Hírek

Bundázott, vagy csak csevegett?

Jövő kedden hirdet ítéletet a Pécsi Törvényszék a volt barcsi labdarúgó perében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A barcsi Balogh Tamás a vád szerint bundázásra akarta rávenni Törtei Tamást, aki akkor a Pécsi MFC-ben játszott – írja a bama.hu.

– Kicsit meggondolatlan voltam, amikor ez eszembe jutott, de vállalom a felelősséget. Semmilyen bűncselekményt nem követtem el – mondta kedden az utolsó szó jogán, a Pécsi Törvényszéken a vádlott.

A Barcs volt labdarúgóját vesztegetéssel vádolják. A vádirat szerint tavaly ősszel egy fogadás sikere érdekében bundázásra akarta rábírni Törtei Tamást, aki akkor még a PMFC-ben szerepelt. A vádirat szerint a barcsi focista 2011. szeptember 25-én találkozott a vele baráti viszonyban lévő hátvéddel. Ezer-ezerötszáz eurót ajánlott fel neki azért, ha a Pécs elveszíti a Siófok elleni Ligakupa-meccsét. A mérkőzésre Horvátországban akart fogadni.

A focival felhagyó, jelenleg Németországban dolgozó Balogh Tamás rendőrségi vallomásában azt mondta, egy hirtelen ötlettől vezérelve vetette fel barátjának, mi lenne, ha a Pécs elveszítené a szóban forgó meccset, de ezt Törtei azonnal visszautasította. Törtei tanúként korábban azt mondta a bíróságon, hogy a vádlott megkérdezte tőle: „Meg lehet-e játszani egy meccset?”

De mivel ezt ő visszautasította, arról, hogy mit kellett volna tenni, kiket kellett volna megkeresni, nem esett szó. Törtei kérdésre válaszolva elmondta, hogy az ezer-ezerötszáz eurós fizetség elhangzott kettejük beszélgetése során.

Az ügyész letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Olvasói sztorik