Hírek

Két-három csapatnak problémája lehet…

Jelen állás szerint két-három NB I-es csapat is számíthat arra, hogy nem kapja meg az indulási licencet a következő idényre!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága öt kritériumcsoportot vizsgál, ezek közül a pénzügyi a legfontosabb, és abból is van a legtöbb probléma Magyarországon. Erről Varjú Tamás, a testület elnöke beszélt az egyik sporttelevízió reggeli műsorában.

A kluboknak bizonyítaniuk kell, hogy képesek végigjátszani, finanszírozni az egész bajnokságot. A szakemberek objektív feltételrendszer mentén, a beadott papírokból dolgoznak, de jogunk van B-terveket is kérni, rákérdezni szerződésekre, ha nem érzik biztosnak a dokumentumokat. Varjú azt is elmondta, szerdán döntenek a klubok indulási jogáról.

– Ötvenöt jelentkezést adtak be 2013-ra az NB I-es, NB II-es csapatok. A licencbizottság nem szankcionálhat: vagy megadja az indulási engedélyt, vagy megtagadja, illetve menetközben visszavonhatja – ecsetelte a bizottság vezetője. – Nagyon reméljük, kevés esetben lesz gond a licencekkel, de az előzetes vizsgálódásaink alapján belecsúszhat ebbe néhány csapat. Két-három jelenlegi vagy volt NB I-es csapatnál komoly problémákat okozhat a 2013-as licenc beszerzése. Az idén sajnos számítani lehet a licenc megtagadására. A gazdasági helyzet nem javul a tavalyihoz képest, a csapatoknál a pénzügyi problémák jelentősebbek lesznek.

A testület egyébként több klub kérelmét már korábban elfogadta a következő szezonra: NB I-es indulásra is jogosító UEFA-licencet hagyott jóvá a Budapest Honvéd FC, a Videoton FC, a Győri ETO FC, az MVM Paks és az MTK számára. NB I-es licencet kapott az FGSZ Siófok és a Kaposvári Rákóczi FC. A többi csapat kérelmét hiánypótlásra kötelezték.

Olvasói sztorik