Hírek

Sorozatfüggők

Megtört a Zalaegerszeg hosszú nyeretlensége, de a Debrecen még mindig veretlen.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A ZTE előbb matematikailag elbúcsúzott az élvonaltól, majd nyolc döntetlen és 17 bukta után megszerezte első sikerét a jelenlegi szezonban, a Pápa ellen. Kétségtelenül a zalaiaké a leghosszabb nyeretlenségi széria az OTP Bank Ligában! Ennek apropóján a Rangadó.hu legújabb összeállításában megvizsgáltuk, melyik csapat milyen sorozatot produkált, vagy éppen produkál jelenleg is.

Ha Zalaegerszeg, és vereség, akkor Debrecen, és veretlenség! A listavezető DVSC még nem kapott ki, 18 siker és nyolc iksz a mérlege. A Győrnek is volt egy hosszú veretlen sorozata, méghozzá a 16. és a legutóbbi, 26. forduló között: hét győzelem, két döntetlen.

A Videoton a 14-19. forduló között csak nyert, a fehérváriak számára bizonyára fájdalom, hogy a jó sorozat megkezdése előtt a Győr, lezárásaként pedig a Debrecen verte őket, éppen a két legnagyobb rivális.

A Honvédnak is volt egy kevésbé látványos, de hosszabb veretlen menetelése, hiszen a kispestiek a Paks és a Kecskemét elleni vereségek között (12-20. forduló) nem kaptak ki. A Paks éppen mostanság van jó formában, hiszen a Siófok és a Győr elleni kudarcok óta nem kapott ki, az elmúlt öt meccsen veretlen maradt.

Ősszel az 5. és a 10. kör között volt egy veretlen szériája a Diósgyőrnek, amely akkoriban alapozta meg remeklését, napjainkban azonban nagyon nem megy az együttesnek, hiszen az elmúlt öt találkozóját kivétel nélkül elvesztette, ez rekord a jelenlegi szezonban, a Zalaegerszeggel holtversenyben. A ZTE az 1-5. és a 21-25. fordulók között produkált ötös bukószériát.

A pécsiek is meglehetősen régen, a huszadik fordulóban nyertek utoljára, most pedig ugye a huszonhetedikre készülőnek a csapatok… A PMFC azért két gólnélküli döntetlennel gyűjtött két pontot, ami az együttes korábbi remek szereplését tekintve gyakorlatilag a semmivel egyenértékű.

Hét nyeretlen meccs volt a két ősi rivális, a Ferencváros és az Újpest mérlege is a szezon elején, hiszen csak a nyolcadik fordulóban tudtak először győzni! A Siófok a hetedik és a 17. forduló között nem nyert, a huszadik körtől kezdve viszont volt egy ötmeccses veretlensége, amely négy sikert, és egy debreceni döntetlent számlált.

A Kaposvárnak volt egy sikere a harmadik fordulóban a Videoton ellen, aztán a 17. körig, a Kecskemét legyőzéséig semmi! A hosszú nyeretlenség közepette a Rákóczi produkálta a leghosszabb döntetlenszériát, ez hét ikszet jelent, illetve ha a diósgyőri vereséget is beleszámoljuk, akkor tíz egymást követő mérkőzésen kilenc egált és egy zakót produkáltak a somogyiak.

A kiesés ellen küzdő Pápa eredménysorában is találunk egy csúnya sorozatot: a Lombard a 9-17. forduló között képtelen volt nyerni. A Vasasnak több szériája is van, az angyalföldi együttes a hetedik körben nyert először, a 6. és a 14. forduló között viszont nem kapott ki! A 14-20. forduló között megint nem nyert a csapat, és jelenleg is egy ötös nyeretlenségben van. A szezon góltalansági rekordja is az angyalföldiekhez kötődik, a 9-14. forduló között nem kaptak gólt!

Olvasói sztorik