Hírek

A Győr utolsó esélye!

Hogy esélye maradjon a bajnoki címre, a Győrnek az OTP Bank Liga 27. fordulójában le kell győznie az ötpontos előnnyel listavezető, veretlen Debrecent!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A hajdúságiak jó előjelekkel várhatják az idegenbeli összecsapást, ugyanis kedden megnyerték a Magyar Kupát. Ráadásul úgy tűnik, kijöttek a hullámvölgyből: azok után, hogy négy bajnoki meccsen a lehetséges tizenkettőből csak hat pontot szereztek, legutóbbi két összecsapásukat úgy nyerték meg, hogy gólt sem kaptak. Ha Győrben is begyűjtik a három pontot, gyakorlatilag bajnoknak tekinthető Kondás Elemér csapata.

A DVSC dolgát nehezíti, hogy a Diósgyőr elleni bajnoki meccs, és az MTK elleni, hosszabbításos kupadöntő miatt nyilván meglehetősen fáradtak a játékosai.

A győriek az előző fordulóban első vereségüket szenvedték el a március elején kinevezett Pintér Attila vezetőedző irányításával. Ezt megelőzően legutóbb november közepén, a 16. fordulóban a Budapest Honvédtól kaptak ki.

A címvédő Videoton ahhoz a Kecskeméthez látogat, amely múlt héten a Győr veretlenségi sorozatát megszakította, s jelenleg az ötödik helyen áll. Érdekesség, hogy az alföldiek odahaza nem sikeresek ebben a párharcban: Székesfehérváron, bajnoki meccsen győztek, tavaly a Magyar Kupa-fináléban, a Puskás Ferenc Stadionban szintén nyertek, de saját otthonukban a Szuperkupa-mérkőzésen és a Ligakupa-döntőben is kikaptak.

A két újonc a közelmúltban ugyanazon a napon cserélt edzőt, de ez Pécsett és Diósgyőrben sem vált be, továbbra sem tud nyerni, gyengélkedik mindkét csapat. Most egymás ellen lépnek pályára.

A kiesés elkerüléséért folytatott harcban leginkább érintett Vasas a Siófokot fogadja, a balatoniak a maguk részéről egy sikerrel, de akár egy döntetlennel is lezárhatják a nyitott kérdéseket. A bennmaradást érő 14. helyen álló Pápa a Ferencváros vendége lesz.

A tabella
1. Debrecen 62 pont
2. Győr 57 pont
3. Videoton 54 pont
4. Honvéd 42 pont
5. Kecskemét 41 pont
6. Paks 38 pont
7. Diósgyőr 34 pont (10 győzelem)
8. Pécs 34 pont (8 győzelem)
9. Ferencváros 33 pont
10. Haladás 31 pont
11. Siófok 30 pont
12. Újpest 29 pont
13. Kaposvár 27 pont
14. Pápa 24 pont
15. Vasas 21 pont
16. Zalaegerszeg 11 pont (kiesett)

A 27. forduló programja

Május 4. péntek

Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK, 18 óra

Május 5. szombat

Kecskeméti TE – Videoton FC, 15 óra

Haladás Sopron Bank – MVM Paks, 17 óra

Vasas SC – FGSZ Siófok, 17 óra

Zalaegerszegi TE FC – Újpest FC, 17 óra

Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC, 17:30

Május 6., vasárnap

Budapest Honvéd FC – Kaposvári Rákóczi FC, 16 óra

Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA, 18 óra

A góllövőlista állása
17 gólos: Coulibaly (Debrecen)
16 gólos: N. Nikolics (Videoton)
14 gólos: Danilo (Honvéd), Lencse (Kecskemét)
12 gólos: Alves (Videoton)
11 gólos: Perics (Kaposvár, Videoton)
10 gólos: Bajzát (Pécs)
9 gólos: Ahjupera (Győr)
8 gólos: Böde (Paks), Luque (Diósgyőr), Rajczi (Újpest), Trajkovics (Győr)
7 gólos: Bódi (Debrecen), Dudás (Győr), Hrepka (Paks), Kabát (Újpest), Kenesei K. (Haladás), Melczer (Siófok), Seydi (Diósgyőr)
6 gólos: Horváth Zs. (Pécs), Ivancsics (Honvéd), Marics (Pápa), Pátkai (Győr), Simon A. (Kecskemét, Siófok), Vujovics (Haladás)
5 gólos: Budovinszky (Diósgyőr), Foxi (Kecskemét), Haraszti (Siófok), Kamber (Zalaegerszeg, Győr), Kulcsár T. (Debrecen), Litsingi (Kecskemét), S. Nikolics (Debrecen), Pölöskei (Ferencváros), Simics (Vasas, Ferencváros), Szakály P. (Debrecen), Vayer (Paks), Tököli (Zalaegerszeg, Kecskemét)
4 gólos: Andorka (Pécs), Bartha (Paks), Ndiaye (Kaposvár), Dajics (Vasas), Ferenczi (Pápa), Grumics (Kaposvár), Halmosi (Haladás), Gyurcsó (Videoton), Kulcsár D. (Vasas, Ferencváros), Lovrencsics (Pápa), Máté I P. (Zalaegerszeg), Meyé (Zalaegerszeg, Debrecen), Nagy O. (Pécs), Sándor Gy. (Videoton), Szavics (Kecskemét), Somalia (Ferencváros), Tisza (Diósgyőr), Torghelle (Honvéd, Videoton), Vasziljevics (Videoton, Újpest)
3 gólos: Aleksidze (Győr), Balázs B. (Kaposvár), Balogh B. (Újpest), Éger (Paks), Hakola (Ferencváros), Kiss T. (Paks), Koltai (Győr), Kovács G. (Vasas), Németh N. (Honvéd), Vinicius (Videoton), Völgyi (Győr)
Olvasói sztorik