Hírek

Tiszta a levegő Újpesten

A korábbi sportigazgató, Kovács Zoltán a tulajdonosváltás óta szívesen jár az Újpest meccseire.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombati Újpest–Ferencváros derbin nem csak a lelátó, hanem a VIP-páholy is megtelt a Szusza Ferenc Stadionban. Ahogy mondani szokták: ott volt mindenki, aki számít, köztük Kovács Zoltán, a lilák emblematikus figurája, korábbi kiváló játékosa, egykori sportigazgatója is. Tavaly júliusban kellett távoznia a klubtól az előző tulajdonosi kör döntése miatt, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, amióta a belga vonal érvényesül a csapatot működtető gazdasági társaságban, ismét szívesen jár ki a meccsekre. Mostanság az Újpestet azonban csupán az öregfiúk-csapat jelenti számára, egy barátja cégében dolgozik, s így több ideje jut a családjára is.

– A korábbi főszereplők kívülről, a lelátóról is fokozottabb hangulatban néznek egy derbit?
– Persze! Azt szokták mondani, hogy minden meccs egyforma, de aki ezt állítja, az még nem játszott Újpest–Fradin. Sajnálom őket, hogy nem élhették ezt át. Ilyenkor nem lehet nyugodtan ülni, akkor sem, ha vezet a csapat, ha meg ráadásul vesztésre áll, akkor pláne nem – nyilatkozta a Rangadónak Kovács Zoltán.

– A hangulat fantasztikus volt, a játék hogy tetszett?
– Olyan volt, amilyen az elmúlt egy-két-három évben. Nem volt magas színvonalú. Elég sok hiba volt, bár a játékosok védelmében el kell mondanom, hogy borzalmas állapotban van a pálya, nehéz rajta sokkal jobb futballt bemutatni. A küzdelem dominált, ahogy szokott lenni, gólhelyzet is kevés volt, az eredmény igazságos. Az első félidőben talán a Ferencváros állt közelebb a sikerhez, vezetett is a szünetben, a másodikban ugyan nem volt ordító helyzet az Újpestnek, de kicsit jobban akarta a győzelmet.

– Mikor láthatják az Újpest-szurkolók hivatalosan is újra lilában?
– Hétfőn az Újpest-öregfiúk játszik a III. Kerülettel, ami nem vicc természetesen! Egyébként nem tudom. Nem látom túl nagy realitását, hogy ez mostanában lesz. Nem beszéltem még soha a belga tulajdonossal. Végre olyan klubmodell van, hogy amit ígérnek, illetve amire szerződnek, azt időben kifizetik, ez már fél siker, sajnos a magyar futballban ennek is örülni kell. Itt Újpesten meg különösen, az utolsó három-négy év után… Ezért már kalapemelés jár a belga tulajdonosnak, bízom benne, hogy megtalálja majd a megfelelő szakembereket a hiányzó posztokra, vezetőedző, szakmai felügyelet, egyebek. Ha megfelelő emberekhez fog nyúlni, akkor ezzel a pénzügyi háttérrel sikeresek maradhatnak.

– Ezek szerint csupán szurkolóként látogat ki a stadionba?!
– Csak szurkolóként járok ki, mióta a belga tulajdonos van, minden meccsen itt voltam, azóta itt, a VIP-páholy környékén is tiszta a levegő, jobb a régi csapattársakkal, játszótársakkal, barátokkal nézni a mérkőzést. Egyébként élem az életem, a csodálatos családomra végre több idő jut, és egy barátom cégében dolgozom.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik