Hírek

Tagadta bűnösségét a barcsi labdarúgó

Tagadta bűnösségét a Pécsi Törvényszéken, szerdán kezdődött büntetőperben az a volt barcsi labdarúgó, aki az ügyészség szerint tavaly ősszel bundázásra akarta rávenni Törtei Tamást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ügyészség Balogh Tamást vesztegetéssel vádolja. A vád szerint az anyagi gondokkal küszködő férfi 2011. szeptember 25-én, a pécsi vasútállomáson találkozott barátjával, az élvonalbeli Pécsi MFC-ben hátvédként játszó Törtei Tamással. Ezer-ezerötszáz eurót ajánlott neki, amennyiben játékostársait bevonva úgy próbálja befolyásolni az október 5-ei Siófok–Pécs Ligakupa-mérkőzést, hogy azt a baranyaiak elveszítsék. A vereségre Horvátországban akart fogadást kötni – írja az MTI.

Bár Törtei Tamás visszautasította az ajánlatot, ahelyett, hogy a szabályok szerint azonnal jelezte volna klubja vezetőségének, két csapattársának is beszélt róla. Az esetet úgy tálalta nekik, hogy az ajánlatot egy ismeretlentől kapta telefonon. A játékos ügyét az egyesület és a Magyar Labdarúgó Szövetség is vizsgálta. A klubja szerződést bontott vele, az MLSZ pedig a 2011-es naptári év végéig eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Balogh Tamás szerdán a bíróságon nem kívánt vallomást tenni. Annyit mondott: nem érzi magát bűnösnek, nem ért egyet a váddal. Hozzátette, a történtek után az életében komoly szerepet játszó labdarúgást nem folytathatta, nem bírta, hogy összesúgnak a háta mögött, ezért pszichológushoz kellett járnia, és Németországban vállalt munkát. Jelenleg is ott dolgozik.

A tárgyaláson a tanácsvezető bíró felolvasta a vádlott korábbi vallomását, amelyben az állt, hogy aznap Törtei Tamással kettejük barátsága okán találkozott, és egy hirtelen ötlettől vezérelve vetette fel, mi lenne, ha a Pécs elveszítené a Siófok elleni mérkőzést. Ezt Törtei egyből visszautasította.

Balogh Tamás néhány nappal később meglepődve tapasztalta, hogy emiatt mekkora bajba kerültek, és az egész ügyet kabarénak nevezte. Állítása szerint olvasás nélkül írta alá a PMFC-nél az esetről készült jegyzőkönyvet. Úgy vélte, ez hiba volt, mert abban olyan részek voltak, amelyek nem feleltek meg a valóságnak.

A perben tanúként meghallgatott Törtei Tamás emlékezett rá, hogy Balogh Tamás megkérdezte tőle, meg lehet-e játszani egy meccset, de mivel ezt ő visszautasította, arról, hogy mit kellett volna tenni, kiket kellett volna megkeresni, nem esett szó. Törtei kérdésre válaszolva elmondta, hogy az 1000-1500 eurós fizetség elhangzott kettejük beszélgetése során.

A PMFC volt, a Szolnok jelenlegi játékosa szólt arról is: megítélése szerint egyetlen játékos kevés ahhoz, hogy egymaga tudatos tevékenysége csapata vereségét okozza.

A tanú arra nem tudott magyarázatot adni, hogy ha nem élt a felkínált lehetőséggel, miért beszélt erről két játékostársának is, miért nem a munkáltatójának számolt be a történtekről. Mindössze annyit jegyzett meg: nem gondolta, hogy ilyen gond lehet belőle.

Olvasói sztorik