Hírek

Bajnok a Debrecen!

Eldöntötte a bajnoki címet a Debrecen, amely az OTP Bank Liga 27. fordulójában 2-1-re nyert Győrben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy csatát hozott az első félidő, amelyben az ETO szerzett vezetést, majd egy kapushibát követően a Debrecen egyenlített. A szünetet követően Stevanovics újabb hibája után megszerezte a vezetést a DVSC, amely ezután biztosan őrizte előnyét. A veretlen debreceniek így már a következő fordulóban matematikailag is megszerezhetik az aranyérmet, hiszen három körrel a bajnokság vége előtt immár nyolc pont az előnyük a Videoton, Győr duóval szemben.

– Az a csapat, amelyik hazai pályán a gólon kívül nem tud helyzet kialakítani, ne akarjon nyerni. Ha a két csapat közötti különbséget nézem: a Debrecen játékosai úgy jöttek ide, hogy előnyben voltak a Győr kecskeméti veresége miatt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula. – Tudatosan azt a játékot nyújtották, amit kellett! Nem álltak be, mert ha ikszre játszol, kilencven százalékban nem úszod meg a vereséget. Okos játékot láthattunk a DVSC részéről. A debreceni játékosok vállalták az egy-egy elleni szituációkat a középpályán és a támadószekcióban is. Az ETO-ban három olyan futballista van, aki bármikor képes erre: Pátkai Máté, Koltai Tamás és Dudás Ádám. Ebből kettő kispados volt. A szünetben, amikor nem úgy áll az eredmény, ahogy kellene, meghúzom a kettős cserét, hiszen nyernem kell, ha el akarom érni a célomat! Nem tíz meg tizenöt percre küldöm be két kulcsemberemet. Nem tudom, Pintér Attila mire várt, vagy mit akart. A Győr szempontjából ez majdnem antifutball volt!

Hajszán Gyula úgy véli, egykori együttesének a jelenlegi szezonban meg kell elégednie a bronzéremmel.

– Elment a kecskeméti meccs, de arra nem számítottunk, hogy itthon kikapunk a Debrecentől. Azt hittem, iksz lesz, a Videotonnál pedig vereség, s ezzel elúszik a második hely – magyarázta az ETO legendája. – Nem tudom elképzelni, hogy ezzel a játékkal Székesfehérváron nyerni tud a csapat. Ahhoz helyzetek kellenek! A labdajáratás hátul megvolt, aztán a középpályán is járatták a labdát, de ott sem merték vállalni az egy-egy elleni játékot. Anélkül pedig nem megy. A középmezőnyben igen, de ha bajnoki álmai vannak egy csapatnak, akkor ne így menjen fel a pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik