Hírek

Három előállítás Diósgyőrben

Három ember ellen indított eljárást a rendőrség a pénteki Diósgyőr–Újpest mérkőzést követően.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az indok garázdaság, illetve pirotechnikai eszközök használata volt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t. Gaskó Bertalan elmondta: a csaknem tízezer ember előtt játszott mérkőzést – amelyet a házigazda DVTK 2-1-re megnyert – a rendőrség előzőleg kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette. A meccs alapvetően rendőri szempontból rendben lezajlott, de a hazai csapat három szurkolóját különböző cselekmények miatt előállították.

Egy drukker erősen ittas állapotban akart belépni a stadionba, és kiabálni, fenyegetőzni kezdett, amikor a rendezők nem engedték be; a rendőrök a 45 éves múcsonyi férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Egy 19 éves miskolci férfi a mérkőzés második félidejében pirotechnikai eszközt használt, vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében – polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt – első fokon százezer forint pénzbírságot szabott ki határozatában a rendőrség.

A fiatal drukker 20 éves társát – aki nem értett egyet barátjának előállításával, ezért kívülről rángatni kezdte, majd a lakatot letörve berúgta a stadion kapuját – garázdaság miatt ugyancsak előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Olvasói sztorik