Hírek

Széllel szemben focizni sem lehet

A Honvéd hazai pályán 2-0-ra nyert a Pápa ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Budapest Honvéd FC – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Radványi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Vécsei, Ivancsics (Horváth A., 82.), Johnson, Hajdú N. – Tchami (Porcari, 88.), Délczeg (B. Bozovics, 66.). Edző: Supka Attila
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Dóczi, a szünetben) – Lovrencsics (Tóth B., 63.), Arszics, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile (Szilágyi, 75.). Edző: Ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: Délczeg (17.), Botis (24.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Ezúttal már a mérkőzésre nevezett keretben sem kapott helyett a fővárosiak brazil légiósa, Ceolin, akinek játékával és magatartásával is elégedetlen volt Supka Attila vezetőedző.

A Honvéd nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és Délczeg Gergely révén hamar vezetést is szerzett. Ivancsics Gellért kihagyott büntetője sem törte meg a hazaiak lendületét, mert rögtön a tizenegyest követő szögletből megduplázták előnyüket, Sorin Botis fejese jóvoltából. A Pápa csak elvétve tudott a kispestiek kapujáig eljutni.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Honvéd irányított, számos lehetősége volt, hogy végleg eldöntse a találkozót. Újabb gólt azonban már nem sikerült szereznie a rendkívül pontatlanul és gyengén játszó pápaiak ellen, ám így is magabiztosan tartotta otthon a három pontot. A játék a nagy szél ellenére élvezetes volt, számos nagy helyzetet és kapufákat láthatott a közönség mindkét oldalon.

– Jó mérkőzés volt, de a heves szél miatt nagyon fáztunk a stadionban! A színvonal jó, maga a meccs pedig érdekes volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd és a Nyíregyháza egykori edzője. – Két ellenkező tétről volt szó a két csapat esetében, hiszen a Honvéd a nemzetközi kupaszerepléssel kecsegtető negyedik helyezésre hajt, a Pápa pedig a kiesés elleni küzdelemben érdekelt. A Honvéd más taktikával játszott, mint az elmúlt időszakban, hiszen hazai környezetben támadnia kellett, s a vegyes ékrendszert alkalmazta Délczeg Gergely és Tchami közreműködésével. Nagyon jól jöttek be mélységből az emberek, Vécsei Bálint és Vidovics. A mélyről beinduló embereket rosszul tudta felvenni a Pápa, lemaradtak róluk, ráadásul több labdát vesztettek, az első gól is egy rossz passz után született, mert kiválóan kontrázott a Honvéd.

Az MLSZ Grassroots menedzsere szerint megérdemelten nyertek a fővárosiak, a Pápa viszont az első félidőben mutatott játékával tényleg bajban lehet…

– A második találat előtt Szűcs Lajos bravúrral hárított egy büntetőt, majd nagyot hibázott, ilyen a kapussors – vélekedett Őze Tibor. – A második félidőben a Honvéd visszaállt, a Pápa viszont némileg feljött, s három csatárral támadott, rákényszerítette akaratát a fővárosi együttesre. A játékot uralta a vendégcsapat, de a gólt nem lehetett érezni a játékában. A Honvéd a félidő második felében több lehetőséget is elrontott, kapufát lőtt. Az első játékrészben látott Pápa tényleg bajban lehet, a hazaiak futógyorsaságban sokkal jobbak voltak, Tchami, Délczeg és Vécsei jól játszottak, megérdemelten nyert a jobb csapat.

Olvasói sztorik