Hírek

Nyert a Pápa, ezzel kiesett a Vasas

A Pápa hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Kecskemét felett az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
Pápa: Szűcs L. – Horváth L., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Farkas A., Gyömbér, Inutile (Quintero, 57.) – Arszics (Dóczi, 81.) – Lovrencsics, Seye (Présinger, 86.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Kecskemét: Antal B. – Koszó, Póti, Varga R., Forró (Puskás, 90.) – Pekár (Bertus, 60.), Csukics, Litsingi, Szavics – Tököli, Lencse. Edző: Török László, Szabó István
Gólszerző: Lovrencsics (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ítéletidőben kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak két ziccert elhibáztak, míg a Kecskemétnek igazi gólszerzési lehetősége ebben a játékrészben nem volt. A második félidőben mindkét csapat előtt több nagy helyzet adódott, amelyből a Pápa jött ki jobban azzal, hogy Lovrencsics Gergő egy lehetőséget kihasznált, s ezzel benntartotta csapatát az élvonalban.

A pápaiak győzelmükkel előreléptek a 13. helyre, az utolsóelőtti Vasas hátránya így két fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan (7 pont) a Kaposvárral szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a sereghajtó Zalaegerszeg mellett a Vasas búcsúzik az élvonaltól.

– Mindkét csapat támadószekciója erős és kreatív, azt vártam, hogy ott fog eldőlni a meccs, ezzel szemben a védelmek dominálnak. Mindkét edző jól megszervezte a védekezést, az első negyed órában a Kecskemét a pozíciós játékának köszönhetően nagyon jól alakította ki mezőnyfölényét, de nem tudtak ezzel mit kezdeni, mert a pápaiak jól sűrűsödtek be – elemezte a látottakat Baji Tamás, a Békéscsaba, a Pápa és a Győr egykori kapusa. – Azt vártam, hogy a Kecskemét a széleken is próbálkozik majd, de nem tudta kihasználni a pályának azt a területét. A vendégek vállalták, hogy három támadót is fennhagynak az ellenfél szögleteinél, és területet védve próbálták semlegesíteni a hazai sarokrúgásokat. Ez bátor, vagány megoldás volt. A pápaiak viszont mindannyian betömörültek a tizenhatosukra. A védelmek nagyon szilárdak voltak, öröm volt nézni, mennyire stabilan álltak a lábukon.

Baji Tamás természetesen kapusszemmel (is) nézte az összecsapást, és értékelésében a két hálóőrre külön kitért.

– A két kapus közül az egyik idősebb és rutinosabb, a másik pedig egy tehetséges fiatal, aki a Győr ellen nagyon jól védett, s a kecskemétiek szeretnék hosszabb távon is megnézni, mire képes – mondta a Rangadó.hu szakértője. – Szűcs Lajos ezúttal túlszárnyalta ifjú vetélytársát, mert a végén, a gól után bemutatott három-négy bravúrt, amelyek nagyon kellettek a győzelemhez a Pápának. Fordulatot hozott a védelmek csatájában, amikor a második félidő tízedik percében beállt Quintero, aki kiadott gyorsan három ziccerlabdát, de Seye ezeket nem tudta gólra váltani. A negyediket Lovrencsics belőtte, így a kolumbiai volt az igazi nyerőember Szűcs Lajos, illetve a gólszerző mellett. Quintero megmutatta, hogy nagyon jó az előrejátékban is. A meccs krónikájához tartozik, hogy Iványi játékvezető nagyon jó felfogásban vezette a mérkőzést, nem dőlt be a műeséseknek, de engedte a kemény, férfias játékot, és amikor kellett, sárga lapot adott.

Olvasói sztorik