Hírek

A szerencse is kellett a Fradinak

A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert a Vasas ellen az OTP Bank Liga 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Ferencvárosi TC – Vasas-Híd FC 1-0 (1-0)
Albert Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Busai, Lisztes (Simics, 64.), Junior – Hakola (Józsi, 68.), Pölöskey, Kulcsár D. Edző: Détári Lajos
Vasas: Ilizi – Kovács G., Tóth M., Takács Z. (Katona, a szünetben), Tóth B. – Mehmedagics, Varga G., Kovács D. (Szabó B., 65.), Bárányos – Dajics (Kiss T., 82.), Hercegfalvi. Edző: Urbán Flórián
Gólszerző: Pölöskey (tizenegyesből 45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Főképpen az első félidőben játszott nagy mezőnyfölényben a Ferencváros a Vasas ellen. A hazaiak végül meg tudták őrizni a Pölöskey révén tizenegyesből szerzett előnyüket, mégis az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogyan alakul a végeredmény. A meccs egyik érdekessége volt, hogy Détári Lajos, az FTC edzője nem tette be a kezdőcsapatba az éppen a vendégektől frissen igazolt horvát Simicset. A csatár szerepe azért is ígérkezett fontosnak, mert a sérült Somalia kiválásával gyengült a zöld-fehérek támadójátéka. Az első játékrészben nem sokat mutató Vasas a második 45 percben már sokkal aktívabb volt, de részben egyéni hibák, részben a hazai kapus, Jova Levente védései miatt kimaradtak a helyzeteik.

Hasonlóképpen látta a mérkőzést Szűcs Mihály is, aki ezúttal szurkolóként volt jelen a stadionban. A Ferencváros egykori védőjátékosa, aki a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott, jelenleg annak a Budaörsnek pályaedzője, amely együtt szerepel az NB II Nyugati-csoportjában a Ferencváros II-vel, ráadásul következő meccsüket, éppen az Üllői úton játsszák, vasárnap!

– Azt nem az én tisztem megítélni, hogy miért nem elég hatékony a Fradi támadójátéka, de az biztos, hogy a szerencsének is szerepe volt abban, hogy a csapat győzni tudott – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére az ízig-vérig fradista Szűcs Mihály. – A Vasas az első félidőben semmit nem mutatott, szinte csak a Fradi támadott. A tizenegyest nem láttam elég jól ahhoz, hogy megítéljem, jogos volt-e, de sokak szerint legalábbis véleményes volt a szituáció. Fölényben játszott a Fradi, de nehéz úgy támadásokat vezetni, hogy a pálya talaja olyan egyenetlen, mint itt, meg az erősen kavargó szél sem segítette a folyamatos játékot. Így is lehetett volna magasabb színvonalú a meccs. A második félidő már valóban jobb volt. Akadtak a Vasasnak is helyzetei, de azt is el kell mondanom, hogy a Fradi hibáiból. Igazából egyik csapat sem védekezett jól. A mieinknek – ráadásul széllel hátban – nem lett volna szabad ajtó-ablak helyzetbe hozniuk a Vasas támadóit, akiknek két nagy helyzetük is volt, a vendégeknek viszont láthatóan nincsenek jó minőségű védőik.

Szűcs Mihály azt azért nem rejtette véka alá, hogy a vasárnapi mérkőzésen – a Budaörs alkalmazottjaként – akkor lenne elégedett, ha a két rossz passzban lévő csapat közül ők győznének az Üllői úton.

Olvasói sztorik