Hírek

Buzánszky sportpályát avatott Nyíregyházán

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával épült, négy óvodai sportpályát avatott fel szerdán Buzánszky Jenő, Nyíregyházán.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A multifunkcionális létesítményeket a város 27 gyermekintézményének 4358 óvodása használhatja sportolásra – írja az MTI.

A műfüves, 6×12 méteres, palánkkal körülvett, hálóval fedett pályák egyenként közel hétmillió forintból épültek, s a helyi önkormányzat 8,5 millió forint saját fejlesztési forrást biztosított az alapítványi, csaknem húszmillió forint összegű támogatáshoz. A létesítményeket Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat világbajnoki ezüstérmes és olimpiai bajnok hátvédje, valamint Molnár Andrea, az alapítvány elnöke, és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adta át a gyermekeknek.

Az ünnepélyes avatáson Molnár Andrea elmondta: a 2011–2012-es időszakban az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány az ország 33 óvodájában épít multifunkcionális, több sportág alapjainak elsajátításához alkalmas sportpályát. A labdarúgás mellett a kézi- és kosárlabda, valamint a tenisz alapjaival is megismerkedhetnek a létesítményekben a gyermekek.

A 33 pálya építési költségeit, mintegy negyedmilliárd forintot az alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetség által a sportág fejlesztésére fordítható társasági-adópénzekből (TAO) finanszírozza, illetve a költségekhez hozzájárulnak az érintett települések önkormányzatai is. Az első négy pálya Nyíregyházán készült el, egy hónappal korábban a tervezett június 30-ai határidőnél. A létesítményekhez az óvodák ovi-foci eszközkészletet is kaptak az alapítványtól, amit a szervezet Olaszországból szerzett be. Emellett az alapítvány az óvónők speciális sportági képzését is támogatta, hogy a gyermekek megfelelő alapoktatásban részesülhessenek a sportfoglalkozásokon.

A nyíregyházi óvónők képzésében a Debreceni Olasz Fociklub szakemberei működtek közre. Kovács Ferenc polgármester közölte: a szerdán átadott sportpályákat a város négy úgynevezett bázisóvodájában építették, így azokat a település valamennyi, több mint 4300 óvodása használhatja egészségének megőrzésében, illetve sporttehetsége kibontakoztatásában. Hozzátette: Nyíregyházán az óvodásoknak az idén már külön labdarúgó-bajnokságot is szerveztek, a nemrég befejeződött küzdelemsorozaton hétszáz gyermek játszott az intézmények csapataiban.

Olvasói sztorik