Hírek

Magyarosító dobogósok!

Az NB I 24. fordulójában örömmel állapíthattuk meg, hogy élcsapatainknál egyre nagyobb szerepet kapnak a hazai játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A HLSZ legfrissebb statisztikai összeállításából kiderül, hogy különösen a Videoton esetében érdemes odafigyelni a számadatokra! A fehérváriak az 54,9 százalékos magyar játékperc-arány mellett kis híján a forduló legfiatalabb csapatát állították fel (24,60 év), ami – egyévnyi csökkenéssel – jókora új klubrekord. Győrben is jelentősen nőtt a magyar játékosok szerepe ősz óta, most 41,9 százalék volt az arányszám. Ellenben Pintér Attila együttese az egyik legöregebb csapata a bajnokságnak (28,26 év). Debrecenben kétharmados többségben vannak a hazai labdarúgók (66,8%).

Az őszi, nyolcvan százalék körüli vad el-légiósodás után jó látni, hogy a kirakatcsapatokban mostanra többségbe kerültek hazánk fiai (54%).

Diósgyőr lett az új légiós-paradicsom, és a múlt hétvégi fordulóban rátettek még egy lapáttal a borsodiak. Így alakult a magyar játékpercek aránya náluk az elmúlt hat fordulóban: 47,6%, 37%, 36,5%, 36,4%, 32,7%, és legutóbb már csak 25,2%. Minden héten megdőltek a klubrekordok!

Önmagához képest a Pécs is légiósodik. Az ősszel még 75,3% magyar játékperces átlagot teljesítő újonc legutóbb már csak 55,5%-ot ért el. Újpesten is alaposan változik a trend. Náluk viszont az életkor növekszik folyamatosan. A bajnokság első felében szinte mindig a mezőny legfiatalabb együttese volt, azóta 24 évről 27,25 esztendőre nőtt az átlagos életkor, ami új klubrekord.

Olvasói sztorik