Hírek

Rangadók tavasza

Vincze Ottó: ETO, Loki, Vidi, kontra Barca, Real, Bayern, Chelsea...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közepes nehézségű találós kérdés: ki jelenti a közös pontot a Barcelona–Real Madrid spanyol, illetve a Győri ETO–Debrecen magyar bajnoki rangadó között?

Megfejtés: Vincze Ottó!

Persze, mindez nem jelent különös meglepetést, lévén a Ferencváros egykori Bajnokok Ligája-gólszerzője napjainkban a kisalföldi klub utánpótlás menedzsereként dolgozik, másrészt karrierje során a katalán klub második csapatában is megfordult, így a Barcelona, és vele együtt az egész spanyol futball elkötelezett rajongójává és szakértőjévé vált. A fenti találós kérdésben szereplő rangadók közül mindkettőt a helyszínen tekintette meg. A Rangadó.hu érdeklődésére kijelentette: a világ labdarúgásában spanyol, a magyar fociban debreceni uralom van, de a Győrt képesnek tartja a bajnoki ezüstérem megszerzésére.

– Előnyben volt, de végül kikapott az ETO a bajnoki döntőként beharangozott, Debrecen elleni rangadón. Hogy látta a meccset?
– Ez egy nagy téttel bíró mérkőzés volt a Győr számára is, és a csapat megtett minden annak érdekében, hogy megnyerje – vélekedett a Rangadó megkeresésére Vincze Ottó. – Masszív, erős ellenfél a Debrecen, amely az ötpontos előnye birtokában annyira nem kezdeményezett, inkább magabiztos védekezésből gyors ellentámadásokat vezetett, amit egyébként is nagyon jól csinál. A győri csapat végig dolgozott azért, hogy a három pontot begyűjtse, mezőnyben nagyon jól játszott, dominált, de kevesebb helyzetet alakított ki. Kapott két elkerülhető gólt, ezzel el is dőlt a bajnoki cím, hiszen a DVSC előny immár megnyugtató.

– A Kecskemét és a Debrecen elleni vereségek után képesnek tartja az ETO-t, hogy a Videoton ellen megszerezze az ezüstérmet?
– A Videoton nagyon erős ellenfél. Tavasszal talpra állt, megtalálta az eredményes játékhoz vezető utat, ez számunkra nem annyira jó hír, de óriási dolog, hogy két héten belül két ilyen mérkőzésen vehetnek részt a játékosok. Előbb a bajnoki címért, aztán a második helyért játszhatnak. Ez óriási kihívás, és alkalmasnak tartom őket, hogy Székesfehérváron győzzenek, és megszerezzék a második helyet. Nyilván nem lesz könnyű feladat, mert a Videoton hazai pályán erős ellenfél, de ha a győriek hisznek benne, akkor képesek nyerni. Persze, ehhez nagyon jó játék kell.

– Mindenki Barcelona–Real Madrid párosítást várt a Bajnokok Ligája döntőjében, ám nagy meglepetésre mindkét spanyol óriás kiesett! Vajon miért?
– A spanyol focinak a világban elfoglalt helye vitathatatlan. Válogatottjuk világ- és Európa-bajnok, és a két európai kupa elődöntőjében nyolc csapatból öt spanyol volt. Spanyol uralom van a labdarúgásban, de azért szép a futball, mert egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Esetünkben két mérkőzésen történt meglepetés. Nem jött össze az álomdöntő, amit az egész világ szeretett volna látni. A Chelsea megtalálta azt a két meccsre szóló taktikát, amivel a Barcelona nem tudott mit kezdeni, és a Bayern is megérdemelten jutott tovább a két meccs összképe alapján. Nem biztos, hogy ha ezt a két meccset tízszer egymás után lejátsszák, ugyanez történik. Az angolok ellen olyan Barcelona játszott, amely kicsit gödörbe került, a bajnoki rangadón nem találta az ellenszert a Real védekező játéka ellen.

– A Barcelona visszaesése a bajnoki aranyérem elvesztésében is megmutatkozott.
– Ők is emberek, az elmúlt négy évben tizenhét megszerezhető kupából tizennégyes megnyertek, de ők sem lesznek fiatalabbak. Sok-sok mérkőzést játszanak hétről-hétre, s a válogatottban is szerepelnek. A mellettük dolgozó orvosi stáb is világszínvonalú, de nem egyszerű kipihenni ezt a terhelést. Az ízületek és az izomzat sem lesz fiatalabb, és az ilyen szinten futballozóknál is előfordul, hogy nem mindig tudják motiválni magukat. Ősszel nem várt eredmények születtek a bajnokságban, amely lélektani és ponthátrányt jelentett a Barcelona számára. Ezt tavasszal ledolgozták, a Real Madridot nyomás alá helyezték, a királyi gárda is hullámvölgybe került, de ez nem volt olyan tartós megtorpanás.

Olvasói sztorik