Hírek

Siófoki Manchester-győzelem!

A 1999-es Bajnokok Ligája-döntő forgatókönyvét másolta a Siófok hazai pályán a Pécs ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
FGSZ Siófok – Pécsi MFC Matias 2-1 (0-0)
Siófok, 1000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Nyári T., Lengyel, Kiss Zs. – Haraszti, Egerszegi, Kanta Sz. (Fejes, 67.), Pál Sz. (Sowunmi, 62.) – Melczer (Nagy I., 87.) – Simon A. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Pécs: Dibusz – Nagy J., Csausics, Todorovics, Markovics – Scsepanovics (Horváth Zs., 56.), Goia – Demjén (Lantos, 76.), Fröhlich, Nagy O. (Okoronkwo, 65.) – Bajzát. Edző: Mink Olivér
Gólszerzők: Simon A. (tizenegyesből, 90.), Haraszti (94.), illetve Horváth Zs. (70.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az FGSZ Siófok folytatja parádés tavaszi sorozatát: ezúttal odahaza nyert 2-1-re a Pécsi MFC-Matias ellen az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A balatoniak pontosan úgy győztek, mint az angol Manchester United 13 évvel ezelőtt a BL-döntőben a német Bayern München ellen: a rendes játékidő leteltének pillanatában még az ellenfél vezetett…

A találkozó első félideje nem hozott magas színvonalat, helyzetet is alig. Aztán az 55. percben egy távoli lövést Ribánszki László csak maga elé tudott kiütni, a labdára Bajzát Péter csapott le, és a hálóba lőtt, de előtte lesen volt, így a gólt a játékvezető érvénytelenítette. A hetvenedik percben egy hosszan előreívelt labdát a hazai védők kifejeltek, éppen Horváth Zsolt elé, aki a levétel után 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (0-1). A baranyaiak 287 perc után találtak ismét a kapuba.

Ezt követően kétszer is Simon Attila lábában volt az egyenlítés, ám Dibusz Dénes mindkétszer túljárt a támadó eszén. A 89. percben aztán Nyári Tibort buktatták a tizenhatoson belül, a bíró pedig büntetőt ítélt, amelyet Simon magabiztosan értékesített (1-1). A ráadásban Nagy István beadása után Haraszti Zsolt a győztes találatot is megszerezte a meccs hajrájára felébredő házigazdáknak (2-1)!

A Balaton-partiak mostani sikerükkel legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek, s múlt hétvégén a listavezető Debrecen otthonából is pontot raboltak.

A Rangadó.hu szakértője ezúttal Kecskés Tamás, a Pécs korábbi, a Siófok jelenlegi játékosa volt, aki öt sárga lapja miatt eltiltását töltötte, ezért nem léphetett pályára.

– Küzdelmes, hajtós meccsre számítottam a kezdés előtt, és ez igazolódott is – mondta a 26 éves középpályás. – Nagyon nagy küzdelem folyt a pályán, az első félidőben nekünk volt két százszázalékos ziccerünk, de sajnos ezek kimaradtak. A második játékrészben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, majd Horváth Zsolt élete egyik legnagyobb gólját rúgta. A végén nem adtuk fel, nyomtunk-nyomtunk, és az utolsó percekben fordítottunk. Szerencse is kellett a sikerhez, de győzelmünk megérdemelt. A csapat erejét is mutatja, hogy bár nem játszottunk jól, de lélektanilag nagyon erősek voltunk az utolsó pillanatokban is.

Olvasói sztorik