó cikkek

I. Honvéd-Merkantil Bank Kupa

1. forduló
Puskás Akadémia-Videoton – FK Partizan Beograd 2-2
Honvéd-MFA – West Bromwich Albion 4-1
A további program
Augusztus 4. szombat
16.00: Puskás Akadémia-Videoton – FCM Marosvásárhely
18.00: Honvéd-MFA – Aalborg BK
Augusztus 5. vasárnap
10.00: Partizan Beograd – FCM Marosvásárhely
10.00: West Bromwich Albion – Aalborg BK
Augusztus 6. hétfő
14.00: az 5 helyért
16.00: a 3. helyért
18.00: döntő

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A rendezvény célja, hogy hagyományt teremtsen, és évről-évre lehetőséget adjon a hazai és külföldi tehetségeknek, hogy egy rangos ifjúsági torna keretében léphessenek pályára.

– Európában tucat számra rendezik az ehhez hasonló tornákat, amelyeknek az a fő céljuk, hogy a fiatal játékosok más futballkultúrákkal és más játékstílusokkal is megismerkedjenek. Ezeken, bár mindenki győzni szeretne, elsősorban nem az eredmény, hanem a tapasztalatszerzés a fontos, amely lökést adhat a további fejlődésükhöz. Nagyon örülünk, hogy komoly csapatokat sikerült meghívnunk, reméljük, hogy ezt rendszeressé tudjuk tenni – mondta Szalai László, a házigazda Magyar Futball Akadémia igazgatója.

Mészöly Géza, korosztályos szövetségi edző is nagyon örül George F. Hemingway kezdeményezésének, mert rendkívül hasznosnak tartja az ilyen megmérettetéseket.

– Külön öröm, hogy jelentős nemzetközi mérkőzéseken tudjuk a válogatott szakmai stábjával, Tuboly Frigyessel és Hegedűs Gáborral megnézni a kerettagokat. Pénteken igazán jó teljesítményeket láthattunk. Könnyen lehet, hogy új név is bekerült a noteszbe, azonban ez egyelőre maradjon a mi titkunk. Örülök, hogy a játékosok ennyire jó erőben vannak, Botka Endre szenzációs találatát pedig külön is ki kell emelnem – hangsúlyozta Mészöly.

Olvasói sztorik