200 millióval nőtt a DVSC értéke

Legalább 200 millió forinttal többet érnek a bajnoki- és Magyar Kupa-aranyérmes debreceni labdarúgók.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jelentős bevételhez juthat Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa, ha a nyáron áruba bocsátja legpiacképesebb futballistáit, a klub hatodik bajnoki címével ugyanis jelentősen megnőtt a játékosok értéke – írja a Bors című napilap.

A sikeres szezonnak köszönhetően több labdarúgó is jelentősen felértékelődött. A mértékadó transfermarkt.de internetes szaklap adatai szerint Varga József és Korhut Mihály ára emelkedett meg a leginkább. A válogatott középpályásért 200 ezer euróval, vagyis 59 millió forinttal kell többet fizetni, mint a bajnokság előtt, jelenlegi becsült értéke egymillió euróra, vagyis 295 millió forintra rúg. A mostani bajnokságban berobbanó Korhut 200 ezerről 350 ezer euróra (103,3 millió forint) növelte értékét, vagyis 150 ezer euróval, azaz 44,3 millió forinttal kerül többe, mint tavaly nyáron.

Kettejük mellett Bódi Ádám, a francia-algériai Selim Boudla, és a francia-szenegáli Adamo Coulibaly tudta még jelentősen, 100 ezer euróval (29,5 millió forint) felsrófolni az árát. A debreceni együttes összértéke 8,4 millió euró, ami minimum 600 ezer euróval (180 millió forint) nőtt, de a bulvárlap megítélése szerint ennél 40-50 millióval is értékesebb lehet a Loki kerete.

Címkék: debrecendvsc