Hírek

Ferencvárosi sikerével menekül a Pápa

A Pápa 2-0-s győzelmet aratott a Ferencváros vendégeként az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 0-2 (0-2)
Albert Stadion, 3300 néző. Játékvezető: Berger
FTC: Jova – Balog Z., Otten, Klein – Kulcsár D., Lisztes (Beliczky, a szünetben), Hakola (Rósa D., a szünetben), Sváb – Pölöskey, Oláh (Zsivoczky, 70.), Simics. Edző: Détári Lajos
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Arszics, Horváth L. (Dóczi, 90.), Farkas A., Gyömbér – Lovrencsics (Szilágyi P., 82.), Seye (Présinger, 77.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerző: Lovrencsics (15., 31.)
Kiállítva: Balog Z. (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, szinte helyzetet sem tudott kialakítani, így a kiesés elkerüléséért küzdő Pápa megérdemelten vitte el a három bajnoki pontot Lovrencsics Gergő duplájával. A második félidőben is ötlettelennek tűnt a házigazda, amelynek csapatkapitánya, Balog Zoltán két percen belül két sárgalapot kapott, így a kiállítás sorsára jutott.

– Nehéz erről a meccsről beszélni. Az első félidőben nem értettem a Ferencvárost, hiszen mikor játsszon jól és felszabadultan, ha nem most?! Ki már nem eshet, és a nemzetközi porondra sincs esélye. Nem tudom, mire számítottak, hiszen lehetett tudni, hogy a Pápa számára ez a találkozó élet-halál lesz – mondta Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Vasas korábbi edzője. – Nem csodálkoztam volna, ha a Lombard görcsöl, a Fradi pedig felszabadultan játszik, ehhez képest sokkal jobban akarták a győzelmet a vendégek, sokkal motiváltabbak voltak. Nem értem a Ferencvárost, hosszútávon sokat veszítettek, a szurkolók az ellenfél passzolós játékát olézták, kórusban éltették a Pápa kapusát, Szűcs Lajost, és a cserénél levonuló Lovrencsics Gergőt. Ezt könyvelheti el a vereség mellett veszteségként az FTC. A három pont nagy veszteség, de a Ferencváros azt is kockáztatta, hogy jó hangulatba készülhessen az Újpest elleni rangadóra, hiszen ez a meccs az önbizalomnak sem tett jót.

A Rangadó.hu szakértője hangsúlyozta: kíváncsi, hogyan tudják felpörgetni magukat a ferencvárosiak, hiszen száznyolcvan-fokos fordulatra lesz szükségük.

– Sok támadóval játszott az FTC, de ez nem köszönt vissza a játékban és az eredményben sem. A második félidőben öt támadó volt a pályán egyszerre, de nem volt mozgás, egymástól vették el a területet, nem is volt helyzetük – elemzett Őze Tibor. – Ennyi támadónak az volt az eredménye, hogy szabadon kontrázhatott a Pápa. Három középsővédővel játszott a házigazda, ezzel nagy területet hagytak a pápai kontráknak. A sok támadójátékos nem hozta a kívánt eredményt, de a védekezést és a labdaszerzést megnehezítette.

Olvasói sztorik