Hírek

Játékvezető-küldés a 27. fordulóra

A múlt héten nem került elő a piros lap a játékvezetők zsebéből. Talán most is így lesz...

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Iványi Zoltán és Bognár Tamás tizennegyedszer

A vasárnapi találkozókat nyerték el a 27. fordulóban az idei legfoglalkoztatottabb bírók. A délutáni Honvéd–Kaposvár találkozón Iványi Zoltán fújja a sípot. Eddig egy-egy kispesti és kaposvári meccsen látta a csapatokat, de nem örültek neki egyik helyen sem, hiszen a Győr 2-1-re nyert a Bozsikban, míg a Siófok 3-2-re a Rákóczi Stadionban.

A forduló, sőt a bajnokság rangadója lesz a Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA találkozó, ami a bajnoki cím szempontjából nagy jelentőséggel bír. Bognár Tamás dirigálja a döntőt. Alaposan ismeri mindkét együttes. Ő vezette ezt a meccset pepitában (2-0-ra nyertek a hajdúságiak), valamint még három győri találkozót (Zalaegerszeg 5-1, Ferencváros 2-0, Honvéd 1-3) és a Debrecen ferencvárosi vendégjátékát (2-1 a DVSC javára).

Mindkét játékvezetőnek ez a 14. mérkőzése az OTP Bank Ligában, azaz Kassai Viktor mellett ők vannak ott azon a bizonyos (mennyiségi) dobogón.

Szabó Zsolt: 13

A keddi 120 perces Magyar Kupa-döntő után Szabó Zsolt Kecskemétre utazik, ahol a Videoton vendégszereplésénél játssza el a pálya tartozéka szerepét. Mindkét együttest csak idegenben látta eddig. A Kecskemét kikapott Kaposváron (1-2), a székesfehérváriak azonban nyerni tudtak Diósgyőrben (2-0). Ez a sípos idei 13. találkozója.

Az egyetlen ismétlő: Németh Ádám

A 27. forduló játékvezető-küldésekor csak egy nevet találtunk azok között, akik a múlt héten is, és most is feladathoz jutottak. Németh Ádám a Kecskemét–Győr mérkőzés után ebben a fordulóban a Pécs–Diósgyőr találkozót fújja: érdekesség, hogy a múlt heti a kör záró meccse volt, ez pedig a nyitánya lesz. Csak a baranyaiaknak fújt: a Haladás 1-0-s mecsekaljai legyőzését, és a zalaegerszegi 0-0-s vendégjátékot, azaz a DVTK-val most találkozik először.

Andó-Szabó és Takács tizedszer

Takács Jánosé lesz a Vasas–Siófok találkozó. Mondhatni: hazajár az Illovszky-stadionba, ugyanis ez lesz a Fáy utcában a negyedik meccse. Az Újpestet (3-0) és a Paksot (1-0) legyőzte a Vasas, de a Honvédtól kikapott (1-2). A Siófok egy-egy vereségét (Pápán 0-2) és győzelmét (otthon a Kaposvár ellen 3-1) is látta.

Andó-Szabó Sándor vezeti a Zalaegerszeg–Újpest mérkőzést. Járt már a zalaiaknál, akkor a Honvéd nyert 4-0-ra, de az Újpesttel is találkozott a Szusza Ferenc Stadionban, amikor 4-1-re verték a Pécset. Mindkettőjüknek ez a tízedik találkozója az OTP Bank Ligában.

Becséri Dániel ötödször

A Haladás–Paks mérkőzést Becséri Dániel vezeti. Ez lesz az ötödik meccse a 2011–2012-es bajnokságban. Tavasszal mutatkozott be az NB I-ben, és a debütáláson éppen a paksiaknak fújt, ám 1-0-ra kikaptak Pápán. A szombathelyieknek még nem volt szerencséjük hozzá.

Egy kis statisztika

Az eddigi 26 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Iványi Zoltán szórta (6 darab/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Kassai Viktor (5,5/mérkőzés), Kovács J. Zoltán (5,4) és Szabó Zsolt (5,33) sem. Solymosi Péter egyelőre 3,42 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot, de Szilasi Szabolcs (3,55) és Andó-Szabó Sándor (3,7) sem kapkodnak a sárga kártya után.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,67 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak négy meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (0,9 tizenegyes/meccs), Kassai Viktor a második (0,63). Mivel Újpesten két büntetőt is befújt Solymosi Péter, így már csak Vad II Istvánnál nem volt még tizenegyes a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik