Hírek

A magyar foci általános helyzete – A bundaügy…

Szeretettel üdvözöllek benneteket, az első blogbejegyzésemnél! Ma bevezetőként a magyar labdarúgás általános helyzetéről írok, úgy, ahogy én látom, és nem úgy, ahogy valaki parancsára látnom kéne!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Itt van ez a bundaügy (persze minden csoda három napig tart) a magyar labdarúgás megtisztítása címszóval. Van három csapat, van huszonöt gyanúsított, szervezők, játékosok és egy edző. Örömmel konstatálom, hogy a focink megtisztult, és bár ez egy nagyon kényes ügy, azért jókat lehet rajta nevetgélni!

Az öt évre visszamenőleg dolgozó igazságszolgáltatás semmit nem tisztított meg, balekokat, bűnbakokat talált, és behunyt szemmel követte egy vádalkuzó, „porcukros orrú” koronaember útmutatását, aki persze bevallotta, hogy az egész pályafutását végigcsalta. Egyszóval elindultak egy úton és igazán sehova nem jutottak…

Az, hogy nem tudtak, vagy nem is akartak, azt nem tudhatom, de ha igazán becsületesen akartak volna dolgozni, akkor most a magyar első osztályú bajnokság (a másodosztályt is ideértve…) nem létezne. Felszámolták volna…

Azt kellett volna nyilvánosságra hozni, hogy miért is, hogyan kerültünk ilyen helyzetbe!!? Egy angol szakértő megjegyzése ütötte meg a fülemet a fogadási csalásokkal kapcsolatban.

– Miért csodálkozik valaki is azon, hogy Magyarország a „melegágya” ennek a műfajnak?? Roskadozó stadionok, kis költségvetésű csapatok, megfizetetlen játékosok és vezetői hazudozások mellett ez sajnos csak ide vezethetett.

A megoldáson kellene gondolkozni és megvalósítani! Pénzt tenni a magyar labdarúgásba, milliárdokat! Nem egy csapatba (!), hanem mindegyikbe, egyforma elbírálás alapján. Labdarúgáshoz értő, a fociért elhivatott embereket tenni felelős pozíciókba, hogy ne tornából felmentett emberek mondják az okosat. Ez az alap, és még mennyi mindenen kellene változtatni, nem férne ide, ha leírnám!

És ha „tisztítunk”, akkor tisztítsunk!!! 100 milliós „földbizniszből” származó táskával rohangáló MLSZ-es futballvezető, játékoskorában bundázó klubtulaj, elítélt, de utána kitüntetett szövetségi kapitány, elítélt, de utána okosakat mondó szakértő, mind-mind hallassák hangjukat, hogyan és miként kell becsületesen tisztogatni!!?! Mert ez a bundaügy, és az ezt 2-3 év múlva követő kirakatper csak elterelése az országunkban kialakult helyzetnek! Arról olvasunk, hogy a korrupció belepte a futballt, közben majdnem megállt a BKV, megszűnt a MALÉV, lassan 500 forint lesz a benzin és a gázolaj, és családok veszítik el lakásukat, házukat! Stadionokat tervezünk és építünk, közben tönkremegy az ország.

Az okosat mondó MLSZ-es sportvezető, aki mellesleg szakértő is a tévében mondja:

– A bundaügy nem zavarta meg a szurkolókat, sőt még látogatottabbak a mérkőzések, teltházas bajnoki mérkőzések várják hétvégén a tévénézőket! 🙂

Diósgyőrben, Szombathelyen és a Fradi-pályáján van érdeklődés, megtelnek a lelátók, a többi mérkőzéseken 1500-2500 néző lézeng, és nézi a szinte nézhetetlent! Nem mondunk igazat, nincs véleményünk,és azt hirdetjük, amit várnak tőlünk…

Összegezve: butítjuk a népet, minden szinten korruptak vagyunk, és terelünk és tisztogatunk. A bundaügyről, és az azt körülvevő helyzetről ennyit, hiszen több szót nem is érdemel! Nemsokára más témával érkezem, és csikorogva fékezem!

Üdvözlettel:

„Kövesi, a tartalék”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik