Hírek

Az Eger vállalná az élvonalbeli szereplést

A hevesi klub nem adná át az első osztályú indulási jogot a Vasasnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jámbor János soha nem titkolta, hogy nagy Vasas-szurkoló. Ennek tanúbizonyságát is adta, amikor a kétezres évek elején cége, a Pannonbau által üzemeltetett kecskeméti csapat másodosztályú indulási jogát átadta a megszűnés szélén álló angyalföldieknek.

A Vasas ismét nehéz helyzetben van, és a kiesés szélén áll, míg Jámbor mostani együttese, az Egri FC a másodvonalból a legjobbak közé igyekszik. Remek tavaszi formájának köszönhetően immár csak egy pont a lemaradása a Szolnok mögött az NB II Keleti-csoportjában. Sokan úgy vélik, a tulajdonos csak azért szeretné, ha aktuális csapata feljutó helyen végezne, hogy indulási jogát ismét átadhassa a fővárosiaknak.

Mindezt maga az érintett cáfolta a Vasas Csatorna Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában.

– Feljutás esetén természetesen vállalja a csapat az NB I-et – jelentette ki Jámbor János. – Markovits Lászlóval december körül egyeztettünk, amikor felvetődött a kft. visszavétele a Híd Zrt-től. Szó volt róla, ha kell, tudunk mi is segíteni. Azt mondtuk, ha nagy bajban lenne a Vasas (például megszűnés fenyegeti), akkor megpróbálunk segíteni. Ez az elmúlt évben felvetődött, ezért tárgyaltunk Markovits úrral. Azóta két tulajdonosjelölt is volt, s az egyik az is lesz. Decemberben megbeszéltük, hogy mi nem lennénk tulajdonosok, „csak” támogatók. Egerben sem vagyunk tulajdonosok, de úgy tűnik, hogy mégis működik.

A teljes interjú ide kattintva elolvasható!

Olvasói sztorik